Jsme národ pštrosů? Věnováno především nevoličům

Píšu sem už velmi málo, ale při konstalaci příležitostí po dlouhé době přináším "hudebně-povolební" blog.

Volby dopadly katastrofálně. Suverénně vyhráli kobliháři v čele s Burešem, třetí místo obsadili pro mne zcela nepochopitelně Piráti, do sněmovny se pro mne stejně nepochopitelně dostal STAN a na poslední chvíli se tam prodrala i (S)TOP 09. Řečem jednotlivých stran o tom, že nepůjdou do koalice s Babišem, se jednoduše nedá věřit.

Co je však ještě horší je, že skoro 40% lidí opět zůstalo doma a vůbec se nenamáhalo k urnám přijít, aby tam alespoň hodili nějaký neplatný lístek a vyjádřili tak alespoň to, že jim jejich volební právo není lhostejné. Zřejmě jim lhostejné je a já bych rád zcela nekorektně otevřel debatu o jeho odebrání těm, kteří např. třikrát za sebou k parlamentním volbám nepřijdou (popř. nesplní jinou sofistikovanou podmínku). Volební právo totiž je, popř. by mělo být, výsada, nikoliv samozřejmost.

Nyní přeskočím zcela jinam. Loni koncem roku jsem zde vydal blog, jehož prakticky jediným účelem bylo upozornit na můj youTube kanál. Ten jsem tehdy založil čistě jen jako archív písniček svých + písní z mých bývalých kapel a nějakých mých parodií. To jsem ještě netušil, že za dva a něco měsíce se rozhodnu ještě jednou dát aktivní muzice skromnou šanci jako písničkář. A světe div se, za letošní rok jsem složil už cca 11 písní (což je na mé poměry, vyjádřené i v této písni,  přímo neuvěřitelný výkon :-) ) a většinu z nich si můžete poslechnout buď na mém Bandzone, nebo na zmiňovaném youTube profilu. A právě včera jsem dokončil obrázkový klip mé zatím poslední nahrávky. Jde o protestsong proti tomu, abychom se stali národem pštrosů, k čemuž bohužel směřujeme. Strčit hlavu do písku a dělat tak, že žádné problémy neexistují, je v 99% případů špatně, u nás se s tím ovšem setkáváme denodenně. A hlavu do písku strčili právě i všichni nevoliči svou neúčastí ve volbách. Takže ačkoliv je píseň původně věnovaná poněkud jiným "pštrosům", jak je patrno z textu, dnes ji věnuji všem nevoličům se vzkazem, aby se především ti norotičtí konečně vzpamatovali, protože svou volební neúčastí citelně škodí nám všem.

 

Autor: Jakub Moravčík | pondělí 23.10.2017 12:06 | karma článku: 6,56 | přečteno: 309x