Český národ se definitivně zbláznil

Tak máme za sebou další volby, tentokrát krajské. Pořád kolem sebe slyším, jak jsme na tom bídně a jak se máme špatně a tak jsem očekával alespoň šedesátiprocentní účast. A hle, k volebním urnám dorazilo zoufalých sedmatřicet procent.

Pro mě se jednalo o první zklamání, protože se ukázalo, že Češi umí jen nadávat, ale když mají něco udělat, tak nic. Jen spousta ubohých výmluv a zase jen nadávání v autobusech, vlacích, tramvajích a hospodách. Podstatně větším zklamáním ovšem jsou výsledky voleb. Ještě se skřípěním zubů dokážu pochopit člověka, který jde volit sociální demokraty. Přece jen sliby, ze kterých vyplývá, že se vlastně bez práce budeme mít dobře, znějí spoustě lidem dobře do ouška. Co na tom, že největší finanční ztráty měla naše země za vlády těchto dobrodruhů. Co na tom, že Sobotka byl ministrem financí v době, kdy se tu děly ty největší lumpárny. Že „manažer“ Tvrdík málem položil nepoložitelné ČSA.

Co na tom, že jediným premiérem, který musel skončit ve funkci kvůli nějakým finančním nesrovnalostem a problémům byl Gross. Když oni nám toho tolik slibují a ta naše paměť je tak zatraceně špatná. S čím se ovšem nikdy nesmířím, je druhé místo pro komunisty. Kdyby Havel v roce 1990 nebyl srab, tak tako nedemokratická strana už dávno neměla existovat. Bohužel náš nedoknutelný právdoláskař zanechal dalším generacím nepříjemný oříšek jménem Komunistická strana. Přiznám se, že si vůbec nedokážu představit člověka, který tuto stranu může volit.

Co to vůbec může být za člověka? Když jsem na začátku psal, že ještě se skřípěním zubů dokážu pochopit voliče ČSSD, tak voliče komunistů pochopit nedokážu. ČSSD je, když už nic jiného, alespoň demokratickou stranou. Copak jste už lidi zapomněly, co jsou komunisté zač? Co je to za lúzu a co tato strana dokázala s touto zemí a lidmi během čtyřiceti let udělat? Jsem volič ODS a jako takový jsem bohužel počítal s tím, že tyto volby vyhrají oranžoví. Ale když jsem viděl procenta hlasů pro komunisty, tak se mi udělalo nevolno a za český národ jsem se neskutečně zastyděl.

Mám malého kluka a jestli si opravdu něco nepřeji, tak aby vyrůstal v zemi, kde bude vládnou komunistická strana. Samozřejmě, zatím jde v uvozovkách jen o krajské volby, ale pokud se lidé nevzpamatují a nepřijdou k příštím parlamentím volbám, tak se může něco podobného opakovat i tam. Proto pevně věřím, že tam bude účast daleko přes padesát procent a lidé zabrání nějaké levičáské vládě této země.

Autor: Jakub Zeman | neděle 14.10.2012 8:29 | karma článku: 27,42 | přečteno: 1704x