Proč by nemohla paní Schillerová přiznat, že byla u kadeřníka?

Pokud byla paní Schillerová u kadeřníka, musela mu i zaplatit, ne? Nebo ministři to mají někde zdarma?

Asi by mě samo od sebe nenapadlo zamýšlet se nad účesem paní Schillerové, kdyby toho nebyla plná média. Ostatně, ona si sama naběhla zveřejněním vystajlované fotky na Instagramu. Nutno dodat, že přesně takhle vypadám, tedy myslím, že zřejmě díky méně zdrojům trochu lépe, když odcházím před natáčením videí od vizážistky. Sama si opravdu v této kvalitě účes upravit nezvládnu.

A to jsem fakt poměrně manuálně zručná. Přesně ta generace, o které mluví paní ministryně. Od dobrých 15 let jsem své mamince vlasy natáčela, na oplátku ona mně, následně jsem si vlasy dokázala i vzadu natočit sama. Stejně tak natupírovat, udělat účes. Ale abych měla tak krásně hladce spadené pramínky jako po fénování, jak dokládá fotografie paní ministryně, na to bych vážně neměla, hlavně ten čas a trpělivost. Dokonce ani schopnosti. Takto to zvládnete vyčesat druhému, ale ne sobě s rukama nad hlavou, a ještě držící fén. To je opravdu na medaili.

Ale o tom jsem nechtěla mluvit. Naopak se mně líbí, že paní ministryně přijde i v takto náročné době upravená. Takto je opravdu vzorem a inspirací pro nás ostatní dámy.

Mě se však v hlavě spojila s vystavenou fotografií úplně jiná skutečnost. Taková, která by zvláště pro ministryni financí byla asi mnohem hůře komunikovatelná, než porušení zákazu využít služeb kadeřníka.

Kdyby totiž přiznala, že u kadeřníka byla, je přece logické, že za tuto službu musela zaplatit, ne? A tady by mě zajímalo JAK.

Jak by paní ministryně kadeřníkovi nebo kadeřnici zaplatila, když mají pozastavenou činnost? Nemohou v tuto dobu vykazovat žádné příjmy, nemohou přijímat platby.

Co by to tedy znamenalo? Třeba, že za tuto službu platila dotyčná z ruky do ruky? Bez dokladu?

Mohla by si službu hrazenou na černo dovolit zástupkyně vlády, která nemá daleko se podezřele podívat na kohokoliv a označit jej za potenciálního zloděje, který okrádá stát?

Pardon, nechala jsem se až příliš unést touto fikcí. Samozřejmě, že paní ministryně v žádném kadeřnictví nebyla, a tudíž nikde na černo zaplatit nemohla. Vždyť to tak sama řekla a několikrát zopakovala. A tak je to správně.

A je vlastně fajn mít tak šikovné lidi v čele státu, že? Stejně jako nouze naučila Dalibora housti, naši vládní úředníci získávají v nouzovém stavu až zázračnou zručnost a schopnosti. Takové, které mnozí nezvládnou ani během tříletého studia s praxí. Jestli to tak s nimi půjde dál, pak nemůžeme než z krize vyjít jako nejperspektivnější světová ekonomika. Úplně slyším tu zhudebnělou verzi od novodobého Smetany včetně finále o nejzručnějších mezi národy.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Martincová | pondělí 11.5.2020 14:27 | karma článku: 41,92 | přečteno: 11449x