Je vražda čtyř dětí ospravedlnitelná?

Málo co je horší než násilí páchané na dětech. Proto když jsem si odpoledne přečetl zprávu, že se našla těla čtyř zavražděných dětí s bodnořeznými poraněními, přejel mi mráz po zádech. Když jsem si však, jak to často dělám, otevřel diskusní fórum a přečetl si některé příspěvky, byl jsem v šoku.

To jako fakt někdo dokáže napsat pod zprávu o zavražděných čtyřech dětech toto?

„To je to zlo, nezaměstnanost a bezmocnost to dělá s člověka zrůdu...“

Nejde o to, že se opět zatahuje politika do naprosto nevhodných diskuzí. Ale může někde myslet, byť jen maličko, vážně, že "nezaměstnanost a bezmocnost" je snad polehčující okolností tohoto hrůzného činu? Máte-li, vážení čtenáři, sami děti – dokážete si představit situaci, kdy byste byli schopni ubodat své děti? Přestože děti nemám, nedokáži si to představit. Myslím, že každý rodič (který se může rodičem nazývat) by raději zemřel než aby zabil vlastní dítě.

V tom příspěvku autor vlastně říká: „Dítě je náš prostředek boje proti společnosti. Nedokáže-li mi společnost zajistit určité jistoty, které požaduji, pomstítm se jí chladnokrevnou vraždou svého potomka. Ale vrahem nejsem já, to přece ta společnost, která mě k tomu činu dohnala!“

Nedokáži si představit okolnosti, za kterých by se dal pochopit takovýto čin. Autor toho příspěvku zřejmě ano. Ovšem kdyby se jednalo jen o ojedinělý názor v celé diskuzi, nevěnoval bych mu tento článek. Nejděsivější na něm totiž je, že má přes 230 kladných hodnocení a je třetí nejlépe hodnoceným komentářem v diskuzi o více jak 500 příspěvcích.

Ne nebojím se hnědnutí společnosti a Bátorů na ministerstvech. Bojím se Jeníčků Quintinů a jemu podobných psychopatů.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Hájek | pátek 2.9.2011 19:05 | karma článku: 9,69 | přečteno: 931x