Jak jsem (ne)napsal Blog

No rozhodl jsem se, že napíšu blok poukazující, kterak se u nás férově soutěží. Informace jsem měl pěkně pohromadě sice z druhé ruky, ale od lidí, kterým věřím. Ale blog nemůžu vydat! Proč protože kdyby se to profláklo, tak by se zúčastnění mohly potýkat s nepříjemnostmi. Protože respektuji princip svobody, tak vím, že ta moje končí tam kde začíná svoboda těch druhých.

Sakra kde to žiju, co je to za fašizmus. Ne pardon i Benito Musoliny se opravil a nazval fašizmus správným jménem korpokracie. A co že to znamená!? Jednoduše to, že ten kdo vládne, nenese za nic odpovědnost. A tak se vesele krade úplně všude a legálně a většina lidí má pořád pocit, že mají svobodu. Fašisti díky tomu, že pořád mluví cosi o volném trhu, opravdu dovedou lidi oblbnout a vnutit jim představu svobody.

Na soutěži o které mluvím, byly všichni vohnouti z JM kraje. Vsadil bych na to i boty, že pokřivením výsledků někdo někomu lezl do zadele. Opravdu je tohle ta svobodná společnost, ta úžasná demokracie kde se všichni máme jako v bavlnce, ne pardon my teď máme krizi. Na tu už reagoval Baťa před téměř 80ti lety takto.

„Příčinou krise je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek.

V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku.

Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání.

Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.

Tomáš Baťa 1932“

A co děláme, jen svým strachem systém pořád přiživujeme. Už se proberte. A současná královna vín ať se jde vycpat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michal Jandamike | úterý 6.3.2012 12:59 | karma článku: 9,16 | přečteno: 663x
  • Další články autora

Michal Jandamike

Já Pravičák!

17.4.2023 v 18:40 | Karma: 8,42

Michal Jandamike

Pomazánkové máslo na hlavě

18.10.2012 v 16:19 | Karma: 19,61

Michal Jandamike

Předvolební kolotoč slibů

8.10.2012 v 17:38 | Karma: 11,95