Dneska vejce zítra kámen a s demokracií je rázem ámen!

Tak jako většina lidí v naší zemi chápu, že svoboda slova je základním kamenem demokracie. Svoboda jedince však začíná a končí svobodami jedince druhého. Kdyby tomu tak nebylo, zhroutil by se celý systém. Protesty, stávky, pochody, transparenty a dokonce i pískání jsou svobodným a aktivním vyjádřením názoru jednotlivce i skupiny lidí. Pokud však přerůstá protest v násilí vůči jednotlivci či skupině lidí, jedná se o porušení svobody slova a útok na základní principy demokracie a humanismu.

Akce pořádané ODS, Modrým týmem a Mladými konzervativci již přerostly z občanské neposlušnosti a protestu v násilný boj skupiny lidí ke skupině druhé. Dvacet let po Sametové revoluci se skupina lidí napojená na ODS, která se samotná bojí jít mezi lidi a sdělit jim své názory a řešení, snížila k nejodpornějšímu činu, tedy fyzickému útoku nejen na politické oponenty, ale dokonce na příznivce a přihlížející. Nejen že opakovaný vtip přestává být vtipem, ale mlácení sedící babičky a přetahování se s ní o plakát a házení exkrementů po příznivcích ČSSD je nejen nechutné a dokazující hygienické a morální návyky pachatelů, ale především tento čin popírá základní vlastnosti odlišující člověka od zvířat, tedy lidskost a úcta k druhému, chcete-li k bližnímu svému.

ODS je přirozeným politickým a názorovým oponentem vůči ČSSD, rozdíl je však v podání myšlenek, jedna strana používá násilí a zbabělost jít do ulic, druhá kontaktní kampaň mezi lidmi a diskuzi. Podobné chování, jaké předvádí příznivci a členové ODS bylo začátkem konce demokracie a míru v Evropě v třicátých letech minulého století, které vyvrcholilo ve světovou válku a vyvražďování politických oponentů, jiných národností a skupin obyvatel. Důsledky neseme do dnešních dní. Radikalizace pravicových stran a extremismus se šíří jako rakovina naší společností. Dnes si hodí vajíčko po socanech, zítra zmlátí někoho na ulici, pozítří zapálí synagogu a za týden vypálí parlament.

Pokud nezastavíme násilí dnes, nemusí opravdu zítra letět vzduchem jen vajíčko, exkrement a nadávka, ale také kámen a rány. Vyspělost každého národa nezávisí jen na jeho hmotném a finančním bohatství, ale také na schopnosti diskuze a porozumění názorům druhých. Dnešní čin nebyl ani demokratický a ani vyspělý, byl důkazem, že někteří jedinci a politické strany začínají popírat Darwinovy zákony a směřují zpět na stromy mezi opice, tedy pardon, vlastně rovnou mezi ptactvo snášející vejce.

Prosím všechny slušné lidi, kteří opovrhují násilím, aby odsoudily tento zbabělý čin a přišli k volbám dokázat svůj nesouhlas s politikou násilí, korupce a tuposti. Nedopusťme návrat fašistických praktik do naší společnosti, neboť podobně začíná každý totalitní režim, nejřív vejce, potom kámen a s demokracií je rázem ámen.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Metelka | středa 27.5.2009 21:40 | karma článku: 24,24 | přečteno: 1386x
  • Další články autora

Jakub Metelka

Jak jsem sehnal sponzora pro TOP09!

26.9.2009 v 10:25 | Karma: 17,43

Jakub Metelka

V CVVM jsou barvoslepí?

26.5.2009 v 11:07 | Karma: 17,27

Jakub Metelka

Topolánkův vajíčkový tým.

22.5.2009 v 23:05 | Karma: 31,19

Jakub Metelka

Kdo tu háže modré vejce???

15.5.2009 v 15:10 | Karma: 26,90