Jágrmánie...

Pro jedny Bůh, král, legenda..Pro další hráč, který měl pověsit kariéru na hřebík už dávno, na vrcholu...Jaromír Jágr

Před pár dny se v našich končinách strhla lavina, která zastínila všechny ostatní zprávy. Éterem se rychlostí blesku nesla informace, že jeden z nejúspěšnějších českých sportovců a zřejmě nejlepší český hokejista v NHL, končí svoji zámořskou misi a po mnoha a mnoha letech se vrací domů, na Kladno.

Přiznám se, že jako malý kluk jsem se na tutu informaci vždy těšil, a čekal jsem, kdy to přijde.. Jelikož je Jarda nezmar, tak tuto informaci sdělil trochu později, než jsem čekal.. Již nejsem malý kluk, již nelítám s hokejkou před barákem po parkovišti, dokonce už ani nesbírám a nešmelím hokejové kartičky :) Ale i přesto mám z té informace radost. Na Jardu se prostě moc těším, protoře vidět legendu na bruslích je pořád silný zážitek. Mám to umocněné tím, že jsem z Kladna, hokejovému Kladnu fandím a dokonce mě  učila i stejná paní učitelka, jako Jardu :)

Sice ten kolotoč, který se roztočí kolem Jágra pokaždé, když zavítá na český, respektive kladenský led, je obrovský, a nejednou to hraničí až s hysterií nebo cirkusem, ale asi se tomu nelze divit.. Ač se to někomu může zdát přehnané, Jarda je legenda a jeho příběh je pozoruhodný.. Obyčejný, skromný kluk z malého města kdesi ve středu Evropy, co odmala pomáhal rodičům na statku, díky své píli, lásce k hokeji, svým rodičům a nespornému talentu dobyl hokejový svět.. Zní to jak námět k filmu z Hollywooodu, ale v Jágrově případě je to vlastně pravda.. :)

Nemá smysl vypisovat, všechny Jardovy úspěchy, každý fanda sportu je bezpochyby zná. V současné době není u nás většího sportovce, který by dokázal způsobit takový poprask, vyvolat takovou mánii a vyprodávat stadiony s takovým předstihem, aniž by bylo zřejmé, zda vůbec odehraje nějaký zápas.. A to mu bude 46 let..

Jágr je prostě fenomén, před kterým se sluší smeknout, je to legenda, ať se do někomu líbí nebo ne :) Jsem rád, že jsem takového hokejistu mohl vidět na vlastní oči, a věřím, že ještě dlouho uvidím.. Protože do padesáti Jarda může hrát s přehledem :)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jakub Beznoska | neděle 4.2.2018 20:02 | karma článku: 14,55 | přečteno: 510x
  • Další články autora

Jakub Beznoska

Cítíte se jako novodobí otroci?

10.11.2019 v 2:00 | Karma: 24,89

Jakub Beznoska

Genderová vyváženost = nesmysl

9.11.2019 v 2:01 | Karma: 31,57

Jakub Beznoska

Nesmyslná stávka učitelů

4.11.2019 v 18:55 | Karma: 28,91

Jakub Beznoska

Lidem chybí selský rozum

27.10.2019 v 20:51 | Karma: 31,11