Extrém podle komunistů

Předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik v úterním Právu označil 59 tisíc občanů, kteří podepsali petici Na komunisty si zvykat nechceme, jako „extremistickou partu“. Tímto výrokem pan poslanec jen potvrzuje, že demokratická společnost nesmí komunistům ustoupit ani o píď.

www.viteznyunor.cz

Pavel Kováčik považuje za extremisty desítky tisíc lidí, kteří našli odvahu a otevřeně se přihlásili k tomu, že si nechtějí zvykat na opětovný nástup komunistických aparátčíků k moci (prozatím „jen“ na úrovni krajů), k tomu, aby se jejich děti objektivně učili o novodobých českých dějinách, k tomu, abychom dovršili nápravu zločinů komunistického režimu, a k tomu, že pevně stojí za demokratickými principy a že z nich nechtějí nikdy slevit. Tak takto si extremisty představuje předseda poslaneckého klubu KSČM. Není to děsivé?

Pavel Kováčik také prohlásil: „Nemyslím si, že ostře antikomunistická aktivita by měla mít větší váhu než hlas lidí, kteří KSČM volí.“ Nikdy bych se neodvážil dávat na misky vah na jedné straně názor lidí, kteří podepsali naši petici, a na straně druhé voličů KSČM. Váha názoru každého jediného člověka je nezpochybnitelná. Právě zde je ten dramatický rozdíl ve vnímání světa. Demokraté se hlásí k diskusi, k polemice mezi názory. Komunisté se ústy předsedy jejich poslaneckého klubu hlásí k tomu, že jen některé názory považují za pravdivé, a ty pak pro ně mají větší váhu.

V neposlední řadě pan poslanec Kováčik označuje „KSČM jako parlamentní stranu, která působí v souladu se zákony“. Můj názor je odlišný. V § 2 zákona č. 198/1993 Sb., o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu, je jasně napsáno, že režim založený na komunistické ideologii byl zločinný, nelegitimní a je zavrženíhodný. Obdobně se zde dočteme, že KSČ byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou. Tato zločinecká organizace se po revoluci plynule změnila v KSČM, která se od KSČ nikdy nedistancovala a za její brutální zločiny se neomluvila. A to ani nemluvím o mnohých výrocích představitelů KSČM, které naplňují skutkovou podstatu trestných činů. Naproti tomu se KSČM hrdě hlásí ke své marketingové značce, tedy ke slovu „komunistická“ ve svém názvu. Já panu poslanci Kováčikovi nechci brát právo na jeho názor, a proto spolu s petenty chci, aby o protiprávnosti KSČM rozhodl nezávislý soud. Jeho rozhodnutí budou zajisté všichni demokraticky smýšlející lidé respektovat.

Jan Jakob, člen petičního výboru petice Na komunisty si zvykat nechceme (www.viteznyunor.cz)

Ve zkrácené verzi vyšlo 22. ledna 2009 v MF Dnes.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Jakob | čtvrtek 22.1.2009 10:41 | karma článku: 31,04 | přečteno: 2226x
  • Další články autora

Jan Jakob

Stát nehodlá dostát svým závazkům

31.1.2014 v 10:23 | Karma: 27,91

Jan Jakob

I ty si můžeš koupit svůj článek

14.11.2013 v 11:42 | Karma: 30,09

Jan Jakob

Rozvoji obcí brání levicová ODS

10.9.2011 v 15:40 | Karma: 19,27