Ve slepé plynové uličce budeme dřív, než napadne první sníh.

Co chtějí koaliční vládci stropovat a evropsky řešit, když plyn prostě není? A i kdyby byl, evropské řešení znamená jediné. Západoevropské ceny, nikoliv ovšem západoevropské platy.
Jana Marková

Buď budeme ruský plyn brát napřímo a nebo zkrátka plyn mít nebudeme, protože to málo co bude, si nechají Němci a Poláci. Jsme na konci trubky a všichni se na nás vykašlou. Všichni. A je úplně jedno, jak  moc to bude premiér Fiala zaobalovat do líbivých slov, jak moc bude paní Mirka Němcová zděšena a jak moc se bude Markéta Pekarová Adamová rozplývat nad třemi svetry.

Nic z toho nespasí naše sklárny, které nedokáží sanovat cenu plynu déle, než do konce roku, protože potom už ty vychladlé pece prostě znovu nespustí, výrobce oken, kteří to sklo potřebují a  všechen náš další průmysl, který je na této komoditě životně závislý. Nepomůže to ani za mák pekařům, zemědělcům, obchodníkům s čímkoliv co nebude, nic z toho nespasí nás všechny, kdo nebudeme mít čím topit, co jíst, přijdeme díky masovému propouštění o práci, budeme bez peněz, jenom se složenkami ve schránce a  s hypotékou na krku, nedej Bože s končící fixací. Tisíce rodin a seniorů, kteří celý život pracovali budou mít najednou exekutory u dveří a hlavu napůl v oprátce dluhové spirály.

Buď konečně naše vládní koalice vytáhne hlavu z vlastního, či bruselsko - amerického pozadí a začne hájit náš průmysl, naše zemědělství a naše zájmy, nebo na to dojedeme. A tentokrát to bude až na dno. Za necelý rok se podařilo zničit značnou část toho, co se tu budovalo od 19. století. A ta devastace životní úrovně všech zdaleka nekončí. Držíme se Green Dealu  jako veš kožichu, ale musíme si uvědomit, že ty energie a hlavně absence plynu je časovaná bomba pro celou Evropu, nejen pro nás. Nikdo nám nepomůže a bolestně se nás to dotkne na všech frontách.  Všichni mluví jen v budoucím čase – zatím zamýšlejí, plánují, chtějí, ale nedělají nic. A spoléhají na Brusel. Ten neudělá ale taky nic. Chápete to?

Potřebujeme plyn. A plyn je v Rusku. A skoro všichni ho odtamtud stále stejně berou. Kromě nás, my ho máme teď poněmčený, správně ideologicky ukotvený, ale brzy nebudeme mít tímto způsobem žádný!

Tohle je to stěžejní, co teď musíme vyřešit. A fofrem. Jakkoliv. To ostatní počká. Nemáme jiné řešení a nemáme čas.  Tohle je jinak začátek konce, a buď se něco změní a nebo tu všichni budeme rýt pusou v zemi tak, jak se nám o tom nikdy ani nezdálo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jana Marková | pondělí 29.8.2022 12:10 | karma článku: 39,92 | přečteno: 1376x