Lze nějak vystoupit z EU?

Evropská Unie. Instituce nebo sdružení, které se chová snad víc diktátorsky než všichni komunističtí nebo ruští pohlaváři. Vrcholem chování jejích představitelů jsou rozkazy a ultimáta, které se týkají přijímání uprchlíků.

V první řadě chci říct, že jsem proti jakémukoliv přijímání uprchlíků do naší vlasti. Pokud by bylo na mě, nikdy bych nedal žádný příkaz, aby tito lidé byli u nás zdržováni a zadržováni. Ideálním scénářem by bylo, vždy je jen ve vlaku doprovodit na německé hranice. Stejně u nás být nechtějí. Jelikož v Německu se na ně podle českých médií těší, určitě by věděli co s nimi. Důvodem, proč je tu nechtít je několik. V první řadě nejde o válečné uprchlíky, ale čistě jen ekonomické. Jde o lidi, kteří se nechali kýmsi úplně zblbnout a vyrazili do Evropy, že se tu budou mít lépe. Samozřejmě nebudou a ještě způsobí spousty problémů. Ti lidé neumí jazyk, jsou z naprosto odlišné kultury, nemají pracovní návyky a jak jsem pochopil, nejeví ani minimální snahu o nějaké začlenění. Prostě jen nějakým způsobem přepluli moře a teď čekají, jak se o ně, podle nich bohatá Evropa, postará.

A Evropa vedená představiteli Evropské unie neví. Tápe a nechává sem nadále proudit desetitisíce v podstatě nepřizpůsobivých osob. Obrovská prvotní chyba nastala v Itálii. Hned na začátku se měli lodě s uprchlíky obracet a šupem posílat přes Středozemní moře zpátky, odkud přijely. Bohužel Italové a s nimi hloupí úředníci Unie si mysleli, že pár běženců bez problémů zvládnou. Jenže nastala trochu jiná situace. Informace o vstřícné Evropě se samozřejmě rychle rozšířila do blízkovýchodních zemí a v současné době je uprchlická vlna nezastavitelná. Pokud ovšem nechceme použít nějaké hodně radikální řešení už na moři.

A co na to slovutná Evropská Unie? V zoufalství nutí všechny své členy, aby běžence přijímali. A pokud se náhodnou někdo chce vzepřít, tak začne vyhrožovat. Posledním příkladem je velmi hloupé a ubohé chování a prohlášení ze strany Rakouska. Ale proboha proč budu někoho nutit k takovým nesmyslům? Proč evropští úředníci nenechají na vládách a obyvatelích jednotlivých zemí, jestli chtějí uprchlíky na svém území? Pokud bych měl hlasovat já, nechci ani jednoho. Českými médii, vědci a takzvanou „pražskou kavárnou“ budu možná označen za xenofobního rasistu. Ale ať. Za prvé jím nejsem a za druhé je mi to jedno. Tato země je naše a podle mého nemá žádný úředník z Bruselu ani nikdo jiný právo na to, aby nám přikazoval, kdo tu s námi bude žít.

Pokud jde o Evropskou Unii a české setrvání v ní, nebál bych se vyhlásit referendum o vystoupení z této organizace. Její fungování i chování postrádá jakýkoliv systém a řád směrem k jednotlivým členům. Stalo se z toho pouze diktátorské uskupení, kde za chyby velkých států platí ty menší, méně významné. A též uskupení, kde se právě menší státy musí neustále a pořád ve větším měřítku podřizovat zlovůli dominantním státům. S tímto stavem vůbec nesouhlasím a nelíbí se mi. Proto se ptám, zda je nějaká možnost, jak z tohoto už dávno přežitého soužití, vystoupit? Pokud je to jen trochu možné, pojďme se o to i za cenu referenda pokusit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | středa 2.9.2015 16:31 | karma článku: 35,93 | přečteno: 1066x