Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DS

Slečno autorko:-), naprosto Vám rozumím. Moje dcerka, ještě středoškolačka, "krabičkuje" od začátku střední školy. Já s tím souhlasím, protože mám tak dohled nad kvalitou a velikostí porcí a vím, že protože si krabičky chystá sama, určitě jejich obsah sní=neplatím jídlo zadarmo a má 4-5 kvalitních jídel denně. Co se teploty jídel týče, u nich ve škole na chodbě je mikrovlnka a ač vím, že mikrovlnný ohřev není nic extra kvalitního, připadne mi to lepší alternativa než konzumovat teplý oběd za studena.

Zkuste se rozhlédnout a zeptat (dle pravidla "líná huba holé neštěstí"), věřím, že na podobnou možnost taktéž natrefíte. Držte se a mějte se pěkně.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář =) Bohužel žádná mikrovlnná trouba na fakultě není. Během oběda se v jeden den přesouvám přes město na jinou fakultu a tam mám asi 10 minut čas sníst jídlo, než přijde profesor. Vaše dcera má štěstí, že má tu možnost.

0 0
možnosti
Foto

Rozvrh není vždycky nakloněn poklidným obědům.;-D Ale to přežijete! My jsme jeden semestr měli tak vtipný rozvrh, že nám v 9.35 končila angličtina na jednom místě, ale zároveň jsme měli být od 9.10 na fyzice v úplně jiné budově, přesun cca 25 minut.;-D Na fyzice nechápali, jak je možné, že to nestihneme...

Obědy jsem při napěchovaném rozvrhu často řešila na koleji připravenou bagetou apod. Ve škole byla aspoň víceméně záruka, že vůbec bude čas to sníst.;-)

1 0
možnosti
Foto

Kláro, jde o to, jestli si člověk může tvořit vlastní rozvrh nebo ne. Chápu, že třeba na medicíně to nejde, tak se to musí řešit třeba svačinou s tím, že do menzy se zajde třeba na teplou večeři. Ve většině menz mají otevřeno až třeba do osmi do večera. Ale pokud si člověk může tvořit rozvrh sám, tak je jeho blbost, že si to neumí rozvrhnout tak, aby měl čas se najíst.

0 0
možnosti
RC

Nechapu, na VS ma clovek v prumeru tak 20 hodin za tyden, tj. vyrazne mene, nez na stredni skole. Jak je mozne nestihat obedy?

1 0
možnosti
Foto

Rostislave, vysvětlím vám to. Ano, jste v průměru méně ve škole na vysoké, než na střední. Všechno je v tom slůvku v průměru. Kdybyste jel třeba podle doporučeného plánu, stačí vám na mé škole dvacet kreditů na postup do dalšího semestru. Dvacet kreditů znamená třeba být pro mě ve škole v pondělí od cca 10 do 13 hod. a v úterý od 8 do 13 hod. A konec šmitec. Ale nikdo vám nezakáže dát si předmětů třeba za 40 kreditů nebo klidně za víc. Když to někdo přežene a dá si x předmětů dejme tomu za 60 kreditů, tak se pak nemůže divit, že nestíhá obědy. ;-D Já mám tento semestr 41 kreditů a každý den bez problému stíhám obědy a večeře v normálních lidských časech.

0 0
možnosti
Foto

Fajn článek. Okarmuji. Jen by mě zajímalo, co studujete... Jsem děsně zvědavá. ;-D Krabičky nepraktikuji. Ráno snídaně na bytě, s tím si nachystám i svačinu, většinou šunka na nějaké pečivo, máslo nebo margarín. Oběd menza. Chutná mi tam, většinou. Chce si dobře vybrat. Když vím, že vaří nechutné brambory, tak preferuji jídla s knedlíkem či těstovinami. Neohrnuji nos ani nad studentskými speciály za pár kaček. Když se s rizotem nebo se špenátem vlezete do 25 Kč, je to fajn. Odpolední svačina většinou sladká, perník, oplatka, jogurt apod. Večeře, zpět na bytu, studená, hodně zeleniny, v podstatě je to obohacená svačina. I bez krabiček to jde.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za komentář =) Menzu v tomto semestru moc nestíhám, ale někdy si jdu pro večeři, kterou si vezmu druhý den k obědu v krabičce. Je pravda, že v menze jsou některá jídla za lidové ceny, ale člověk taky musí promyslet, jestli se mu to vyplatí. Např šprecle s drůbežím = kupa špreclí a 3 kousky masa. 

A abych ukojila vaší zvědavost, studuji filologii.

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 816x
Jsem nastávající vysokoškolačka s mladistvým pohledem každodenních problémech ženy (dívky). =) se špetkou sarkazmu, který má pouze popíchnout a pobavit.

Seznam rubrik