O zneužité Sněhurce

Holky to fakt nemají jednoduché, obtěžování je víc, než se zdá. Vím to. Protože jsem to zažil. Na vlastní … kůži.

Poslední dobou se hodně mluví o případech sexuálního obtěžování nebo rovnou napadání dívek a žen. Je tu třeba známý komentátor, vyhlášený gentleman, co občas dost negentlemansky posílal kolegyním fotky svého přirození jako součást žádosti o schůzku. Obvinění čelí i slavný psychiatr.

Spousta lidí to zlehčuje. Hlavně chlapi. Říkají, že je to pár případů, není to běžné. Já si to od určité doby nemyslím. Být holka prostě není snadné a lidi se k vám chovají neurvale mnohem častěji, než si myslíme. A vůbec to nemusí být nějaká provokující kočička v obtažených šatech a výrazným výstřihem*. Může klidně vypadat… no třeba jako já.

Stalo se to takhle. Byli jsme na jachtařské regatě v chorvatském Biogradu, na večer byla plánovaná velká akce s kostýmy a převleky. Náš tým si vybral téma „Sněhurka a sedm trpaslíků“. A přestože jsme v posádce měli dvě půvabné dámy, hlavní postava nepadla na ně. Ano, tušíte správně. V roli Sněhurky se neoctla elegantní padesátikilová žena, ale chlap středního věku s poctivými 150 kily. Tedy já.

No tak tedy dobrá, nebyl jsem nadšený, ale občas je třeba věci brát s humorným nadhledem. Navlékl jsem se do sněhurkovských šatů velikosti XXL a nandal paruku. Jakkoli se (v souladu s trendem zdravého přístupu k sobě) mám rád takový, jaký jsem, neřekl bych, že se ze mne tímhle postupem stala královna večera. Spíš jsem si připadal jako Miloň Čepelka ve hře Zlatovláska.

Party se během večera rozjela, hudba duní a já si jdu odpočinout k baru. Tak si tam stojím, usrkávám whisky a najednou slyším, jak mě někdo zezadu vilným hlasem oslovil. Ještě než se stihnu otočit, cítím jednu ruku na rameni a druhou, jak jde pod sukni a rovnou „na věc“. No to mně ovšem pořádně naštvalo. „Co to kurňa děláš?!!!“ říkám mu a pro doplnění jsem mu plácnul pořádnou facku. Tím se mu věc vysvětlila a snad do budoucna pochopil, že takhle se s neznámými lidmi seznamovat nejde. Ten večer to ovšem zkusili ještě další dva…

Od té doby mám pro ženy v tomhle pochopení. Nemají to snadné.

 

 

* BTW, i kdyby to byla provokující kočička, stejně to nikomu nedává právo na ni nevyžádaně hmatat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Čermák | pondělí 15.11.2021 8:38 | karma článku: 23,50 | přečteno: 924x
  • Další články autora

Jan Čermák

Stojí Island opravdu za to?

11.9.2023 v 10:54 | Karma: 18,54

Jan Čermák

Na skok v Ázerbajdžánu

26.9.2022 v 9:26 | Karma: 20,68

Jan Čermák

Moje vzpomínka na Karla Lopraise

31.12.2021 v 9:58 | Karma: 21,74

Jan Čermák

Z Bíteše až do Pekingu

27.8.2021 v 13:30 | Karma: 10,65

Jan Čermák

Jak jsme vyhráli Dakar

30.6.2021 v 11:30 | Karma: 14,31