Chuť lidského masa - Kapitola 18: Život po vraždě

Celý můj život se mě snažili ušlapávat, pro moji odlišnost – pár kilo navíc, střapaté barevné vlasy, vyhraněný styl pro módu apod., až mě zavřeli do malé krabičky, a sotva se mi z ní začalo dařit vylézat a být úspěšná, zkouší to z

Kapitola 18: Život po vraždě – Magdaléna Rozkošná

Celý můj život se mě snažili ušlapávat, pro moji odlišnost – pár kilo navíc, střapaté barevné vlasy, vyhraněný styl pro módu apod., až mě zavřeli do malé krabičky, a sotva se mi z ní začalo dařit vylézat a být úspěšná, zkouší to znovu.

Nejsem si jistá, jestli tohle všechno se mnou dělá nepříznivý osud nebo nějaká černá skvrna z minulého života, přesto se snažím po tom tragickém objevu vzchopit, doslova vzmužit, jak jen můžu. Nicméně se od té doby cítím mnohem zranitelnější a nejspíš jsem i poněkud paranoidní, protože mi dost často přijde, jako by mě z temných zákoutí ulice sledoval někdo velmi nebezpečný. Z koho je to zlo cítit na velké vzdálenosti a nese se ke mně vzduchem. Bojím se.

Poslední dobou se mě nechce pustit neustálý pocit toho, že tohle rozhodně ještě není všechno, zároveň mi připadá, jako by se mě ta tragédie nějak týkala.

Nejen v ohledu, že jsme našli tělo, to ne. Spíš je to jakýsi vnitřní neklid, možná předtucha, něco dalšího, mnohem horšího. Nepopsatelného.

Ať se snažím zaplašovat všechny tyhle fantazie, jak jen to jde, přesto se mi stále derou na přední příčky mých obav. Jako by se mnou v poslední době život hrál podivnou hru a dával mi najevo mou bezmoc, bezpočtem proher.

Myslela jsem, že to postupem času odezní nebo se tyhle všechny smíšené pocity strachu a obav aspoň poněkud ztlumí, ale doposud se tomu tak nestalo.

Vyhledala jsem odbornou pomoc a nechala si napsat uklidňující drijáky v podobě dvou odlišných léků. Stačí jeden denně a měla bych se cítit líp, přesto mi jejich účinek přijde jiný, a já než cokoliv byla v jakési utlumené bublině blaha, a přesto stále tušila, že za jejími stěnami na mě čeká rozbouřený krvavý svět.

Ne, asi to na mě dostatečně neúčinkuje. Přesto to má aspoň nějakou výhodu, jdu si v devět lehnout a okamžitě usnu a vzbudím se opět do své bubliny až ráno, při východu slunce. To dlouhodobé nevyspání vůbec nesvědčilo mému tělu.

Skočila jsem si do krámu přes ulici od svého bytu. Musím si koupit něco čerstvého a zdravého, protože neustálá konzumace pytlíkových polívek už mě nebaví.

Než jsem přešla přes silnici, svědomitě jsem se rozhlédla a spatřila něco, co se mi zdálo neobvyklé. Možná mě to kvůli utlumujícím práškům dostatečně nerozrušilo, ale přesto ve mně značně hrklo. Toho muže já znám, to je poněkud divná náhoda, navíc on moc dobře ví, kde bydlím.

Musel si mě všimnout, protože se nervózně otočil a dělal, jako že si u novinového stánku vybírá časopis.

Nechala jsem to být a zaběhla do obchodu, pobrala všechno, na co bych mohla mít chuť, nebo se z toho dalo uvařit něco dobrého a teplého, a nebyla by to pytlíková polívka. Jakmile se moje taška přes rameno naplnila a hned co jsem za zboží u mého známého asijského prodejce zaplatila, vydala jsem se zpět do bezpečí svého bytu.

Opět jsem se rozhlédla, a než jsem vyšla, zkontrolovala i novinový stánek, jestli už od něj můj „ne/přítel“ odešel. Nebyl tam. Ale nevím, jestli to byl jen sen, jako bych ho zahlédla za rohem mého domu, pár metru od vchodu.

Tak tohle mi i přes všechny prášky světa skutečně nahnalo strach. Vzpomněla jsem si asi na milión detektivních sledovaček a prozřela. Tohle rozhodně není náhoda. Musím rychle domů.

Rozeběhla jsem se v nepohodlných papučkách po rozpáleném asfaltu a snažila se být co nejrychlejší. Ale můj periferní zrak spatřil jeho výstup zpoza rohu, ještě když jsem byla uprostřed silnice.

Odkudsi se ozval klakson a já se nervózně ohlédla po autě. To je Brouk. Ennin Brouk. Vesele na mě za předním sklem mává a už ho parkuje k obrubníku těsně před můj vchod.

Ihned jsem se nervózně ohlédla, abych opět viděla mého „ne/přítele“, díkybohu zmizel. Nikde ho nevidím. Skutečně díkybohu za to. Spadl mi kámen ze srdce. Enn mě zachránila.

Autor: Jana Králová | pátek 18.3.2016 8:00 | karma článku: 8,85 | přečteno: 199x
  • Další články autora

Jana Králová

Nevědomky jsem založila nový směr svatebních fotek

Dneska mě hodně pobavila moje kamarádka a svatební fotografka Zuzka Zemanová, když mi dala vědět, že jsem byť nevědomky, založila nový kult svatebních fotografií. A lidé se po mě začínají opičit.

10.3.2017 v 11:41 | Karma: 19,72 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ona

Jana Králová

A tak jsem udělala svoji aukci obrázků!

Obraz tady, obraz tam, obraz kam se podívám. A tak mi manžel řekl: "Zlato, nechtěla by ses jich nějak zbavit? Už se nedostanu ani do skříně?" Tak jo, překvapivě jsem souhlasila, ale jak? Co aukce pro dobrou věc :)

8.3.2017 v 15:22 | Karma: 10,54 | Přečteno: 204x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jana Králová

Vidlačky ve městě

Obě jsme s Anet naplaveniny, takže cestování po našem hlavním městě bývá mnohdy dost zábavné a sem tam se i z cesty stane cíl.

31.10.2016 v 17:08 | Karma: 19,28 | Přečteno: 866x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Svatební vyžírka

Být u toho, když dva lidé spojují své životy v dnešní uspěchané době svazkem manželským, je nepopsatelný zážitek. O to víc, když je to po šestnácti letech a dvou dětech.

11.10.2016 v 9:09 | Karma: 20,35 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Viděti je zlato

Už několik let sleduji vývoj operací na korekci zraku a vždycky jen tak zasněně jsem tu možnost odbyla, až budou operace levnější. Až budou peníze. Až na to bude vhodná chvíle. Až vymyslí nějakou novou metodu.

4.10.2016 v 18:37 | Karma: 16,29 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 422x
Jsem člověk, který si rád klade různé otázky, na které následně hledá odpovědi. Ráda píšu a už mi nestačí jen psaní knih, protože se toho kolem tolik děje a blog mi přijde jako rychlejší komunikační kanál. Nejsem idealista, ale přesto bych se chtěla pokusit ve svém životě změnit myšlení některých lidí a posunout tak svět lepším směrem. A je pravda, že mám i divokou fantazii, takže když se mi nepovede změnit tenhle svět, velice pravděpodobně si vymyslím nějaký jiný, lepší :)

Seznam rubrik