Mirek Topolánek-proč jsem dostal facku?

Trochu mě překvapila reakce Mirka Topolánka a jeho následný postup po drtivé prohře v krajských volbách. Vyjádřil se ve smyslu, že voliči ODS se vykašlali na volby, zůstali doma a tím dali ODS facku. Možná by však stálo za zamyšlení, kdo a proč onu facku dostal a kdo mu ji dal!

Může se snad Mirek Topolánek divit, že prohrál tak katastrofálně volby? Jeho chování řeznického psa, nekomunikativnost, užívání si požitků jako vládní letka a Audi s majáčkem je jen začátkem. Největším prohřeškem je však arogance moci, kterou přinesl do politiky právě on se svým věrným rádcem a přítelem Dalíkem. Jak jinak si vysvětlit přeběhlictví poslanců Pohanky a Melčáka, chování poslane Moravy a vydírání dalších poslanců? Jak obhájit totalitní chování ODS v Senátu pod jeho vedením, kdy se díky většině v této komoře zakazuje rozprava nad zákony o kterých se hlasuje?

Ale ODS není jen Mirek Topolánek, ale i takoví výtečníci jako famózní duo Julínek-Cikrt : arogance sama! Pokud mluvčí ministra zdravotnictví pokládá nemocné za obtížný hmyz a parazity, kteří jsou dobří jen jako stádo, které bude hradit nesmyslné poplatky a sdělí jim, že za svých 30 Kč získají jakousi "společenskou událost" ve formě mnohahodinového čekání u ordinace lékaře, není to normální stav! Lidé nejsou hlupáci, kteří by s nadšením jásali nad nesmyslným vytahováním peněz ze svých kapes a bez jediného slova si nechali zavést řízenou zdravotnickou péči, při které by si nemohli vybrat svého lékaře sami!

A do třetice všeho dobrého. Mnozí hejtmani ODS si po 8 letech ve funkci dělali ze svých úřadů jen dojnou krávu a jejich jediná starost bylo kde co prodat a komu! Ztráta sebereflexe a zahleděnost do sebe spolu s nulovou kampaní, kdy investovali extrémně vysoké peníze do nicneříkajících bilboardů, za které se schovávali celou dobu je důvodem jejich debaklu spolu s celostátní špičkou ODS!

Důvody jsou jasné, je čas na změnu, národ řekl premiérovi a ODS jasné NE! Zbývá ještě druhé kolo voleb do Senátu a já věřím, že lidé jsou velmi dobře znají nutnost změny i zde, je potřeba ukončit totalitní vládu modré strany v Senátu a vyvážit tím síly. Pokud se tato výměna povede dokončit, je pravděpodobnější velká změna a konec "milované" vlády.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Metelka | neděle 19.10.2008 19:04 | karma článku: 24,19 | přečteno: 1980x
  • Další články autora

Jakub Metelka

Jak jsem sehnal sponzora pro TOP09!

26.9.2009 v 10:25 | Karma: 17,43

Jakub Metelka

V CVVM jsou barvoslepí?

26.5.2009 v 11:07 | Karma: 17,27

Jakub Metelka

Topolánkův vajíčkový tým.

22.5.2009 v 23:05 | Karma: 31,19