V naší republice nejsou v ústavu děti bez rodičů !!!???

 " V naší republice nejsou v ústavu děti bez rodičů " řekla včera v  Radiožurnálu paní Mudr.Chalánková . Chvilku jsem přemýšlela, jak to myslí. Už to vím -  ona asi myslela , že je někdo zplodil a porodil . A že většina z nich je má i papírově zapsané v rodném listě.  Ale to těm dětičkám nepomůže, že mají něco napsáno na papíře !

Pěstounská péče je narozdíl od adopce právě o tom, že děti někde mají rodiče , kteří se o ně nemohou či nechtějí starat.

MIMINKO potřebuje matku ( otce,  babičku ) třeba i NÁHRADNÍ -  mít U SEBE !   ( Ne napsanou v matrice ! )

Potřebuje, aby mu podržela nožičky, když ho bolí bříško nebo  aby mu dávala dudlík třeba stokrát do pusinky, protože mu to nejde. Aby ho krmila třeba 20 minut a klidně na třikrát.

 Určitě nepotřebuje odbornici, která mu "nalije" mléko do krku během 3 minut a položí do postýlky do zvýšené polohy, dudlík vedle a řekne : nejsi tu sám, nemám čas.( když bude hodná, tak mu řekne : promiň, ale nejsi tu sám )

Další její názor zněl, že musí být v kojeneckém ústavu , protože  jsou to třeba  děti závislých matek a mají absitenční příznaky - to , ale NENÍ důvod umístění do kojeneckého ústavu ! Měli jsme v péči tři taková miminka : je to náročné , ale jde to.  Zrovna tyto děti , potřebují nejvíc nosit a klidnit a klubíčkovat a opatrně s nimi hýbat- jsou tzv. předrážděné.

 A to, že májí matky infekční choroby , také NENÍ důvodem , aby byla miminka v kojeneckém ústavu. Jsou i jiná pracoviště , kde umí odebrat dítěti krev a pěstoun je schopen dítě na odběr odvézt a klidně i tu zkumavku dopravit do laboratoře. S tím mám také zkušenost. 

Pěstouni jsou schopni pěstouňátku zajistit odborné vyšetření i následné kontroly ( pediatrie, neurologie, ortopedie, rehabilitace, infekční, genetika, oční, orl, psychologie .....)

 

Přechodní pěstouni, udržují kontakt s biologickou rodinou, pokud má zájem.

            Např. čekají jestli se matka , která šla na detox , pro dítě vrátí

                      nebo jestli s ním zvládne odvykání.

 

P.Chalánková ( TOP 09 ) velmi útočí na profesionální pěstounskou péči ( PPPD ) a já se ptám proč ?

Vždyt ovšem rozhodují soudy. Biologická rodina dítěte má mnoho " ochranných " lhůt.

Že je pěstounství placená profese - kde je problém?

Poslankyně přece také bere plat za "službu" lidem a to několikanásobný !

 

 

            

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Toušova | pátek 23.1.2015 8:09 | karma článku: 21,49 | přečteno: 1199x