Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JU

Nemyslím si, že napadení člena NATO musí znamenat jadernou válku. Pokud Russko nepoužilo zbraně na Ukrajině, je o to méně pravděpodobné, že by je použilo proti NATO, mutually assured destruction. Na druhou stranu pokud ukrajina padne, pak, jak se říká, s jídlem roste chuť, a další na řadě mohou být i členské země NATO. Právě s myšlenkou, že jaderné zbraně si nedovolí použít ani jedna ze stran...

Mimochodem, už ten článek 5 byl někdy aktivován? Anglická wiki tvrdí, že ano, já si nějak nemohu vybavit, kdy. Navíc, co si tak matně vzpomínám, když jsem se o znění toho článku pokoušel zajímat, nebylo v něm nic o tom, že napadené zemi přispěchají všichni na pomoc s maximální údernou silou, s jakou jsou schopni, a v nejkratší možné době. Je dle mého soudu formulován hodně (ale opravdu hodně) měkce a mlhavě. Funkčnost toho článku by proto dost možná mohlo chtít Russko prověřit. Tím spíše pak, když jej zpochybňují leckteří vrcholní politici, Burešem počínaje (faux pas, z něhož se následně snažil vylhat) a Trumpem ("nepřijdeme vám na pomoc") konče. Plus samozřejmě k tomu otevřeně proruští trollové typu Maďarsko, Slovensko, Srbsko...

1 1
možnosti
JK

Ustupovat Rusku by byl nebezpečný precedens. Bylo by tím defakto řečeno, že silnější země může obsadit tu slabší. Ať už kvůli surovinám, nebo ideologii.

1 0
možnosti
VB

Jste další "chytrák", co nevidí B). Jakékoliv výzvy a apely vůči Ukrajině, aby jednala o míru s Ruskem, jsou pobídkami k její kapitulaci a vypustit něco takového z úst může jenom člověk nízké inteligence nebo ruský kolaborant. Představují vstupenku do pekla, kde platí právo silnějšího a státní hranice se mění válečnou agresí.

Pokud budeme považovat takové mezinárodní vztahy za normální, tak „sorry jako“. Proč potom k Česku nepřipojit silou Slovensko či Rakousko nebo co by bylo špatné na tom, kdyby Německo, jako v roce 1939, obsadilo Česko?

Přes všechno, co jsem napsal o ruských "mírových" návrzích, tak jako kdyby někteří neuměli číst nebo měli nějaký blok, pořád píší v diskusi o jednání o míru. Na to se dá říci jediné. Nahlaste adresu, bude vám obsazena kuchyň a koupelna. S okupanty se zajisté mírově dohodnete.

Zdroj: https://blog.idnes.cz/vilembarak/vyzvy-aby-ukrajina-jednala-o-miru-jsou-pobidkami-ke-kapitulaci.Bg24040173

3 3
možnosti
PZ

Na tiskovce právě začal strašit válkou i Fico, když uznal RF agresorem a nabídl pomoc UA

0 0
možnosti
PB

.... otazník v titulku není na místě - konstatoval bych to jako fakt!,- když z teho tečou zlaťáky, pak je to v rámci "lobbingu" (korupce) dokonce jejich povinnost,- ..... viz. války, nelegál migrace, covid, green deal, LGBT, MeToo, liberál progrese, etc.etc.,- politický strašení kam sa jen podíváš

7 1
možnosti
JB

J17i20r30i 56B69o27r

11. 4. 2024 9:44

Jak jste přišel na to že válkou straší "populisté"? Když na ni upozorní ministrině Černochová nebo náčelník štábu, či předseda vlády, tak je opozice, včetně vás, celá bez sebe. Mícháte to jak se to hodí.

5 1
možnosti
MK

Někteří mají už dnes Rusáky pod postelí a v komoře.

6 5
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
JK

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rumunsko-analytik-rozhovor/r~12a65e96e06811ee801c0cc47ab5f122/

Rusko přešlo na válečnou ekonomiku, intenzivně zbrojí, vše podřizuje válce. Je velmi dobře, že se připomíná hrozba války s rusáky a že se na tuto hrozbu reaguje. Naopak ignorace a "nestrašení", které podporujete vy, by nás přišla draho.

5 1
možnosti
MK

Upozornit na možné riziko, připravit nějaká bezpečnostní opatření je v pořádku.

Pernamentní strašení, kdy má člověk dojem, že rus stojí už v Karpatech, je k níčemu a v podstatě směšné.

6 3
možnosti
  • Počet článků 2686
  • Celková karma 29,14
  • Průměrná čtenost 2015x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články