Snový zákon

Minulý týden jsem stižen nespavostí sledoval včerejší průběh mimořádné parlamentní schůze. A inspirovalo mne to k nápadu. Škoda, že neoplývám darem zákonodárné iniciativy. Ale aspoň jsem nakonec uondán výlevy za řečništěm usnul. A i snem byl požehnán...

kohoutí kříž nad Nicovem, Šumavafoto : internet

     Vážené poslankyně, vážení poslanci, prostřednictvím váženého pana předsedajícího, prosím Vás zvedněte ruku pro následující návrh zákona o konečné světské spravedlnosti.

 § 1: "BŮH neexistuje."

     Více paragrafů netřeba. Podobně se nakonec zákonodárci již dříve vypořádali s problémy autorit ve stručných zákonech o TGM, E. Benešovi či M.R. Štefánikovi a diskuze o postižených jsou nadále nepřípustné či minimálně nemístné, byť v souvislosti se smrtelníky byly zvoleny proklamace ve vztahu k objektu zákona pozitivní a nikoli kompletně negující. Však také stanovit zákonem, že TGM se nikdy nenarodil by bylo mnohem více napadnutelné Ústavním soudem a Ústavem pro zkoumání duševního zdraví ctihodných členů parlamentních komor obou jakožto i loyálních úředníků složek jim přímo podléhajících  (viz Wikipedie, souhrnný soubor významek z let 1919-1937) než ono lehce patetické legislativní potvrzení o zasloužení se o stát.

     A výsledek? Prospěch pro celou společnost nebetyčný.  Tedy ne NEBEtyčný, i nebe je napříště právnicky poněkud neuchopitelný pojem. Každopádně veškeré dosud přijaté legislativní normy týkající se církví, včetně toho právě zpětně propíraného, jsou jen bezcenné bláboly, reflektující legálně neexistující materii a tedy logicky neplatné od samého počátku, klidně od Velkého třesku. Není-li Bůh, nelze ukotvit a právně pojmout církve, přijímat o nich zákony je tudíž nesmysl nejen právně, ale i selsko-rozumově. Hotovo. Restituovat není KOMU a PROČ. CO zůstává, o to nic a také  to CO někomu zůstane, nebojte.

     V české kotlině nastává pohoda a blahobyt, protože místní normotvůrci se napříště mohou věnovat již jen skutečně potřebným zákonům, plně zasvěceným materiálním potřebám konzumní postmoderní společnosti.

*******

     No, to víte, ráno stejně přišlo. Miliardy na restituce, všechny různé zmatky při nárokování a vydávání majetků, lobby z jedné i druhé strany, úředníci, politici, soukromé zájmy a daňoví poplatníci v roli nevěřících diváků reálně EXISTUJÍ. Ale i jedna jistota. VÍRA není ani církev ať už existující dva tisíce či patnáct let. Víra nejsou ani restituce či jiné tahanice o majetek. To jen pokrytci používají slova, jejichž význam nikdy nepochopí. A víra není nutně ani Bůh. Jen může být. Máme-li to štěstí. Požehnání, řekl bych asi pyšně, kdybych tomu všemu chtěl umět rozumět.

     Jen pohodlně dál debatujte, ti, kterým to náleží. A hledejte spravedlnost, jak umíte nejlépe.

 

 

Autor: Jan Andrle | pátek 1.8.2014 3:04 | karma článku: 12,56 | přečteno: 488x
  • Další články autora

Jan Andrle

Ajznbón (XIII - Čarodějnice)

1.5.2024 v 4:54 | Karma: 14,19

Jan Andrle

O biči, koloběžce a řízku

24.4.2024 v 20:14 | Karma: 12,88

Jan Andrle

Útok pizzou

12.4.2024 v 22:34 | Karma: 11,02

Jan Andrle

Chlapovo štěstí

7.4.2024 v 22:14 | Karma: 15,07

Jan Andrle

Nový oblek

27.3.2024 v 22:17 | Karma: 22,15