Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Představuji Vám … proteinové tyčinky Questbars!

Zdravá výživa tady, zdravá výživa tam. Všude se objevují novinky ve zdravém stravování, přicházejí mody jako raw food, vegani, vegetariáni, paleo, přerušovaný půst a fitness doplňky. Přemýšleli jste, že byste něco vyzkoušeli, ale nechtělo se vám hodit peníz za něco, o čem pochybujete? Proto tu máte mě, člověka, co rád objevuje =D

Chtěla bych začít fitness doplňky, v tomto případě i sladkostí. Pokud se pohybujete ve fitness světe, tak vám určitě neunikl protein. Bere se zejména po silovém tréninku. A proč? Lidově proto, aby se svaly napapaly a zregenerovaly. Je opravdu vtipné, když sledujete  „kulturisty“, kteří svoje fotografické příspěvky na sociálních sítích komentují: „Ať to roste“ apod.  Nicméně pokud netrpíte na nedostatek bílkovin a cvičíte rekreačně, protein brát nemusíte. Pokud byste však chtěli něco přírodnějšího a domácího, dejte si třeba mléčný shake s banánem.

Kromě práškových proteinů můžete narazit i na proteinové tyčinky, a o tom tu bude dnes řeč. Všichni jsou po nich šílení, objednávají se z ciziny a pějí se na ně samé chvály. Jmenují se Questbars, tyčinky se spoustou proteinů a malým množstvím sacharidů. Musím se přiznat, že jsem podlehla komereci (styď se!) a objednala jsem si je, a ne 1krát. Beru si je málokdy a dokonce jsem je jedla i na půl, jelikož jedna vás výjde z dobrého e-shopu na 59 korun (nepočítám nehorázné poštovné) a v obchodě i za 69. Mají různé příchutě, dokonce seženete i Oreo (velmi oblíbená a bezlepková) a proteinové koláčky s arašídovým máslem. Kdo má rád sladké, tak si příjde na své. Konzistencí se zdají být trochu gumové, ale můžete s nimi i tvořit v kuchyni. Na youtube mají dokonce i pořad, kde je využívají i při pečení. Ať už od jednoduchých receptů, které mají zabrat 15 vteřin (15 secondrecepices) tzv Cooking Clean with Quest (na youtube)

Pokud vás zajímají nutriční hodnoty např. příchutě Oreo - 190 Kcal;

Složení : Proteinový koncentrát (Syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) ,oligosacharidy (100 % Přírodní probiotická vláknina), mandle, voda, neslazená čokoláda,kakao, kakaové máslo, erythritol , Obsahuje méně než 2 % následujících složek: sůl, sukraloza,stévie, buráky, kešu, mléko a přírodní aroma

oligosacharidy jsou 100% přírodní probiotická vlákna, pocházející z rostlinných zdrojů. Obsahuje alergické složky: mandle, kešu a mléčné složky

vše na http://www.questnutrition.com/

 

Nutno dodat, že se však opět jedná o umělý výrobek, přestože některé druhy jsou slazeny stévií, ale další erythriol. Pokud však máte chuť na nějakou svačinku po tréninku a máte přetíženou peněženku, tak tyto tyčinky jsou jedna z voleb ( a slaďoučkých). Já jsem zatím všechny neochutnala, nemám ministerský plat, ale z těch, které jsem měla, tak mohu doporučit cinnamon roll (skořicovou) a coconut&cashew (kokos  s kešu). Nedávno jsem si udělala radost a čeká na mě ve spíži zmiňované koláčky, oreo a apple pie. V zahraničí přišla firma questnutrition s novinkou, a to s proteinovými chipsy. U nás nejsou zatím v dostání, ale opravdu by mě zajímalo, jak z něčeho ryze sacharidového dokážou vytvořit proteinový výrobek.

Pokud byste podlehli a chtěli nějakou ochutnat na zkoušku, vyzkoušejte některý z fitness e-shopů a nebo candystore (já jsem navštívila v Praze). Dále bych chtěla podotknout, že nejsem žádný fitness trenér, nutriční specialista atd. Přináším svůj názor a snad jsem vám lidově přiblížila nějaký ten výrobek, o kterém třeba slyšíte, ale nechcete ho vyzkoušet sami na sobě. 

Autor: Marie Jackovová | pondělí 22.9.2014 13:31 | karma článku: 5,44 | přečteno: 478x
  • Další články autora

Marie Jackovová

Můj první rok na vysoké … co mi dal, co mi vzal

Rok vysokoškolských peripetií je za mnou. Na konci nějakého období si člověk udělá nějaké shrnutí, ať už oficiální ( na základních a středních školách vysvědčení) nebo neoficiální ve svojí hlavě.

21.7.2015 v 14:07 | Karma: 19,32 | Přečteno: 1713x | Diskuse| Společnost

Marie Jackovová

Můj první rok na vysoké … fenomén krabičkování

Připadá vám 30 minut na oběd málo? Buďte za ně vděční. Rozvrh v zimním semestru mi dovolil chodit v době oběda do menzy nebo do jiného občerstvení. Sníst si v klidu teplé jídlo je pro mě důležité.Nynější školní plán mi udělal čáru přes rozpočet! Polední jídlo nahrazuje hodina tělocviku, přesun z fakulty na fakultu ... A tak jsem se i já dostala ke krabičkám.

15.3.2015 v 8:41 | Karma: 12,43 | Přečteno: 1215x | Diskuse| Ona

Marie Jackovová

Na plátně … 50 odstínů : 0,5 zážitku

Kromě úderu svátku sv. Valentýna s množstvím čokoládových srdcí, růží, básniček a plných pokladen prodejců s tímto zbožím, udeřilo ještě porno pro ženy v domácnosti – 50 odstínů šedi. S tímto filmem bych spojila více číslic (kromě již zmíněných 50 odstínů), a to 40, 50, a 0,5. Čtyřicet minut do prvního líbání, 50 do sexuálních praktik a 0,5 značící dojem z filmu.

19.2.2015 v 16:10 | Karma: 14,26 | Přečteno: 1504x | Diskuse| Kultura

Marie Jackovová

Můj první rok na vysoké … moje první zkouškové

Jako středoškoláci prožívají čtvrtletní písemné práce od prosince do půli ledna, tak vysokoškoláci zažívají obdobné pocity ke konci prvního měsíce nového roku. Jenže rozdíl je markantní. Teprve nyní se ukazuje prokrastinace, kterou studenti trpí, jelikož na vysoké škole vás nikdo nenutí průběžně se připravovat a z velké části si musíte zvyknout na samostudium

14.2.2015 v 8:08 | Karma: 9,92 | Přečteno: 728x | Diskuse| Společnost

Marie Jackovová

V kondici – plank challenge

V překladu challenge znamená výzva a ve fitness světě se jich organizuej spousta. Například plnit celý měsíc fitness plán podle známých trenérů, držet různé detoxy apod. Jednou na mě vyskočila akce na facebooku s názvem "28 Dní – Plank Challenge". Začíná se 1. února. A co je vlastně plank?

1.2.2015 v 10:42 | Karma: 9,38 | Přečteno: 1039x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

Do konce roku by se mohlo konat další jednání české a ukrajinské vlády, řekl Fiala

4. května 2024  6:48

Do konce letošního roku by se podle premiéra Petra Fialy mohlo konat další společné jednání české a...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 816x
Jsem nastávající vysokoškolačka s mladistvým pohledem každodenních problémech ženy (dívky). =) se špetkou sarkazmu, který má pouze popíchnout a pobavit.

Seznam rubrik