Záleží na tom, jak umírá zvíře?

Je cennější lidský život než život zvířete? Nosíte norkový kožich nebo čepici z čivavy? Jak dlouho žije králík, když ho stáhnete zaživa? A jak že tyhle otázky spolu souvisejí?

Shlédl jsem video na stránkách organizace PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Tedy, shlédl, jestli se to dá tak říci: vydržel jsem možná minutu? Pak jsem musel okno shodit na lištu, protože to víc sledovat nešlo...

Nechci vás tady nijak vyrušovat z vašeho naladění: třeba právě popíjíte čaj a chcete si třeba jen přečíst o nějaké "černotě" na naší politické scéně, zasmát se břitkému slohu některého svého oblíbeného blogera nebo najít něco pro svojí duši. Pak vám doporučuji níže uvedený odkaz nepouštět; to, co tam totiž najdete, vás nijak nepotěší a příjemně nenaladí.

Naopak, jde z toho hrůza a to až do morku kosti. Ano, kost není tak daleko od kůže, a o tu tady jde. O to, aby byla co nejcennější a nepoškozená. A zřejmě proto to tak na oněch kožešinových farmách v Číně dělají tak, jak to dělají. A zřejmě také proto, že pojem "lidskost" je některým lidem vzdálenější než atomovému hřibu nad Hirošimou!

Stahují tam zaživa z kůže mývaly, králíky, činčily, norky a kdo ví jaká zvířata, co mají tu smůlu, že mají žádaný kožich, a že se místním bestiím dostali do rukou! Aby to nezaniklo v té dlouhé větě, raději to zopakuji: STAHUJÍ JE ZAŽIVA!!!

Polovina kožichů dodávaných do Spojených států je právě z Číny. Mnohdy mají visačku "Made in Europe", to možná proto, aby se jim tam našily knoflíky a lépe se to prodalo. Nicméně ta zvířata trpí v naší progresivní a nadějné Číně! O tom, odkud se dováží kožešiny k nám do Evropy, si nedělám iluze...

Co víc dodat?

Jestli si dodáte odvahy, zkuste se tam podívat. Máte-li třeba vztek na souseda nebo vás něco naštvalo ve zprávách, možná, že vám ty informace ujasní, že to, co vás trápilo, byla čirá banalita.

http://www.peta.org/feat/ChineseFurFarms/index.asp

Takže a jak zní odpovědi?
a) Ano, záleží na tom, jak zvíře umírá!
b) Ne každý lidský život je cennější než zvířecí!
c) Jestli ho nosíte, tak ho klidně noste dál. Ale bude vás ještě hřát?
d) Může ještě žít 5 až 10 minut...
e) Souvisí to spolu - ale to už víte sami...

***********************************
********************
********

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Baše | pátek 8.1.2010 23:53 | karma článku: 37,26 | přečteno: 4863x