O… jako odborář, J… jako Jaromír, D… jako…?

Ano, řeč je o Jaromíru Duškovi, předsedovi Svazu odborářů služeb a dopravy, který se momentálně zapsal do povědomí české veřejnosti jako netolerantní a homofobní p…rase.  Víte, kdo je tento člověk, čím chce v budoucnu být, za koho se bije a proč?

Jioí Dušek

V 90. letech byl Jaromír Dušek znám jako bojovný vůdce železničářských odborů, v současnosti je znám jako neméně bojovný předseda Svazu odborářů služeb a dopravy. Ještě ve středu byl tento „člověk“ váženou osobností Pardubického kraje, alespoň tak byl 5. března prezentován v předvolebním speciálu Otázek Václava Moravce, kde seděl po boku populárního polského kněze Zbygniewa Czendlika a signatářky Charty 77 Jarmily Stibicové. Zasloužil si skutečně takovouto výsadu? V té době možná ještě ano. Na druhou stranu v tu samou středu, po hlasování o benefitech v Senátu ČR, jsme se v Parlamentních listech mohli přečíst prohlášení Jaroslava Duška na adresu senátorů: "My s těmi hlupáky a jejich stanoviskem počítali.“ Dále se ještě týž den vyjádřil na adresu prezidenta republiky Václava Klause: „Je třeba se připravit na přehlasování veta uraženého staříka na Hradě". Byli bychom bez pochyby tyto výroky v mediích bez povšimnutí přešli nebýt posledního výroku Jaromíra Duška v sobotním rozhovoru pro Lidové noviny, kde zcela nevybíravým a skutečně hnusným způsobem označil vedení Českých drah a Ministerstva dopravy ČR za „partu homosexuálů“. Celé znění výroků z Lidových novin nejsem schopen a ani nechci znovu interpretovat.

Avšak na zmíněné záležitosti je mnohem pikantnější možná kandidatura Jaromíra Duška do Senátu ČR na podzim tohoto roku. Za koho že by to měl kandidovat? Samozřejmě za Českou stranu sociálně demokratickou, podobně jako jeho kolega a bývalý předseda Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Richard Falbr, který je v současné době europoslancem, či současný předseda ČMKOS Milan Štech, jenž je senátorem. Na přímou otázku Václava Moravce ve středečním speciálu, zda bude kandidovat za ČSSD do senátu, odpověděl vyhýbavě a svou kandidaturu nevyloučil. Dle hesla Jiřího Paroubka „slavní lidé na první místa kandidátek“ jistě ideální kandidát.

Jaromír Dušek se svými výroky vyřadil ze slušné společnosti a lze jej dále považovat již jen za nepříliš inteligentního, vulgárního a nesoudného člověka, který se, doufám, navždy diskvalifikoval z veřejného života. Nezbývá než dodat, jen tak dál pane Paroubku. Přeji vám mnoho takto kvalitních lidí v čele ČSSD.

Autor: Jakub Čermák | pondělí 8.3.2010 10:00 | karma článku: 24,76 | přečteno: 1968x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83