Petr Čech plivl fanouškům do obličeje

Petra Čecha jsem vždy požadoval za jednoho z těch inteligentnějších hráčů naší reprezentace. Stejně tak jsem si myslel, že je jedním z mála, u kterého existuje určitá sebereflexe. Po dnešním jeho rozhovoru jsem ještě daleko zklamanější, než když jsem v pátek v noci opouštěl vratislavský stadion.

V pátek se ze mě stal jeden z fanoušků, který brzy ráno zabalil doma šálu, dres a autem s kamarády vyrazil směr Vratislav. Byli nás tisíce, kteří věřili mužstvu i trenérovi a proto neváhali vytáhnout z kapes peníze za lístky a absolvovat cestu do Polska.

To jen pro začátek Petře Čechu. Nevím, na kolik jste vytržený z reality všedních dnů, ale pro spoustu těchto lidí je takový výlet poměrně slušným zásahem do rodinných rozpočtů. Ale ti lidé toho nelitují, protože jsou to praví fanoušci. Protože mužstvu i trenérovi věří a proto jim těch peněz není líto. Pak musí bohužel sledovat velmi bídný a bezkrevný výkon. I ten by snad nějak překousli, ale co mě opravdu nadzvedlo, je Petře váš rozhovor a vaše vyjádření na naši adresu.

Začnu úplně jednoduše. Kdybyste všichni na hřišti, včetně vás Petře, podali takový výkon jako my v hledišti, zápas by skončil minimálně remízou a nemuseli jste ze hřiště odcházet s ostudou. Je neskutečnou urážkou lidí, kteří byli na stadionu, když největší česká hvězda prohlásí, že lidé fandí, jen když se daří. Popravdě Petře, to by moc možností k fandění český fanoušek opravdu neměl. Lidé v hledišti byli naopak úplně fantastičtí. Fandilo a skandovalo se už dlouho před zápasem. Ale to vy Petře nemůžete vědět, protože jste jako jeden z mála fanoušky před zápasem pozdravit nepřišel.

Lidé fandili i během zápasu jako diví. A to i navzdory tomu, že pod sebou viděli opravdu hrůzný výkon včetně toho, že se nikdo z hráčů nesnažil. Petře vaše prohlášení, že Baroš se mohl na hřišti přetrhnout znamená, že jste snad byl na jiném zápase. A nebo si už i vy žijete v úplně jiném, odtržitém světě?

Popravdě, osobně od vás jsem čekal úplně něco jiného. Čekal jsem, že řeknete, že se omlouváte za svůj výkon všem českým fanouškům a že příště uděláte všechno proto, aby se podobná ostuda už neopakovala. Místo toho jen další várka ublíženosti a uraženosti, plus nadávání na skvělé a neskutečně trpělivé české fanoušky. Pevně věřím tomu, že Karel Šíp je dalším z lidí na vaší černé listině a přitom řekl jen to, co cítí každý fanoušek. Je pravda, že trenér Dovalil i vlezdoprdelka Zelenka z toho byli úplně vedle.

Petře vy jste jako jedna z hlavních hvězd mužstva předvedl nejen velmi slabý výkon (druhý a třetí gol byl váš), ale hlavně jste neskutečně urazil všechny ty tisíce skvělých fanouškům, kteří vám před šampionátem věřili a kteří vážili cestu do Vratislavi. Plivl jste jim do tváře a to už je opravdu moc. Přesto si v úterý sednu tentokrát jen k televizi a zase budu fandit a držet palce. A současně budu věřit, že tentokrát to taková ostuda nebude a že se třeba dočkáme i výhry.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | neděle 10.6.2012 20:52 | karma článku: 48,16 | přečteno: 33733x