Žena střídá muže

Zelení stále vládnou Libochovicím . Po 11 letech  v čele úřadu usedne žena. Novou starostkou Libochovic se stala Ing. Jana Holá, která si v hierarchii zelených vyměnila místo s Ing. Jaroslavem Benešem.  Kromě toho, že jde o jedno z nemnoha měst, kde ochránci přírody vládnou, je zde i další v Česku nepříliš obvyklá věc - v čele vůbec poprvé v historii města stojí žena..

Co bude prvním Vaším krokem ve funkci starostky?

 

Vzhledem k tomu, že jsem v minulém volebním období pracovala v radě města, znala jsem částečně život městského úřadu. Nyní se seznamuji s chodem úřadu po praktické stránce a snažím si vytvářet zpětné vazby.

Co bych chtěla nejdříve udělat? Velice mě vždy v minulém volebním období tížila nedostatečná komunikace a spolupráce mezi zastupiteli města. Chci otevřeně komunikovat se všemi zastupiteli tak, abychom se společně podíleli  na dosažení spokojeného života občanů  našeho města. Jsem přesvědčena, že najdeme společnou řeč. 

 

Jaké jsou vaše priority?

 

Dá se říci, že  všechny strany se shodly na prioritách. V současné době jsou připraveny některé projekty k realizaci, na některých musíme ještě hodně pracovat a  dokončit je. Z toho vyplývá, že naší největší snahou bude využít všech možností k zajištění  finančních prostředků na realizaci těchto projektů v případě vyhlášení dotačních titulů v jednotlivých oblastech. Především  se jedná o akce :

-         kanalizace Dubany a Poplze 

-         areál zdraví v městském parku

-         revitalizace historického centra města

-         výstavba veřejných WC v čp. 65

-         řešit energetickou náročnost v budově mateřské školy v Libochovicích

-         řešit energetickou náročnost v domě s pečovatelskou službou

-          

Nebude to jednoduché, ale při společném úsilí se mnoho věcí určitě podaří.

 

Starostka Libochovic Ing. Jana Holá:
 věk 46 let
 bez politické příslušnosti, do voleb v Libochovicích kandidovala jako nezávislá za Stranu zelených
absolventka VŠE v Praze
 pracuje jako ekonomka
v komunální politice v Libochovicích pracuje s jednou přestávkou od roku 1998
mezi lety 1998 až 2002 byla zastupitelkou mezi lety 2006 až 2010 byla radní a zastupitelkou po svém nedávném zvolení do čela města se stala první ženou v křesle starosty v historii Libochovic

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Urbanová | pondělí 22.11.2010 16:39 | karma článku: 7,11 | přečteno: 1054x