Mladý ďábel z Bostonu

  Zájmy a soukromé fotografie mladšího z bratrů, kteří spáchali hrůzný čin na Bostonském maratonu.

  Vzhledem k tomu, že většina čtenářů iDNES.cz pravděpodobně není zaregistrována na ruské sociální síti Vkontakte.ru, chtěl bych jim (vám) přinést informace o hledané zrůdě (nebo nemocném člověku) Djoharu Tsarnaevovi, spolupachateli zrůdného činu na slavném Bostonském maratonu.

  Podle jeho vlastních údajů se narodil 22. července 1993 a v letech 1999 - 2001 navštěvoval základní školu №1 v hlavním městě autonomní Republiky Dagestán, ve městě Machačkala.

  Do roku 2011 navštěvoval školu Cambridge Ringe & Latin School v Bostonu.

  Jeho vírou je islám.

  Má-li si vybrat z velmi omezeného výběru priorit nabízeného touto sociální sítí, je jeho životní prioritou kariéra a peníze (alespoň to tak zveřejnil).

  Je součástí sociální skupiny pro Čečence, skupiny „Čečna - vše pro Čečenskou republiku“ a také skupiny, která nabízí filmy v originále (zejména v angličtině) a hudbu.

  Na této ruské sociální síti má pět přátel.

  Jeho oblíbenou stránkou je „Moje náboženství - islám“, což je (po mém zběžném zhlédnutí) mírumilovná stránka, obdobně jako jeho další oblíbená stránka pro muslimy. A dále je ještě jeho oblíbenou stránkou také stránka s citátem z Koránu: „(...) a tvořte dobro, protože Alláh miluje tvůrce dobra.“ Kromě toho má oblíbenou jednu humoristickou a jednu sarkastickou stránku!

  Na svou stránku téměř nic veřejně nepsal, ale 19.3.2012 napsal: Ve škole dají hádanku. Jede automobil. V něm sedí Dagestánec, Čečenec a Inguš. Kdo ten automobil řídí? Policie.

  Djohar doporučuje také tři videa. Před deseti dny přidal jedno krátké legrační video a dále dojemný rozhovor se slepým klukem, který neprosí Alláha o zrak, protože věří, že mu jeho slepota pomůže v Soudný den jako ospravedlnění a Alláh zmírní jeho trest. Ve stejný čas přidal také velmi emotivní video ukazující na tragický osud současných Syřanů doprovázené výzvami k pomoci vycházejícími z Koránu.

  Djohar také doporučuje čtyři písničky (od Cash Out, Shaggy, El´dara Iraziyeva, Blue Foundation).

  Máme si všímat svého okolí. Jak ale máme rozpoznat zlé či psychicky nemocné lidi v našem okolí? Rozpoznali byste výrazné riziko, nebo dokonce jednoznačnou závažnou hrozbu v Djoharovi?

  Přidávám čtyři jeho zveřejněné fotky. Jedna je jeho profilová, další dvě kdysi zveřejnil (a nyní zřejmě stáhl) jeden z jeho kamarádů a poslední je od jeho jiného kamaráda a nejsem si jistý, zda je na ní Djohar.

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Černý | sobota 20.4.2013 1:10 | karma článku: 12,79 | přečteno: 696x