Král je mrtev, ať žije král

Ač nešťastně, Mirek Topolánek odchází na vrcholu. Odchází jako úspěšný premiér a lídr ODS, který vyhrál téměř vše, na co "sáhl".

Nemusíme ho mít rádi, nemusíme s ním souhlasit, ale měli bychom mu být vděční. Může se zdát, že Občanskou demokratickou stranu zanechal v krizi, ale není tomu tak. ODS má jasnou vizi, program i nového lídra a bude bojovat o vítězství v parlamentních volbách se socialistickým uskupením ČSSD a KSČM.

Mirek Topolánek nedávno parafrázoval Winstona Churchilla, když řekl: "Je to o spoustě krve, litrech slz a kýblech potu!" A tak bychom si ho měli pamatovat. Jako člověka, který chtěl pro naši zemi i stranu to nejlepší, tj. vládu pravice. Moc dobře vím, že Mirek Topolánek byl velice kontroverzním politikem, měl spoustu špatných chvil, za které na něj nejsem pyšný, ale jsem na něj pyšný za to, že vyhrál parlamentní volby v roce 2006 s historicky největším ziskem hlasů pro ODS, sestavil středopravou vládu a ukončil osmiletou vládu ČSSD destruující Českou republiku.

ODS se během své vlády snažila, prosadila mnoho reforem, některé se povedly a některé zase ne. Není to ovšem vinou ODS, ale našeho volebního systému, který není schopen produkovat uspokojivé většiny v Poslanecké sněmovně PČR. Proto se jakákoliv koaliční vláda vždy snaží o kompromis mezi jednotlivými vládními stranami, jež poté nejsou schopny uspokojit své voliče ve všem, co jim slíbili.

Nechci Mirka Topolánka přehnaně chválit, natož ho glorifikovat, chci mu jednoduše poděkovat. I když by to bylo "jen" za to, že nás zbavil vlády ČSSD. Myslím si, že strana občanských demokratů není ztracena, ani zatracena. Možná bych jen zopakoval: ODS má své vize, ODS má svůj program, ODS má své voliče, ODS má své členy a, co je možná nyní nejdůležitější, má i svého lídra do voleb, jímž je Petr Nečas.

Autor: Jakub Čermák | pátek 26.3.2010 13:36 | karma článku: 26,85 | přečteno: 1527x
  • Další články autora

Jakub Čermák

Plzeň očima cizince

22.4.2015 v 12:30 | Karma: 11,47

Jakub Čermák

Všichni Paroubkovi muži

20.4.2010 v 10:00 | Karma: 36,83