Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Homosexuálové jsou stejně nebezpeční jako pedofilové

Nemám vůbec nic proti homosexuálům a už vůbec neobhajuju násilné pedofily, kteří ubližují dětem. Je to smutné, že se takto musím obhajovat ještě než se vůbec dostanu k podstatě věci, ale je to nutné. Abych nebyl šmahem označen méně bystrými spoluobčany třeba za homofoba, stejně jako paní Jochová byla označena za tmářku nebo Petr Mach za rasistu.

A teď k věci. Nechť si tisíce a tisíce aktivitstů, neziskovek nebo Světová zdravotnická organizace bojují za práva homosexuálů. Ostatně já si také myslím, že homosexuálové musí mít stejná práva jako heterosexuálové. Sexuální orientace je každého navýsost osobní věc a nikdo nemá právo omezovat svobodu druhých kvůli jejich sexuální orientaci.

Sexuální deviace

S čím ale zcela nesouhlasím a co považuji za pokrytectví, je to, když se z homosexuality dělá norma a je nepřípustné veřejně o homosexualitě mluvit jako o sexuální deviaci, tj. sexuální odchylce. Jinak je označen za fašistu. Přitom co jiného než deviace, tedy ochylka od normy, homosexualita je? Určit co je tzv. normální není vůbec jednoduché, souhlasím, a je to i svým způsobem nebezpečné. Ale samotné vědní disciplíny jako psychologie či sexuologie s pojmem norma běžně pracují. A o sexuálních deviacích se učí (nebo si to alespoň myslím) snad každý budoucí psycholog či sexuolog, takže se s tímto pojmem běžně operuje.

Lesbian & gay lobby

Pokud jsou za sexuální deviaci označovány například gerontofilie, zoofilie nebo pedofilie… proč potom už ne i homosexualita (homofilie)? Proč se vlastně používá termín homosexualita a ne logicky homofilie? A když tedy přistoupíme na označení -sexualita, proč potom i další sechuální odchylky nenazýváme třeba gerontosexualita, zoosexualita či pedosexualita? Vím proč. Protože homosexuálové vytvořily v druhé polovině 20. století silnou lobby a otázka homosexuality se stala otázkou už ne pouze odbornou, ale i politickou. A pak se tak dlouho žongluje s politicky korektními slovíčky až je z homofila homosexuál a z deviace norma.

No ale proč vlastně ne, že? Jak už jsem napsal – proti homosexuálům absolutně nic nemám, takže by mi v podstatě mělo být jedno, jestli se homosexualita označuje za deviantní nebo normální. A já bych proti tomu skutečně nic neměl, pokud by se čím dál víc nepořádaly hysterické hony na ostatní deviace, zejména na pedofily. Z těch se podařilo vytvořit novodobá monstra, která kudy chodí, tam znásilňují malé děti a která si vlastně ani nezaslouží žít. Dokonce se veřejně mluví o pedofilii jako o nemoci. Vidítě ten rozdíl? Obojí (homosexualita i pedofilie) jsou sexuální odchylky jen s jiným objektem zájmu, ale jedno je prý normál a druhé nemoc. Jak logické!

Opominu ke všemu fakt, že se dost často (v médiích) nesprávně používá označení pedofil pro hebefila či efebofila. Takže líbí-li se vám třeba čtrnáctiletá slečna, jste společností vnímán jako pedofil.

Jsou pedofilové skutečně nebezpeční?

A v čem je vlastně průměrný pedofil nebezpečnější než průměrný homosexuál? V ničem. Homosexuál či pedofil – obojí jsou to sexuální ochylky a obojí není samo o sobě nebezpečné. To, že se najde určité procento pedofilů, kteří dokáží ublížit malému dítěti, je smutné a nechci to zlehčovat.

Ale dá se na základě této malinkaté špičky ledovce generalizovat a dívat se na všechny pedofily jako na potenciální násilníky? Vždyť v tom případě by byla nebezpečná i samotná heterosexualita. Nebo vám připadá, že je případů znásilněných žen málo? A je možné z tohoto vyvozovat závěry, že co heterosexuál, to násilník? Dá se srovnávat milující manžel s nebezpečným psychopatem, co v parku znásilňuje ženy? Asi ne, co? Navíc pachatel sexuálního zneužití dítěte nemusí být nutně pedofil.

Pokud někoho přitahují malé děti, můžeme to nechápat, ale ten člověk za to může asi tak jako homosexuál, že ho přitahují osoby stejného pohlaví. A stejně jako většina homosexuálů, tak i většina pedofilů jsou jistě normální lidé, které potkáváme dennodenně ve městě, v práci, v naší ulici. (BTW, například sexuolog Petr Weiss považuje za pedofila i známého pohádkáře Hanse Christiana Andersena.)

Že je někdo pedofil neznamená, že si neuvědomuje, že jeho objekt sexuální touhy je pro něj nedosažitelný. Buď tuto touhu dokáže sám držet na uzdě nebo vyhledá odbornou pomoc. K nějakému násilnému trestnému činu není krůček, ale pořádný skok a společenská nebezpečnost tohoto člověka nespočívá v jeho sexuální orientaci, ale v dané osobnostní poruše, která se v určité míře ve společnosti prostě objevuje. Stejně jako každý nekrademe, třebaže by se nám peníze hodily, tak každý pedofil neznásilňuje malé děti.

P.S. Budu rád za každý slušný a věcný názor v diskuzi. Počítám ale s tím, že u části lidí zůstanu s tím názorem nepochopen, protože hystericky nepodlézám homosexuálům a hystericky neodsuzuju pedofily. Je to nekorektní. Ale je to třeba.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jakub Hájek | úterý 22.11.2011 23:38 | karma článku: 31,38 | přečteno: 2795x
  • Další články autora

Jakub Hájek

Zapište se do registru dárců kostní dřeně, záchrana života nemůže být snazší

Nikdy nevíte, jestli právě teď někdo nečeká v nemocnici na transplantaci a nejste jediný vhodný dárce. Zní to trochu pateticky, ale může to být realita. ?Jde hlavně o to udělat ten první krok a zaregistrovat se.

23.8.2020 v 19:32 | Karma: 10,54 | Přečteno: 307x | Diskuse| Společnost

Jakub Hájek

Vekslák z krněnskýho autobusáku

Pozor, následující text vykazuje známky sluníčkovosti. Čtěte jen na vlastní nebezpečí! Známe se už několik let, prakticky mě doprovází studiem na vysoké škole. No, známe... já znám jeho, on mě evidentně ne.

10.10.2015 v 17:19 | Karma: 33,24 | Přečteno: 5209x | Diskuse| Společnost

Jakub Hájek

3 hlavní důvody, proč mě baví autostop

Letos jsem se vydal už po druhé na dvoutýdenní trip autostopem po Balkánu a po cestě jsem si postupně uvědomoval, co mi tento způsob dopravy dává a jaký má na mě vliv.

12.9.2015 v 17:22 | Karma: 9,87 | Přečteno: 398x | Diskuse| Cestování

Jakub Hájek

Hloupost a strach není omluva pro agresi

Strašák imigrace obchází Evropou a společnost se radikalizuje. Začíná se pomalu stávat akceptovanou normou na sociálních sítích posílat imigranty do koncentráků a "vlastizrádcům" na demonstracích vyhrožovat šibenicemi.

3.7.2015 v 20:05 | Karma: 27,93 | Přečteno: 4127x | Diskuse| Politika

Jakub Hájek

Sluníčkové holky v Balúčistánu aneb I malé dějiny píší vítězové

Je večer 28. října 2014 a ve Vladislavském sále sedí mezi jinými osobnostmi známý cestovatel Miroslav Zikmund. Prezident Miloš Zeman se mu totiž rozhodl udělit státní vyznamenání – Řád Tomáše Gariggua Masaryka za vynikající zásluhy o rozvoj humanity. O pět měsíců později se Miloš Zeman vyjádří na adresu čerstvě propuštěných českých turistek po dvouletém zajetí, že se dopustily hlouposti a způsobily starost všem okolo.

30.3.2015 v 22:00 | Karma: 26,81 | Přečteno: 2077x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Místo Česka Rwanda? Nejasný osud ilegálních migrantů do Evropské unie

7. května 2024

Migračním paktem jsme udělali důležitý krok k řešení ilegální migrace, ale je potřeba pokračovat....

„Žiju jen z humanitární pomoci.“ Válka vehnala do bídy miliony Ukrajinců

7. května 2024

Premium Kdo se měl před válkou špatně, ten se po dvou letech jejího trvání má ještě hůř. Důsledkem...

Pravda o Vrběticích. Ruští agenti nebyli jen dva a proč mrtví Češi neměli šanci

7. května 2024

Premium Co předcházelo a co následovalo po výbuchu muničního skladu ve Vrběticích v roce 2014? Kolik...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  22:48

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

  • Počet článků 93
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1600x
Jsem pětadvacetiletý absolvent korporátní krysařiny na Masarykově univerzitě, webový tvůrce na volné noze, infantilní rebel s uměleckými ambicemi. Jsem Ryba a často plavu proti proudu.

Seznam rubrik