Neziskovka oceňuje politiky

Nezisková organizace Dům Humanity, která  provozuje K-centrum v Mostě a další zařízení bojující s drogovou závislostí  v mnoha místech Ústeckého a Libereckého kraje, předala cenu prvnímu politikovi.

Cenu za dlouholetou pomoc získala neoficiální kandidátka na post primátora druhého největšího města Ústeckého kraje – Mostu,  JUDr.Hana Jeníčková.

„Tato žena pomáhá naší organizaci už 16 let,“ vysvětluje ředitel Domu Humanity Lubomír Šlapka.

Na vysvětlenou dodává: „Kdekdo si myslí, že my jen podporujeme „feťáky“, když jim měníme stříkačky, ale my tím eliminujeme mnoho rizik. Přes sto tisíc vyměněných použitých stříkaček představuje sto tisíc potenciálních ohrožení zdraví nejen dětí ale kohokoliv z nás, pokud by se válely někde v parku nebo na pískovištích,“. Podle ředitele Šlapky jsou neziskové organizace těmi, na které stát přenáší svou zodpovědnost a povinnost postarat se o zdraví lidí, ale nikterak nepomáhá popularizaci této práce.

„Jenomže – kritizujte toho, kdo vám zařizuje největší objem peněz pro vaší práci,“ doplňuje ředitel Šlapka.

„Ke každé koruně, kterou Dům Humanity dostane ze státního rozpočtu nebo jakýchkoliv dotací, se musí sehnat alespoň třicet haléřů odjinud. A tady nám ohromně pomáhá JUDr. Hana Jeníčková, která si vždy dokáže najít cestu mezi politiky a získat pro nás peníze,“ říká ředitel Lubomír Šlapka.

Nezisková organizace Dům Humanity v Mostě bude pokračovat v předávání ocenění  až do konce roku. Ceny dostane několik starostů i regionálních politiků.

           

Autor: Jana Urbanová | úterý 12.10.2010 15:02 | karma článku: 6,06 | přečteno: 1887x