Korupce na druhou

No mám opravdu velkou radost, že kluci ve vládě zase udělali „brainstorming“ a vypustili do světa řešení, jak s těma korupčníkama zatočit. Takže se nám tu zpustil „brainwashing“ jak senza nový úředníci budou disponovat razítkem a všechno poletí jak na drátkách. Už začínám cítit, že bude třeba více věznic, na všechny ty zlořády co pochytáme.

Prostě to mě hlava nebere, přeci když se budeme snažit kontrolovat každičký aspekt lidského bytí, logicky nato bude muset někdo dohlížet a ten někdo povětšinou úředník je potencionálně úplatný. Proto čím více všeho tím větší je pravděpodobnost spáchání tohoto trestného činu.

Navíc krásným vedlejším efektem je stoupání nákladů na tento úřednický aparát což logicky vede k zadlužování státu a hledání nových daní a tvorby všemožných poplatků.  Ale co hlavně že máme ty svoje jistoty. Všechno to zaobalíme do slůvek jako demokratické, sociální, staráme se, zdarma a tak bych mohl pokračovat dále. Co zůstává je fakt, že si neustále oné demokracie a hlavně svobody ubíráme a o to horší to je, že dobrovolně.

Korupce nikdy nevymizí, ale tím, že se snažíme s ní bojovat tak jí naopak napomáháme. A abych nebyl jen další šťoural bez řešení, jedno bych měl. Zjednodušit celý systém, zavést jednotnou plošnou daň a nechat trh ať se se vším vypořádá. Moc se mně líbila slova Winstona Churchila: „Kdyby na sahaře byl socializmus tak tam do pár let bude i písek na příděl.“

Pořád slýchám, že se lidi bojí, když se o ně stát nepostará, tak když přijdou o práci, skončí moc špatně. Ale otázkou je jak to mohou říci když to nezkusili, jak může člověk udělat závěr z něčeho, co nepoznal. Přeci je statistickou pravdou, že v zemích kde je nízká celoplošná daň, minimalizovaný byrokratický aparát a minimální překážky v podobě nařízení je i minimální nezaměstnanost a chudoba. To jen celá Evropa zlenivěla a hledá si berličky v podobě předpisů jak si to všechno zdůvodnit. Abychom se náhodou neupracovali k smrti, ale to že nás brzo převálcuje Čína, už nikdo nevidí.

Změny bolí a o to více budou bolet, čím více je nebudeme chtít realizovat. Celá EU a USA se řítí do propasti svých dluhů a jen se připravujeme na tisk dalších peněz. Co, ale až je nikdo nebude chtít akceptovat. Právě výše zmiňovaná Čína řeší, proč je jako světová rezerva dolar měna která se nám neustále jen tiskne jak na běžícím pásu. Ale v pohodě, však mi si tu řešíme svoji korupci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Jandamike | čtvrtek 6.1.2011 13:35 | karma článku: 12,31 | přečteno: 2519x
  • Další články autora

Michal Jandamike

Já Pravičák!

17.4.2023 v 18:40 | Karma: 8,42

Michal Jandamike

Pomazánkové máslo na hlavě

18.10.2012 v 16:19 | Karma: 19,61

Michal Jandamike

Předvolební kolotoč slibů

8.10.2012 v 17:38 | Karma: 11,95