Tinnitus

Nechci nijak zlehčovat utrpení těch, kteří tímto neduhem jsou vážně postiženi, ale musím se přiznat, že dneska jsem jim celý den opravdu rozuměl, jak trpí.

A přitom začátek byl tolik příjemný.

"Dědo, pošleme ti na fejs písničku od Elišky, jo?" zněla smska od snachy tak nevinně a slibně ješte včera večer. Trochu pozdě večer a tak jsem jen stručně odpověděl a otevřel si ten umělecký počin mojí milované vnučky až dneska ráno.

Pěkné, řeknu vám, opravdu pěkné. Vy, co nejste její dědové, můžete jistě mít různé kritické poznámky, ale stejně musíte uznat, že je boží! Eliška, moje první vnučka. Jistě budou časem přibývat, dětí mám na to dost, ale Elinka je první a tudíž navždy nejlepší (nejen) zpěvačka. Ta dikce, ten výraz, to frázování, ta melodie....

TA MELODIE!!!

Video a písničku jsem si přehrál no snad tisíckrát... no to ne, ale veřte mi, sedmkrát to určitě bylo. Stačilo, stačilo dokonale. Usadila se mi ta melodie v provedení  mé obgenerační milované natolik, že jsem si ji užíval, pořád.

 Pořád jsem ji v duchu slyšel a laskal se s ní. Dopoledne při vaření sobotního gulášku. Ani jsem si nemusel k tomu pouštět obligátní zprávy, jak mám ve zvyku. Dokonce i při poobědním přestěhovávání nábytku mi vylepšovalo náladu, jak jsem si Elinčinu písničku v duchu pobroukával. Je to radost, když mají potomci talent.

Když došlo na rodinnou procházku v parku a já jsem pořád byl Eliščiny melodie pln, tu jsem si ji pobroukával i nahlas. Vždyť za to taky stojí, no ne?

U večeře jsem ale už, přiznám se, byl nahlodán... Píchal jsem do knedlíků v rytmu, který kromě mne nikdo jiný u stolu neslyšel a tím jsem byl za blbce. Asi i proto, že jsem sousta takto napichovaná nedával do úst, ale skládal do jakési - jistě ne notové - osnovy podél okraje talíře...

I teď, když píši tyhle řádky, tu moji kočičku stále slyším. Je úžasná, je skvělá, je ... je to moje Eliška, ale sakra! To je nemůžou za ty prachy naučit ve školce nějaké méně chytlavé MELODIE??!! Protože mě ten jejich stupidní vláček bude asi pronásledovat  už navždycky...

Anebo aspoň než Eli nazpívá nový hit. Při jejím talentu se snad dočkám brzy.  :-)

 

 

Autor: Jan Andrle | sobota 7.10.2017 23:59 | karma článku: 15,03 | přečteno: 717x
  • Další články autora

Jan Andrle

Ajznbón (XIII - Čarodějnice)

1.5.2024 v 4:54 | Karma: 14,19

Jan Andrle

O biči, koloběžce a řízku

24.4.2024 v 20:14 | Karma: 12,87

Jan Andrle

Útok pizzou

12.4.2024 v 22:34 | Karma: 11,02

Jan Andrle

Chlapovo štěstí

7.4.2024 v 22:14 | Karma: 15,07

Jan Andrle

Nový oblek

27.3.2024 v 22:17 | Karma: 22,15