Klaus má zase pravdu

Samostatná Česká republika měla do této doby tři prezidenty. Václav Havel, Václav Klaus a teď Miloš Zeman. Klaus je v podstatě jediným, za kterého jsme se nemuseli stydět. A navíc, ať cokoliv řekl, vždy se v budoucnu u

Začátek roku se tentokrát obešel bez projevu stávajícího prezidenta, který si vše odbyl už o svátcích. Se svou troškou do mlýna však přišel jeho předchůdce a nutno podotknout, opět měl pravdu. Stejně, jako se nemýlil kdysi ohledně Evropské unie, neplete se ani v současnosti ohledně migrantů. Má pravdu v tom, že lidé se do Evropy přesunují jen a jen z prospěchového hlediska, protože věří, že se zde jednoduše dostanou k pohodlnému životu. Stejně se nemýlí v tom, že za vše může madam Merkelová, která je sem všechny pozvala.

Souhlasím s ním i v názorech na současnou českou vládu. Připisuje si zásluhy, které absolutně nemá a navíc absolutně podceňuje ekonomickou uprchlickou vlnu. Ostatně brzy se ukázalo známé pořekadlo o potrefené huse. I když v současné politické garnituře nic lepšího na výběr stejně není.

Klaus tedy opět trefil hřebíček na hlavičku, jako už mnohokrát. Věřím, že všem těm sluníčkářům zase pořádně pohne žlučí a to je dobře. Je škoda, že díky hloupým zákonům už nemohl dále vykonávat prezidentskou funkci. V novodobé historii České republiky stále totiž zůstává jediným prezidentem, za kterého jsem se nemusel stydět.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Zeman | pondělí 4.1.2016 7:15 | karma článku: 31,80 | přečteno: 947x