Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Rozhodnutí, aneb Pan Pes I.

     Když okolo roku 1994 přišla mamina s nápadem pořídit si nového domácího miláčka, byl jsem asi jediný, kdo projevil opravdový zájem. Bratrovi to bylo - jako obvykle - jedno a otec byl - jako obvykle - zcela proti. A jako obvykle mu to bylo plat prtný. (Ne snad, že by otec neměl rád zvířata, naopak! Ovšem bez jejich stálé přítomnosti se snadno obejde). Nicméně, rozhodnutí mé maminky jsou nezřídka konečná a definitivní.

     Mé nadšení malinko opadlo ve chvíli, kdy jsem se dozvěděl, že oním vyvoleným tvorečkem je Samojed. Mám sice velmi rád velké psy, ovšem omnibus adde modum - jak praví kterýsi klasik. Dosud jsme totiž chovali pouze středního německého špice, který se při troše snahy vešel i do průměrné igelitové tašky.

     "Já viděla v Karviné v hospodě  na zahrádce", objasňovala nám příčiny své volby. "Byla to krásná fenka, jen o trošku větší, než Lejdynka (náš předchozí nejlepší přítel), nesmírně klidná a tichá. Ten její majitel jí řekl, ať na něj čeká a ona opravdu seděla a ani se nehnula, dokud se nevrátil s pivem. Moc poslušná a vychovaná", pěla ódy, zatímco bratr si nevšímavě prohlížel televizní program a já se snažil projevovat stále narůstající nadšení občasnými výkřiky a moudrým pokyvováním hlavou. Otec se tvářil zprvu velmi vážně, posléze zcela odmítavě a nakonec vyděšeně, neboť mu došlo, že bude muset zase lítat po sídlišti se psem a tudíž se kvůli němu i dříve vracet z hospody. Beze slova pak vstal z křesla, vytáhl z knihovny chytrou knížku o psech, nalistoval danou rasu a jal se číst. V průběhu čtení dostoupilo jeho zděšení vrcholu, tvář změnila celou škálu barev, včetně zelené, rudé a modré snad ve všech odstínech, až skončila u křídově bílé.  Jeho pohled zesklovatěl, kniha u vypadla zruky a on se odebral vzpamatovat do své oblíbené hospůdky. Toho večera se vrátil mnohem později, než obvykle a v poněkud upraveném stavu (což u něj je naprosto neobvyklé).

     Mamina pak dál pokračovala v líčení krásné růžové budoucnosti s milým společníkem po boku, přičemž brácha zmizel po anglicku téměř vzápětí po otci, a já se k podobnému kroku uchýlil jen pár minut na to. Ještě poměrně dlouho jsem  pokoji slyšel maminu, jak - ač sama - nadšeně vypráví a plánuje.

Autor: Ivo Richter | neděle 2.8.2009 14:58 | karma článku: 10,81 | přečteno: 1171x
  • Další články autora

Ivo Richter

150.000.000 ,- v háji

Ridič Dopravy nemocných, raněných a rodiček Jednotka práce bude aktualizována v souladu s platnou legislativou v průběhu roku 2013-2014. Řidič dopravy nemocných a raněných vykonává činnosti na úseku zdravotnické dopravy pod vedením pracovníka s vyšším stupněm kvalifikace. Pracovní činnosti Péče o vozidlo a jeho vybavení. Vedení příslušné dokumentace. Spolupráce při různých havarijních situacích v součinnosti s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Transport tkáně a biologického materiálu. Řízení sanitního vozidla. Transport nemocných, raněných a rodiček vozidly dopravy nemocných a raněných. Pracovní podmínky > zobrazit podrobnosti Člověk je vystaven značné zátěži pracovní dobou na směny. Kvalifikační požadavky > zobrazit podrobnosti Odborná příprava a certifikáty Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje vzdělání nižší než středoškolské, které neposkytuje ani výuční list. Další informace o povolání K této jednotce práce nejsou připojeny žádné nižší jednotky práce > zobrazit podrobnosti Měkké kompetence Pro tuto typovou pozici nejsou měkké kompetence dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Obecné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou odborné kompetence obecné dosud zpracovány. > zobrazit podrobnosti Odborné znalosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné znalosti. > zobrazit podrobnosti Odborné dovednosti Pro tuto typovou pozici nejsou dosud zpracovány odborné dovednosti. Zdravotní podmínky > zobrazit podrobnosti Výkon této pozice je omezen těmito onemocněními: Závažná endokrinní onemocnění. Závažná onemocnění dýchacích cest a plic. Závažná degenerativní a zánětlivá onemocnění pohybového systému. Nemoci cév a nervů horních končetin. Prognosticky závažná endokrinní onemocnění včetně diabetes mellitus

28.7.2013 v 15:40 | Karma: 14,75 | Přečteno: 695x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Doc. Jiří Cienciala

Pobavil mě článek viz níže, v němž reagují na vystoupení nového ministra dva lidé (?) , od nichž bych něco takového opravdu nečekal. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Odbornici-ho-ceni-za-vystoupeni-v-CT-novy-ministr-sklizi-smich-Jako-lampasak-277998

5.7.2013 v 14:55 | Karma: 23,96 | Přečteno: 1438x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Vladimír Špidla

http://zpravy.ihned.cz/politika/c1-60190550-spidla-rusnok-neni-ideal-premiera-a-jeho-ministri-jsou-lide-druhe-az-treti-kategorie

4.7.2013 v 15:51 | Karma: 27,29 | Přečteno: 1056x | Diskuse| Ostatní

Ivo Richter

Pane prezidente, tleskám.

Miloš Zeman jmenoval Jiřího Rusnoka předsedou vlády a opět dokázal, že si s ním žádná ODS, či TOP 09 nebude vytírat zadek.

25.6.2013 v 15:32 | Karma: 47,08 | Přečteno: 9678x | Ostatní

Ivo Richter

Nečas je pryč.

Je to opravdu takové vítězství, jak se nám podsouvá? Rozhodně ne, vždyť Nečas tam byl již od samého počátku jen čtvrtým kolem u tříkolky.

17.6.2013 v 7:13 | Karma: 24,00 | Přečteno: 1044x | Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 29
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2035x
Jsem klerofašistický židobolševik, dogmatistický revizionista...