Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

„Kniha“ o komunismu pro blbce

A nutno říci, že napsaná blbcem. Pokud se vám to zdá příliš, mohu snad napsat, že napsaná jedincem velmi omezeného chápání a značně jednoduchého myšlení. Je to tak lepší?

Autor slátaniny L. Kašuka.

Spisek „Zlatí komunisti… (O komunismu a komunistech, stručně a polopatě, nemediálně pravdivě)“ napsal vcelku známý ultrakomunistický aktivista Ladislav Kašuka. Pokud jej neznáte, o nic jste nepřišli. Je to ten mohutný poďobaný pán, který drsně napadal odpůrce našich stalinistů při letošní vzpomínce soustruhů na Olšanských hřbitovech. Ani jsem netušil, že také píše. Tedy, spíš kompiluje prastará klišé, floskule, fráze a hysterické výkřiky. Je nadšený, urputný a nesmiřitelný.

Spisek publikoval kolega bloger Dušan Makovský na svém provokativním portálu hitlerjugend.cz (http://hitlerjugend.cz/zlati_komunisti.pdf ). Na portálu, který samozřejmě nemá nic společného s nácky. Viz Dušanův článek http://makovsky.blog.idnes.cz/c/327964/Jak-jsem-se-nestal-neonacistou.html.

Páni zlatí, já to dílo skutečně přečetl. Místy mne mrazilo nad lhostejností autora k faktům. Místy jsem se smál stylu, který jako by vypadl z fanynkovských webů různých obskurních celebrit. A místy nevěřícně kroutil hlavou nad tím, co dokáže do světa vypustit naše školství. V případě autora tedy školství ještě komunistické, alespoň se tak soudě podle jeho vzhledu domnívám.

Shrnuto: Marx a Engels byli pašáci. Lenin super. Stalin dobrák a génius. Gottwald taky. Ostatní jsou hajzli. Najmě Chruščov a Gorbačov. Gulagy byly vlastně lázně. Pakt Molotov-Ribbentrop formalitka. Násilná anexe Estonska, Lotyšska, Litvy a Besarábie nebyla. Jihokorejci si přáli sjednocení a Kima a jeho vrahy vítali květinami. Varšavský pakt nikdy na nikoho nezaútočil. A to vše psáno se zásadním ignorováním shody podmětu a přísudku. Kromě toho se dvěma obsáhlými citacemi. V prvním případě jde o paměti jednoho z nejhnusnějších estébáků padesátých let. Ve druhém pak o ústavu stalinského CCCP. Je krásná (ironie, samozřejmě). Nicméně ani tento ústavní paskvil soustruzi nedodržovali.

Osobně jsem rád, že někdo něco tak blbého napsal a veřejně publikoval. Vždy mi vstávaly vlasy hrůzou při čtení vcelku sofistikovaných lží a bludů vzdělaných mladých komsomolců. Považuji je za navýsost nebezpečné lidi, kteří se snaží v KSČM urvat nějaký vliv. A vzhledem k vymírání starých bolševiků se jim to možná jednou podaří. Kolega bloger a komunista Polák mi nedávno napsal, zda vím, že se jedná o pár extrémistů bez vlivu. Mno, to ale byli zprvu tzv. karlínští kluci taky. Pak přišla bolševizace KSČ a bylo vymalováno.

Nu, pan soustruh Kašuka napsal a publikoval. Co na to ovšem řekli ti vzdělaní mladí stalinisté? Vidím to takto: „Hele, soudruhu, to je vážně skvělý, že seš tak ideologicky pevnej, to jako berem. Ale uvědom si, že když si to přečte někdo aspoň trochu vzdělanej, bude si myslet, že jsme blbci všichni. To ale nejde. My přeci všichni blbci nejsme. Takže soudruhu, teď se už s tim jako nedá nic dělat, ale dál už, prosimtě, nic nepiš. A na Olšanech napadneš nějakýho toho fašouna a třeba ho vyprovokuješ k ráně. Pak ho seřež, seš prej bejvalej haviř, a my to veřejně rozmáznem. No a tohle tvý psaní už jako dál rozmazávat nebudem.“

Protože je ale blbců kolem nás hodně, vůbec bych se nedivil tomu, že na mne někdo slova z Kašukovy slátaniny vytáhne. A bude je brát za pravdu nad slunce jasnější. Bude jim věřit. Tak, jako soustruh Kašuka věří Stalinovi, dobrému tatíčkovi všeholidu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Roth | středa 27.3.2013 18:11 | karma článku: 31,08 | přečteno: 1946x
  • Další články autora

Jakub Roth

Komunisté ministra zahraničí Petříčka pochopitelně nenávidí…

Očividně se nyní domnívají, že vláda bude tančit, jak oni zapískají. A vcelku se jim to daří. Až na jeden případ, který je výjimkou. Ministr zahraničí Tomáš Petříček totiž jedná tak, jak mu praví dlouholetá vládní koncepce.

4.2.2019 v 8:27 | Karma: 28,60 | Přečteno: 867x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Je Zeman obchodním zástupcem Huawei?

Podle všeho je. A znovu a zas to veřejně dokazuje. Jak jinak si totiž vysvětlit jeho kroky v posledních týdnech a dnech.

2.2.2019 v 9:26 | Karma: 32,02 | Přečteno: 829x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Prezident Trump už zcela zešílel?

Nebo je skutečně agentem Kremlu? Vždy jsem se této teorii smál, ale jeho poslední vyjádření o oprávněnosti sovětské agrese proti Afghánistánu je jaksi šokézní.

4.1.2019 v 15:05 | Karma: 24,89 | Přečteno: 1304x | Diskuse| Politika

Jakub Roth

Pan Baklažán, kocour 3)

Trochtovi se ničemu nediví, Jindřiška a Davídek se sbližují s panem Baklažánem tak usilovně, že z toho Davida rozbolí hlava, Amálka se sklouzne a paní Dvoriačiková maluje čerta.

29.12.2018 v 11:46 | Karma: 9,31 | Přečteno: 166x | Diskuse| Poezie a próza

Jakub Roth

Ministr kultury podpořil komunistickou lež

Tak křtil, nebo nekřtil? To je vlastně úplně jedno. Přišel, promluvil, popřál a tím legitimizoval vydání knihy, která má prý přinést „jiný pohled“ na církevní majetek.

28.12.2018 v 10:03 | Karma: 41,03 | Přečteno: 2467x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Texaský guvernér omilostnil muže odsouzeného na 25 let za zabití demonstranta

17. května 2024  7:04

Guvernér Texasu Greg Abbott udělil milost muži, odsouzenému k dvaceti pěti letům vězení za to, že v...

Ukrajinská armáda zaútočila na přístavy v Černém moři, cílila na sklady s ropou

17. května 2024  6:42

Ruská obrana v noci čelila rozsáhlému útoku dronů na Sevastopol a další přístavní město...

Ruské letouny omylem svrhly nejméně 38 bomb na vlastní území, píší i ruská média

17. května 2024  6:31

Nejméně 38 leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na...

Sudetští Němci pořádají třídenní sjezd. Zúčastní se český velvyslanec

17. května 2024  6:15

V bavorském Augšpurku začíná třídenní sudetoněmecký sjezd, který se krátce před volbami do...

  • Počet článků 152
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2032x
Motorkář, monarchista, křesťan, modroknižník, vtipálek, čtenář, psavec, docent Gorkého university života. Evropský mischung slovanských, germánských, židovských a keltských genů. Syn, manžel, otec, strýc a jednou snad i dědeček. Odpůrce komunistů, nacistů a fašistů.

E-mail: Roth.J@seznam.cz


 

Seznam rubrik