Vláda snů

Pojďme a představme si na chvilku naši blízkou budoucnost. Je krátce po volbách do sněmovny a premiér Paroubek sestavuje svou vládu snů.  Kteří z obyčejných smrtelníků se stanou těmi vyvolenými a obsadí ministerské posty?

Vláda je pochopitelně koaliční a musí tak být sestavena ze zástupců tří stran: komunistické, socialistické, demokraticky zelené (KSČSSDSZ). Strana socialistická pochopitelně obsadila post premiéra, ještě stále České republiky. Stal se jím kdo jiný, než po dlouhá léta nejoblíbenější politik předseda ČSSD Jiří Paroubek. Prvním z místopředsedů vlády a ministrem pro ruské záležitosti se pochopitelně stal předseda komunistů Vojtěch Filip. Druhým místopředsedou vlády a ministrem vnitra se stal uznávaný odborník lékař David Rath. Třetí koaliční partner z Demokratické strany zelených nečekaně obsadil resort životního prostředí svou předsedkyní Olgou Zubovou, která se ukázala ve volební kampani, co se týče financí, velice užitečnou. Dalšími ministry za ČSSD jsou: ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek, ministr průmyslu a obchodu Milan Urban, ministr spravedlnosti "křišťálově čistý" Stanislav Gross, ministrem dopravy "kakaový král" Michal Kraus, staronovou ministryní zdravotnictví se stala Milada Emmerová, taktéž staronovými ministry jsou ministr zemědělství "pozemkový král" Petr Zgarba, ministr pro místní rozvoj Radko Martínek, ministr kultury Vítěslav Jandák či ministr sociálních věcí Zdeněk Škromach. Jediným nováčkem v socialistických řadách je nový ministr sportu Jiří Šlégr.Za KSČM byli nominováni tito ministři: ministr národní obrany Zdeněk Maršíček, ministr práce Miroslav Opálka, ministr financí Jiří Dolejš, ministryně školství Marta Semelová, ministr pro lidská práva "mlátička" Petr Ibl, ministr pro vědu a výzkum Miloslav Ransdorf, ministryně informatiky Vladimír Koníček či ministr vězeňství Alois Grebeníček.

Nyní vraťme do současnosti a rekapitulujme. Ano, jistě přeháním, ale tito lidé a jejich strany skutečně existují, většina jich dokonce kandiduje v podzimích volbách do sněmovny. Dle mého soudu představují vážnou hrozbu demokracie a kapitalismu v naší zemi. A já se Vás ptám, je toto skutečně Vaše vláda snů?!

Autor: Jakub Čermák | úterý 28.7.2009 11:11 | karma článku: 32,22 | přečteno: 1715x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83