Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Monostopní, smrtkou dotovaná euforie

motorkář-debil. tupý motorkář, tupý člověk a imbecilní postrach. umí řídit motorku, ale neumí na ní jezdit. neumí číst, protože kdyby četl, věděl by, že se na motorce může úžasně snadno zabít.

vidíš tupej motorkáoi? umoeš! snadno a rychle! na rovince!cháron

objevuje se víkend co víkend, zpravidla když je pěkně. ano, Honda CBR 600 RR stojí zhruba stejný peníz, jako základní model Škody Fabia, jenže Fabia má sedačku, pásy, airbag, a její zrychlení a maximální rychlost by se dvoustopé šestistovce nepodobaly ani v tom nejkrásnějším snu. bohužel jsou mezi námi lidé, kteří dají dostupný peníz za blesk na dvou kolech, a zároveň si strkají minci pod jazyk, aby případně nezůstali trčet na špatném břehu death river.  

neexistuje dobrý motorkář a špatný. podle toho, co vidíme na silnici kolem nás, bychom je takto dělit mohli. motorku ale umí ovládat každý. je tam pár páček a hybžonů, jedno otočný řídítko a pár tlačítek. Fabie na čtyřech kolech s motorem 1.9 TDi má pneumatiky šíře 195. ty pneumatiky jsou čtyři a k vozovce přilehají, při správném nahuštění, téměř celým běhounem. dvoustopá Honda má pneumatiky dvě, pravda, zadní guma je téměř stejné šíře jako u Fabie, možná i širší, nevím, nicméně při správném nahuštění se povrchu vozovky dotýká cca jedním centimetrem celé své zaoblené šířky. to je celkem málo na to, abych tady na tom lítal v zatáčkách 150 km/h a čekal, že to bude sedět jako přibitý a nic se mi nestane...

Jardo Homolko, ty jsi slušnej a hlavně rozumnej motorkář, viď? určitě ano, a proto žiješ. motorkáře dělím na rozumné, a tupé (mrtvé).

situace z čtvrtka minulého týdne:

valím si z práce domů. je to pár kilometrů, co se mi na takové vzdálenosti může stát? to byste se divili. tenhle den si ale budu pamatovat, protože mi kolem auta prolítla smrtka na dvou kolech. sjíždím na Říčany směrem od D1. dole v táhlé pravotočivé zatáčce je padesátka, plná čára, zdánlivé bezpečí. jenže - to by se tam nesmělo hnát hovado, co chce každýmu ukázat, že má v hlavě bobky svýho králíka, a né mozek. jel jsem si padesát, pěkně při pravym okraji, když jsem v zatáčce, a mrkal jsem do zrcátka, jestli se mi zase nějakej hňup nelepí na zadek. ne, všichni jedeme spořádaně pěkně padesát s rozestupy. to se mi tam stává málokdy. předemnou se ze zatáčky vynoří kamion, jede sedmdesát, protože kamiony prostě nemusí jet v obci padesát, zvlášť v noci a s prázdnym návěsem (viz. kamion spěchající na loading v některym z předchozích článků). no prostě král silnic s kolosem, co se nezastaví ani o barák. no a ten skoro patnáctimetrovej kolos předjíždí motorka. huh, to je rychlost. přes plnou čáru, na padesátce v obci. řítí se přímo proti mně. těsně předemnou se nakloní na druhou stranu a řadí se před kamion. když jsem ho v zatáčce uviděl, byl už vedle návěsu, jel prostředkem mýho jízdního pruhu.
neni to pěknej pocit, když je tak blízko a jede proti Vám. navíc nakloněnej ještě ve směru zatáčky, aby kopíroval oblouk, jakej jede kamion. asi se mu nechtělo v protisměru až ke svodidlům.

doufám, že se mě aspoň lek. když už má v hlavě všechno možný, jenom né zdravej rozum. ty čáry a značky tam sakra nejsou kvůli nějakýmu prudění, ale především kvůli naší bezpečnosti.

ano, z motorkáře na silnym stroji jde respekt. i já ten respekt cítím. samotnému se mi právě šestistovka CBR líbí a je mým snem. respekt mám ale z člověka, který jede předemnou v obci padesátkou a já se tak můžu kochat jeho strojem. jak to krásně hučí... respekt ale necítím žádný v případě, že už to spíš bzučí, motorkář na tom sedí jak vosa na bonbónu a všichni mu uhybaj kam až můžou, protože jinak je všecky rozseká. spíš je mi takovej člověk k smíchu a strašně se těším, že to napálí do stromu, jako těch pár šťastlivců tenhle víkend. Jardo, nezlob se na mě, ale je to tak. jsem o tom přesvědčenej. nikdo je za ty riskantní krávoviny nesbalí a nezavře, aby už nikoho neohrožovali. jedinej způsob, jak se jich může slušnej motorista, kterej netouží po škodách a zraněních zbavit, objevili oni sami. prostě odejdou z tohohle světa ruku v ruce se stromem nebo nějakym klandrem. a mě se uleví, protože vim, že je tady zase míň těch, který můžou se svojí dvousetkilovou mašinou narazit do mojí mámy, až pojede z práce. a že srážka bejvá většinou horší než s autem. málokterý auto jede za bílýho dne v obci stovkou. tupej motorkář klidně.

nejsem vysazenej proti motorkářům, jsem vysazenej proti tuposti idiotů, kteří záměrně, vědomě, s úsměvem a pocitem vzrušení ohrožujou všecko živý, co je v jejich dosahu. naštěstí jich není tolik.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: jakub dvořák | pondělí 23.6.2008 9:20 | karma článku: 23,22 | přečteno: 3090x
  • Další články autora

jakub dvořák

Křesťanství v ČR nechceme

Protože když nechceme islám, neměli bychom zapomínat na vlastní minulost. Žejo, komunisti a inkvizitoři?

16.1.2015 v 21:12 | Karma: 16,69 | Přečteno: 2222x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Zvýšení DPH Čechy na nákupy do ciziny nevyhnalo, tvrdí Kalousek

Kdo touží po hluboké ekonomické úvaze, tak to ani neotvírejte. Pouze mne zaujal jeden příspěvek...

11.7.2012 v 8:32 | Karma: 10,15 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Necháme se terorizovat??

Nesmyslné ekologické daně, ekoterorismus a papalášství nenažraných, sobeckých primitivů mě už dlouho štve, ale tohle je už na pováženou.

9.5.2011 v 8:10 | Karma: 35,92 | Přečteno: 2496x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

Jedinej, kdo šlápnul pořádně vedle, je idnes.cz

Jak si vůbec můžete dovolit házet vinu na někoho jinýho? Laskavě si přečtěte, co jste poslední dny psali, a uvědomte si, na základě čeho jste sesmolili takový kraviny.

22.4.2011 v 8:30 | Karma: 30,84 | Přečteno: 2831x | Diskuse| Ostatní

jakub dvořák

6A6 6666

Exkluzivní registrační značka, nebo jenom rudá závist, bledá tváři? Byl snad někdo znevýhodněn, když tuhle značku dostal synáček úřednice? O co byl připraven? Jakou přidanou hodnotu má "pěkná" kombinace čísel?

19.4.2011 v 8:30 | Karma: 17,43 | Přečteno: 2398x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás souhlasil s návrhem na příměří. Může jít o lest, píší v Izraeli

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  20:27

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43,  aktualizováno  20:10

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Zbraň jménem Duda. Pomoc Ukrajině vyjednal u Trumpa on, chlubí se Poláci

6. května 2024

Premium Polský prezident Andrzej Duda byl podle svých někdejších stranických kolegů z Práva a spravedlnosti...

  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3111x
jsem svobodný člověk. chci říkat, že svoboda je důležitá, avšak né na úkor svobody někoho jiného.