Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Ja uz fakt nevim. P.Chalankova na soc.vyboru neresila jak zdokonalit vyber pestounu ci nenavrhovala jak zpruhlednit odebirani deti.Ona navrhovala zrusit PPPD. A napada financovani pestounu. Placeni zamestnanci ustavu nevadi. Sama pisete, ze vetsina psychologu nesouhlasi s rozdelenim sourozencu . A ja rikam, ze vetsina psychologu nesouhlasi s ustavy a jsou pro rodinou peci, hlavne u tech nejmensich....

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
Foto

Důvod je prostý. Nikoli náhradní rodinná péče, ale péče ústavní je pořádnej byznys pro dosavadní přerozdělování peněz a veřejné rozpočty, kombinovaný se strachem o ztrátu zaměstnání.

2 0
možnosti
JC

Ústav na rozdíl od pěstounské rodiny zadává veřejné zakázky, že... A mohou v něm být zaměstnáni i příbuzní toho či onoho papaláše.

Jenomže varovné signály ze zemí, kde místo ústavů je vše řešeno pěstounskou péčí, také nelze přehlížet. Opatrnosti není nikdy nazbyt.

3 0
možnosti
JN

J31i74ř35í 34N47o54s46e48k

23. 1. 2015 8:38

Vaší práce si vážím a přiznejme si - je nenahraditelná. Mám ale pocit, že teď se všichni vezou na emocích a že paní Chalánkovou spíš vyděsila možnost (věřím, že u nás nemožnost) postupného zvrhávání se pěstounské péče do kšeftů, jaké se kolem dětí točí v Norsku. Vy jste pěstoun na dobu přechodnou a chcete pro dítě to nejlepší, tedy i šanci na biologickou rodinu, pokud to nejde, tak aby do nové rodiny odešlo bez traumat a nezaostalé. Ale i podmínky pro pěstouni, kteří mají u nás děti dlouhodobě, se výrazně od norských. Podle mě paní Chalánková prostě vylila s vaničkou i dítě. Snad se případ vyřeší a emoce se trochu zklidní.

A vy a ostatní pěstounky, kterým jde hlavně o děti, máte můj velký obdiv.

4 0
možnosti
JT

Děkuji..:-) To je přesné, já chápu, že vše se dá zneužít, ale v tom případě je potřeba zlepšit ochranné mechanismy a né zrušit PP.

4 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1508x
Jsem manželka, mamka, dcera, pěstounka PPPD ( masérka, kosmetička, chůva )

Seznam rubrik