Chuť lidského masa - Kapitola 12: Soukromý život Petry Malinové

Po příchodu domů na mě nastoupil můj manžel Martin a hned na chodbě bytu mi udělal žárlivou scénu. Vyslýchal mě, jak to, že jdu tak pozdě, a proč a kde jsem byla. Prostě hloupé a zbytečné vystoupení jako vždycky.

Kapitola 12: Soukromý život Petry Malinové

Po příchodu domů na mě nastoupil můj manžel Martin a hned na chodbě bytu mi udělal žárlivou scénu. Vyslýchal mě, jak to, že jdu tak pozdě, a proč a kde jsem byla. Prostě hloupé a zbytečné vystoupení jako vždycky.

Z kuchyně ke mně doléhá vůně vařených brambor a pečeného masa, je mi jasné, že mi uvařil a čekal na mě až do teď. Ale bohužel to dřív nešlo.

Všechno jsem mu vysvětlila a řekla o vraždě, kterou právě vyšetřujeme, to ho poněkud uklidnilo, protože už tuhle novinku četl na internetu.

Novináři jsou hrozní, všechno hned vyčmuchají, i kdyby se to stalo na severním pólu, stejně by na to přišli.

Můj manžel vždycky nebýval takhle žárlivý, vzpomínám si na doby, kdy jsme se spolu jen smáli a bylo nám dobře. Ale to po čase a velké pracovní vytíženosti zmizelo. Proto jsme jeli zachránit náš vyhaslý vztah do Itálie.

A skutečně hodně se tam změnilo, první dny byly parádní, jen samé koupání, povídání a pojídání lahodných místních pokrmů. Spíš jako přátelé než jako milenci. Ale už třetí den se idylka zvrtla díky jednomu nádhernému Italovi na pláži, co si fotil moře. Nevšímala jsem si ho až do doby, než jsem zjistila, že mě ze stínu svého slunečníku pozoruje svým podmanivým pohledem. Od té doby mi přišlo, že je všude, kde my, a neustále mě sleduje.

Ještě teď vidím ty jeho velké pronikavé oči, koukal takovým šarmantním a přitažlivým způsobem, úplně mě uhranul.

Jednou večer jsem se přistihla, jak o něm přemýšlím a v hlavě si s ním přehrávám románek. Co by bylo, kdybych neměla Martina. Byla to chyba, protože jsem si zbláznila mozek a ten se zamilovaldo iluze. Do Itala, fotografa opředeného tajemstvím a příchutí exotiky. Neznala jsem ho, ale o to vícmě přitahoval. Začala jsem toužit prsty se dotýkat jeho třpytivě jemné kůže. Zajet rukou do jeho vlasů. Prsty obkroužit vypracované břišní bochánky. Být unášená v jeho svalnatém náručí. Dotknout se svými rty těch jeho. Svléknout z něj oblečení a ve víru vášně se s ním milovat na pláži při západu slunce.

Nic z toho jsem samozřejmě neudělala, protože jsem nechtěla Martina podvést. Je to milý a starostlivý člověk a nemůže za to, že se nám ze života vytratila vášeň.

Jenže jako by to Martin všechno vycítil a od té doby se začal bát, že mě ztratí, nechtěl být podváděn, nechtěl si to jako chlap nechat líbit, a tak jeho mozek udělal to jediné, co mohl, a začal na mě žárlit. Možná za to můžu sama, asi jsem vůči němu byla příliš citově chladná. Jenže jeho žárlivost začala narůstat. Všude chodil se mnou, musela jsem hlásit, kam jdu, i když jsem šla jen na toaletu, sledoval mě, když jsem si šla pro kávu, nebo se šla ochladit do vody, a jeho neustálý dohled se začal stupňovat až do neúnosné míry.

Ještě na dovolené jsme se kvůli tomu pohádali jako šílenci, ale trochu se tím mezi námi pročistil vzduch. K ránu jsme se dohodli, že spolu zůstaneme a zkusíme to ještě jednou. Dali jsme si druhou šanci. Přesto od té doby, kdykoli se zpozdím nebo udělám něco jinak, než je běžné, Martina okamžitě popadne žárlivý vztek a vytvoří mu v hlavě vidinu toho, jak jsem s jiným mužem.

Ale je to jeho jediná chyba, jinak je to vzorný manžel. Poslouchá, co říkám, ráno mi vaří kávu a i po sexuální stránce se všechno od Itálie zlepšilo, tak proč ho odsuzovat za jediný prohřešek, který má. Nemůže za to, že mi chybí ta vzrušivá vášeň.  Navíc mi tím dokazuje, že o mě stále stojí a pořád se bojí toho, aby mě neztratil.

Stále se máme rádi a dokážeme spolu trávit volný čas, a to i po osmi letech společného života… mimo jeho občasných scén si žijeme dobře. Tak proč na tom cokoliv měnit, proč si kvůli tomu hledat jiného chlapa, když je tenhle dostačující. Navíc bych nesnesla být na všechno sama, proto nemůžu riskovat rozvodem s ním, ztrátu teplého zázemí a pohlazení, když to potřebuji. Nechci s nikým začínat zase od začátku. Vyhovuje mi, jak se známe, víme i beze slov, co ten druhý chce říct.

Martin rychle vychladl a postavil přede mě na stůl naservírovaný talíř plný horkých brambor a masa. Hned chtěl slyšet podrobnosti ohledně našeho případu, a tak jsem mu vylíčila, co jsme zatím zjistili. Správně konstatoval, že toho zatím moc nemáme. Bohužel je tomu skutečně tak, zatím nemáme jedinou jasnou stopu, ale to je běžné, až vyslechneme členy bývalé firmy, jistě se budeme mít o co opřít. Nasměrují nás za dalšími možnostmi. Navíc až identifikujeme tělo, také nás to třeba někam zavede.

Po večeři jsme si šli pustit televizi a pak se chvilku mlčenlivě dívali na blikající obrazovku. Je to takový náš zvyk, aby se nám po práci trochu odreagoval mozek a my mohli vyčerpaně padnout do postele a už na nic nemyslet.

Dneska mám opravdu dost, nebudu se ani koupat, jen si rychle vyčistím zuby a zalezu si do bezpečí své teplé a měkoučké peřiny. Tulím se k Martinovi tak jako každou noc a postupně usínám.

Musela jsem spát jako zabitá, protože mě vzbudil budík, což se obvykle nestává. Ta noc tak strašně rychle utekla, ještě bych si dala tak hodinku dvě spánku, ale na to není čas. Máme tu otevřený nový případ, který čeká na své vyřešení.

Autor: Jana Králová | neděle 6.3.2016 0:00 | karma článku: 11,54 | přečteno: 298x
  • Další články autora

Jana Králová

Nevědomky jsem založila nový směr svatebních fotek

Dneska mě hodně pobavila moje kamarádka a svatební fotografka Zuzka Zemanová, když mi dala vědět, že jsem byť nevědomky, založila nový kult svatebních fotografií. A lidé se po mě začínají opičit.

10.3.2017 v 11:41 | Karma: 19,72 | Přečteno: 971x | Diskuse| Ona

Jana Králová

A tak jsem udělala svoji aukci obrázků!

Obraz tady, obraz tam, obraz kam se podívám. A tak mi manžel řekl: "Zlato, nechtěla by ses jich nějak zbavit? Už se nedostanu ani do skříně?" Tak jo, překvapivě jsem souhlasila, ale jak? Co aukce pro dobrou věc :)

8.3.2017 v 15:22 | Karma: 10,54 | Přečteno: 204x | Diskuse| Pozvánky, akce

Jana Králová

Vidlačky ve městě

Obě jsme s Anet naplaveniny, takže cestování po našem hlavním městě bývá mnohdy dost zábavné a sem tam se i z cesty stane cíl.

31.10.2016 v 17:08 | Karma: 19,28 | Přečteno: 866x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Svatební vyžírka

Být u toho, když dva lidé spojují své životy v dnešní uspěchané době svazkem manželským, je nepopsatelný zážitek. O to víc, když je to po šestnácti letech a dvou dětech.

11.10.2016 v 9:09 | Karma: 20,35 | Přečteno: 1068x | Diskuse| Ona

Jana Králová

Viděti je zlato

Už několik let sleduji vývoj operací na korekci zraku a vždycky jen tak zasněně jsem tu možnost odbyla, až budou operace levnější. Až budou peníze. Až na to bude vhodná chvíle. Až vymyslí nějakou novou metodu.

4.10.2016 v 18:37 | Karma: 16,29 | Přečteno: 477x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 422x
Jsem člověk, který si rád klade různé otázky, na které následně hledá odpovědi. Ráda píšu a už mi nestačí jen psaní knih, protože se toho kolem tolik děje a blog mi přijde jako rychlejší komunikační kanál. Nejsem idealista, ale přesto bych se chtěla pokusit ve svém životě změnit myšlení některých lidí a posunout tak svět lepším směrem. A je pravda, že mám i divokou fantazii, takže když se mi nepovede změnit tenhle svět, velice pravděpodobně si vymyslím nějaký jiný, lepší :)

Seznam rubrik