A socani zase brečí

Pan Sobotka a jeho okolí si zřejmě mysleli, že se nová koalice nebude schopna domluvit na vládě.

A sám Sobotka  možná ještě doufal, že by snad mohl také přičuchnout k nějakému tomu korýtku. Ale ejhle, v noci na dnešek došlo k domluvě a oranžová skupina jen utřela nos. A pan Sobotka a spol. to teď nějak nemohou vydýchat.

Člověk, který republiku za svého vládnutí na Ministerstvu financí málem přivedl ke krachu se domnívá, že je tím pravým rádcem pro tuto vládu. Jak směšné, že se ohrazuje proti volbě pana Kalouska. Osobně si současně nedokážu na tomto postu představit nikoho lepšího a to jsem jeho stranu nevolil. Další zajímavostí je , že se sociální demokracii nelíbí vláda bez žen. No pane Sobotko upřímně, za krátkou dobu vlád České republiky jsem neviděl nic směšnějšího než paní Parkanovou jako ministryni obrany a nebo paní Stehlíkovou a její známé výroky a nápady. Nejsem žádný diskriminant žen, ale než ty dva předchozí případy, to ať ve vládě žádné ženy nejsou. A navíc v čele sněmovny je paní Němcová, takže ženy zase až tak vynechané nejsou.

S panem Sobotkou nesouhlasím, že pan premiér Nečas udělal moc ústupků. Naopak slouží mu ke cti, že není jak beran a netrvá za každou cenu na těch nejdůležitějších postech. To naopak vypadá na zlepšující se politickou kulturu v této zemi. A navíc si myslím, že pokud máte premierá a šéfa sněmovny, tak si nemyslím, že by až tak vyklidili pozice. Spíše to dává naději, že v tomto období by snad molo dojít k více prospěšným dohodám a ne jen k neustálým urážkám a napadáním jako za dob předsedů Paroubka a Topolánka.

Já osobně této vládě věřím a dávám ji svou důvěru. Pevně věřím, že ji nezklamou aou nás trochu kupředu. Zejména co se slušnosti a vystupování v parlamentu týká.

Autor: Jakub Zeman | středa 30.6.2010 20:36 | karma článku: 35,07 | přečteno: 2103x