VB

Prorusáky jde poznat podle toho, že radí co má udělat Ukrajina (začít jednat o míru, vzdát se území, vyměnit prezidenta....), nikdy se však jejich zraky a prosby neupírají na Rusácko.

PS: Ještě jeden znak prorusáků, neustále se ohání českou vlajkou.

Dovolím si citovat Ronalda Reagana: „Nemůžeme si koupit bezpečnost, osvobodit se od atomové bomby tak velkou nemorálností, abychom řekli miliardě lidských bytostí, které jsou teď za železnou oponou v otroctví: ́Vzdejte se snů o svobodě, protože protože my jsme ochotni chránit vlastní kůži, uzavřít dohodu s těmi, kdo vás zotročují ́. Alexander Hamilton řekl: ́Národ, který je ochoten dát před nebezpečím přednost hanbě, je připraven sloužit pánovi a zaslouží si ho ́. Aby nedošlo k omylu, neexistuje žádný spor o volbu mezi válkou a mírem, ale existuje je jeden skutečně zaručený způsob, jak můžete dosáhnout míru...můžete ho dosáhnout hned v příští vteřině...vzdát se.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/vilembarak/vyzvy-aby-ukrajina-jednala-o-miru-jsou-pobidkami-ke-kapitulaci.Bg24040173

Na to co ma udelat RF ma zapad (jehoz jsme obcany) mizivy vliv a RF ani nepodporujeme (spis naopak).

UA pomahame, bez nasi pomoci by uz padla, takze je i logicke, ze mame pozadavky vuci UA (a ne vuci RF)

VF

Rusko slyší jen na sílu. Proto s touto slíbenou pomocí (i od dalších zemí), bude mít slovo Ukrajiny při jednání větší váhu - sukovici.

Západ kdysi "uzbrojil" SSSR. Otázkou je, zda se mu podaří totéž nyní i s Ruskem. Ten, kdo si myslel, že to bude trvat dva tři roky, se mýlil.

Je potřeba trpělivost.

Asi jste zapomněl, proč vlastně Rusko přepadlo Ukrajinu. Nebylo to kvůli zisku východní části jejího území, ale proto, aby se zabránilo jejímu případnému vstupu do NATO a provedla se její denacifikace. Jen díky tomu, že Putinův plán na blitzkrieg a obsazení Kyjeva zkrachoval, se to nestalo. Je tedy dost naivní se domnívat, že Putin se po mírovém jednání spokojí s dosud zabraným územím a zbytek Ukrajiny ponechá svému osudu.

Foto

A jsme u stěžejní otázky. Ptal se někdo Ukrajinců, zda chtějí do NATO?

Foto

Kdo chce mír za jakoukoliv cenu, má jednoduchou možnost – kapitulovat.“

JH

J10a54n 95H20r44u74š13k80a

23. 4. 2024 9:36

Takže chcete, aby se Ukrajina vzdala části území...můžu vědět proč to chcimíři tak moc chtějí? Nějaký konkrétní důvod? Z vás by měli lidé radost v roce 1938...po válce byste všichni viseli a teď se budete navážet do demokracie, která vás toleruje šmejdi...

Foto

Typická ukázka chování, které charakterizovalo komunisty. Jen tak dál. Rusové v Donbasu a Luhansku nechtěli k Rusku. Chtěli jen autonomii a tou se zbavit nepřátelství, které jim dávali nacionalisticky uvažující Ukrajinci najevo. Byly doby, kdy nám to TV i ukazovala. Nedovedu si představit, že by po tom, co se tam dělo, mohli Rusové a Ukrajinci vedle sebe spořádaně žít.

MG

Další pisálek, který si na Rusko dělá názor očima Evropana. V první řadě, Putin něco jako západní Ukrajina nikdy nepřipustí(jeho životní trauma je zhroucení DDR) a za druhé, pokud ucítí slabost, zaútočí na NATO a to i zbraněmi hromadného ničení. Historii přece píší vítězové.....

Přesně. Z tohoto pohledu vidím jako fatální záležitost, že se po rozpadu SSSR neřešil statut Kaliningradské oblasti. Dnes je tato ruská enkláva mezi Polskem a Litvou napěchována jaderným zbrojním arzenálem a je velkou hrozbou zejména pro Polsko a pobaltské republiky.

Foto

Důležité je co chce většina Ukrajinců. Ti, co jsou rozlezlí po světě měli pomoci bránit vlast a jak to vypadá, moc se jim nechce. Mnozí se ani nechtějí na Ukrajinu vrátit. Chce se bojovat těm, kteří zůstali na Ukrajině? Soudě podle potíží s verbováním posil, spíš ne, protože ti, co jsou na frontě a měli být vystřídáni, musí dál sloužit. Odpověď by mohlo dát referendum. S Ruskem by se mělo dojednat týdenní příměří a Ukrajincům dát šanci k vyjádření. Stačila by otázka ke vstupu do NATO, autonomii Luhanska a Donbasu a rozloučení se s Krymem.

Foto

Přesně takhle se zrodila druhá světová válka.

Podle me ma UA (s tim co ma a bude mit k dispozici) jedinou moznou strategii - presvedcit RF, ze dalsi jeho postup bude tak drahy (nejen financne), ze nema smysl. A na to sukovici potrebuje

  • Počet článků 2656
  • Celková karma 31,79
  • Průměrná čtenost 2018x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články