Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2_4_6_8_1_3_5_9

10. 1. 2010 11:40
Ale kdyby jenom v číně

to jsou komouši a navíc asiati ti si neberou servítky s ničím a nikým. Ale ono to není ani o moc lepší u nás. Rv

0 0
možnosti

2_4_6_8_1_3_5_9

10. 1. 2010 11:27
Je to hnus

Záběry by měli být visílány v tv, nebo lepeny na výrobky tak jako je tomu u cigaret. Aby to bylo hned každému jasné.

0 0
možnosti

Fíl Kolíns

10. 1. 2010 11:37
Re: Je to hnus

No jistě. A pak je třeba pod tlakem veřejnosti maso zakázat ;-D bzum bzum

0 0
možnosti

viveka77

10. 1. 2010 10:14
Přesto je ovšem potřeba mít lidi rád.

I když je to náročná práce.

Pro ten potenciál, který v nich spí. I když u některých velmi hluboko a velmi tvrdě. I když je dnes na povrchu tvář šelmy, může se to hluboké jednoho dne probudit a začít měnit svět kolem sebe v laskavou zahradu. Ta síla není nikde jinde, než v lidském srdci.

Proto je potřeba mít lidi rád a vážit si je.

0 0
možnosti

Fíl Kolíns

10. 1. 2010 10:30
Re: Přesto je ovšem potřeba mít lidi rád.

Nevěř tomu. To bychom ztratili veškeré pudy sebezáchovy. Každé dítě by si mělo v dětství utýrat svou kočku, aby trochu nahlédlo do reality. :-)

0 0
možnosti

viveka77

10. 1. 2010 10:10
A pak je ještě perzián

Jemňoučká líbivá kožešinka pro jemné a citlivé dámy.

Ta se získává z malých kozlátek. Problém je ovšem ten, že když už se kozlátko narodí, není už kožešina dost jemná. Ta pravá kvalita je několik dnů před narozením. Tudíž zkušený chovatel ví, že v jistou dobu je potřeba zabít mámu kozu, plod vyříznout a stáhnout, pak je to eňo ňuňo, pak se to prodává samo.

I tady lze ovšem ušetřit. Koza se prostě těch několik dnů před porodem přiváže ke kůlu a bitím se vyvolá předčasný porod. Kožešinka v žádané kvalitě je na světě a koza po krátkém zotavení připravená k dalšímu použití.

Pak potkáváte v ulicích dámy s límcem z perziánu a tváří hyeny. A to se omlouvám hyenám čtyřnohým.

0 0
možnosti

Fíl Kolíns

10. 1. 2010 10:27
Re: A pak je ještě perzián

No bože :-) kozenka trpí ;-D

0 0
možnosti

Zla Lopata

10. 1. 2010 9:55
Zvirata

Ta zvirata jsou, protoze je nekdo chova. Kdyby je nekdo nevychoval, tak by nebyla.

Jsou proste prostredek k vyrobe produktu. Protoze to zatim nejde udelat jednoduseji (rozumej levneji), tak se stale pouzivaji ziva zvirata. Co je na tom nepochopitelneho.

Chovam zvire pro kuzi -> stahnu z nej kuzi -> prodam kuzi.

Nejaka cena zivota zvirete nebo jeho porovnani s clovekem s tim nema co delat. Kapisto?

0 0
možnosti

Fíl Kolíns

10. 1. 2010 10:05
Re: Zvirata

R^ přesně tak. Lidem už z toho blahobytu hrabe.

0 0
možnosti

Quick

10. 1. 2010 8:55
v údivu

jsem v údivu ne nad tím co dělají barbaři někde v číně nebo v asii obecně-jim je krutost vlastní .to že stahují zvířata zaživa z kůže je pro ně normální stejně jako je pro ně normální třeba jíst játra vyříznutá živému člověku který se stal jejich zajatcem.

spíš jsem v údivz nad tím jak mohou "lidé"typu pana Brkoslava jejich jednání obhajovat.co takhle obhajovat kabelky z lidské kůže z třetí říše?nebo myšlěnka že zvíře "je k užitku"?kdo vám takový nesmysl nakukal?církev?zvíře je tvor jako vy a nemáte sebemenší právo ho zneužívat ke svým cílům a obohacení se na jeho úkor.

to že tu propgujete myšlenky typu že zvíře je věc k užitku je zrůdné!zvíře není pytel brambor .zamyslete se nad sebou a svojí etikou.

0 0
možnosti

Zla Lopata

10. 1. 2010 9:58
Re: v údivu

Zvire neni pytel brambor, ale muzu ho chovat, stejne jako mohu pestovat brambory. A pak muzu brambory sklidit a take muzu "sklidit" kuzi.

Jestlize to zvire chovam, pak je moje, rozumis tomu?

0 0
možnosti

peena

10. 1. 2010 8:49
Myslím, že ...

je to jen lidskou přecitlivělostí lidí z měst, kteří v životě neviděli zabití zvířete pro maso a další suroviny, přitom tyto produkty dnes a denně požívají/používají ...

Lidé na vesnici se na to dívají jinak ...

0 0
možnosti

base2

10. 1. 2010 9:00
Re: Myslím, že ...

Že by? Vv tom případě se omlouvám, že patřím k těm příliš přecitlivělým a že jsem vůbec o tom všem psal a zdržoval lidi od důležitějších témat!!! Kritizujte si své oblíbené politiky a klidně si dál stahujte svoje domácí chovy stylem, jaký vám vyhovuje !!!

0 0
možnosti

Brkoslav IV

10. 1. 2010 5:02
hmmm....

Pokud zacneme personifikovat zvirata a veci, dostavame se na jinou rovinu diskuse, ocitneme se v pohadkove risi, ci v risi filosofie. Me toto prijde jako usmevna salonni debata. Nejvice takzvanych 'ochrancu' zvirat se rekrutuje z mladych lidi z mest, kteri nepoznali , ze zvire je k uzitku. Nesouhlasim s tyranim zvirat, aby bylo jasno, ale take nemohu souhlasit s jedinci typu Medvidek Pu , kteri asi ziji z kapky rosy a dychaji slunecni vitr a presentuji zde uvahy typu - klas obili ma stejnou hodnotu jako clovek....a podobne blaboly :-). Pojem tyrani zvirat v teto podobe je pomerne moderni pojem a je treba se take podivat zda ti lide zvirata tyraji ci ne. Tyrani je takove umyslne jednani, kterym zamerne zpusobuji utrpeni.

0 0
možnosti

Brkoslav IV

10. 1. 2010 5:03
Re: hmmm....

Nedomnivam se, ze ti chovatele stahujice zvirata zaziva je tyraji. Jina vec je, ze jim neumyslne zpusobi utrpeni, a to je eticka vec na kterou ted muzeme mit nazor...a to je tak vse. Ale ti lide nebydli v Praze ani v CR a maji jine zivotni podminky, nesrovnatelne tvrdsi, takze i jejich jednani se nam muze zdat tvrde. Ale je to jen o poznani podminek zivota na Zemi a ne o plcich o vytrzenych souvislostech od salku kavy. Tak a ted se do me pustte :-)

0 0
možnosti

alistair1

10. 1. 2010 1:33
Homo sapiens sapiens???

Homo sapiens sapiens  = clovek rozumny????

Nezaslouzime si toto oznaceni a ani abychom jako druh nevymreli ....

Zemi by se znacne ulevilo!

0 0
možnosti

.Ahaman.

9. 1. 2010 23:22
Ale prosimvás.....

Oni ta zvířata přece nechtějí mučit....cílem je, aby přišla o život a dala kožešinu, ne ? Lvi také začnou zebru žrát dávno před její smrtí. V přírodě je to naprosto přirozené. Pokud na to nemáte, tak takové weby ani nevyhledávejte.

0 0
možnosti

base2

9. 1. 2010 23:46
Re: Ale prosimvás.....

Milý Ahamane, skoro bych Vám záviděl Vaše "prosté" myšlení, díky němuž zřejmě jdete životem bez komplikací a bez problémů. Jen bych chtěl připomenout, že lev žere zebru pouze z potřeby hladu a že zvířata zabíjejí druhá zvířata většinou tak účinně, jak jen mohou. Ale i kdyby lev týral onu zebru, tak by to byl pro nás důvod, chovat se stejně? Jsme opravdu "jenom" zvířata!?!?

0 0
možnosti