Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Naše politické " špičky ", vzbuzují veřejné pohoršení, a to dokonce v celosvětovém měřítku

Na jedné straně obrovské zostudění naší společnosti, které realizují naše politické špičky skrz internet a cestou sociálních sítí. Na straně druhé, drzost a projev arogance od naší vrchnosti, vůči nám, obyvatelům ČR, nám poddaným.

PROLOG :
... možná jsem už  tzv. " profláknutý " tím , že své příspěvky se většinou snažím doplňovat o celou řadu fotografií, příloh, obrazů, popř. o video záběry, či klipy, které ovšem zařazuji, až před epilog. Dnes poruším svůj  rituál a začnu písničkou, ve  které je postupně vyjmenovávána celá řada povolání a profesí. Ten výčet profesí odpovídá tehdejší době, takže v porovnání s 3.tisíciletím 21.století není výčtem zdaleka konečným. U ani jedné profese, ani u jednoho povolání, ani u jedinného řemesla, či živnosti, jsem nepřišel na to, že by bylo možné v tzv. " pracovní době ", nebo slengově, během šichty, si zadřímat, schrupnout, a nebo hodit si šlofíka.

 

   Tato fotografie, včetně doplněného žlutě podbarveného " NÁVRHU PLATOVÉHO  VÝMĚRU " naší MILOSTIVÉ VRCHNOSTI, mi doslova " přilétla " jednoho dne na FCB, tedy na fenoména dnešní super-moderní doby, na sociální síť. Určitě jsem nebyl tím jedinným, kterému se dostalo takové možnosti, abych mohl smeknout před pracovním nasazením naší milostivé vrchnosti. Kromě toho, že mi prolétlo hlavou, že je to " bombastiská reklama ", když jsem si představil, že tato fotografie politických kreatur naší vrchnosti oblétla během několika sekund, maximálně minut, celý svět na všechny světové strany, tak mi bylo i trapně v příměru, že jsem občan ČR, když vidím co tyto naše " politické špičky " jsou schopné dokázat.Vždyť je to ostuda daleko větší, než  politická aferá, z těch " nejaférovatějších ".
TO NENÍ SATIRICKÉ, KOMICKÉ, ANI PARODICKÉ. TO JE NAPROSTO POHORŠUJÍCÍ ZÁLEŽITOST, KTERÁ BY SE NECHALA PŘIROVNAT K AKTŮM VEŘEJNĚ POHORŠUJÍCÍM, KTERÉ JSOU POSTIHOVÁNY, Z HLEDISKA MRAVNOSTI, I PRÁVNĚ A TRESTNĚ.
   Toto spící království, nám chce kázat o tom, jak pít vodu, a sami....si dělají co chtějí...podle jejich potřeb. Na co hřeší ? Proč si neváží svého postavení, které obsahuje celou řadu výhod, které patří do ranku těch nadstandartních ? Kde je etika, kam se poděl bonton a tzv. " společenský protokol " ? Nebo je to snad výraz a obraz toho, jak pohrdají svými poddanými...bezbranným, ale hlavně už bezmocným, obyvatelstvem ČR ? Co, vy na to, naše milostivá vrchnosti ? Ne, k tomu není žádných komentářů, jelikož vše by bylo pouhými výmluvami a mlžením. Pokusím se na chvíli otočit roli, ale moc mi to nejde, protože si nedovedu představit, že by si chirurg během operace na chvilku odskočil hodit šlofíka, a nebo hasič, či záchranář, by v průběhu akce si šel schrupnout, ale jenom vážně na chvilinku, aby potom pokračoval tam, kde přestal, v zachraňování lidských životů, když to něj padlo. Ráno by nebylo v obchodech pečivo, jelikož pekař si také potřeboval na chvilinku " klimbnout ". Je úplně zbytečné toto rozvádět do dalších detailů ve spojitosti s celou řadou povolání a profesí, o kterých byla řeč v prologu. Bylo by to plýtvání časem, protože symbióza, spánku a pracovní doby, neexistuje. Ovšem s vyjímkou naší vrchnosti, která by měla veřejně reprezentovat naší společnost, což se jí velice dobře a hlavně profesionálně daří, a dokonce i na mezinárodní scéně skrz internet.
   V prvé řadě je to ostuda, ne vaše, vás co spíte během jednání, kdy máte naopak být ve střehu, jelikož kolikrát se projednávají tak zcela zásadní problémy, ale je to zostuzení naší společnosti, které tímto režírujete, svojí liknavostí, nedůsledností a bez špetky odpovědnosti vůči ostatním obyvatelům naší země. Z fotografie není patrné co se v době vašeho spánku projednávalo, ale co vím zcela přesně, že určitě se neprojenávalo např. zvýšení vašich platů, náhrad a výhod... kdy jste se handrkovali, jestli v %, jestli konkrétní cifru, a  o kolik, zda se zlatým padákem, či bez něj...to jste byli všichni ve střehu, jako piloti tryskových letadel, a dávali jste si obrovský pozor, aby vám " nebylo ublíženo a ukřivděno ".
   Druhá věc, je ta, že i přes to, že spinkáte, tak se nám tím vysmíváte všem do obličeje, a hlavně je to obrovský projev arogance z vaší  strany, vrchnosti, vůči nám všem bezbranným, a prakticky již i bezmocným, poddaným.
   Měli by jste se hanbou propadat, to je jedna věc, že jste ostudou tohoto národa, soudě dle této footografie rozhodně . A ta další věc, že by jste si měli vyzkoušet, ne za těch vám navrhovaných 10.000,- Kč hrubého, na té fotografii, ale vyzkoušet si alespoň jeden měsíc žít s tzv. " hmotkou ", což je 3.410,- Kč na měsíc. Kdy přiznáním této sociální dávky se vám bude zdůrazňovat, že zmiňovanou částku máte výhradně na stravu, potraviny, pokutiny, prostředky hygieny, úklidové prostředky, oblečení, ošacení, obuv, doplatky léků a náklady spojené s dopravou k lékařskému ošetření, a nebo úředním jednáním. Jsem ani netušil, že za takovou částku toho lze tolik pořídit, co je vyjmenováno v protokolu o přiznání " hmotky. A ještě je na úředním protokolu dovětek, že pokud " hmotku " použijete k jiným, než vyjmenovaným a určeným úkolům, tak hrozí ze zákonu postih....bu,bu,bu...ty,ty,ty. Ano vrchnosti, takto jste to odhlasovali, ale vy to ani nemůžete vědět, jelikož jste byli v hlubokém bezvědomí.

Mohu vám garantovat, že pokud by jste si měli každý den, vždycky ráno, odsypat z přídělu, z almužny, cca 113,- Kč a s tím doslova přežít 24 hodin....tak by vás všechny do jednoho ten spánek velice rychle přešel.

Zdroje : fcb Radio Krokodýl, You Tube 

EPILOG :
... pohádka o demokracii je již nenávratně pryč. Na místo iluzí, představ, nadějí, snů a ideálů, tak nastala doba tvrdé reality, kdy demokracie postupně sklouzla zpátky k řádu otrokářskému, a jestě se ke všemu celá situace snoubí s anarchií...otrok již nemůže o nic přijít, leda tak o své okovy.     

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivo Panuš | pondělí 29.2.2016 15:34 | karma článku: 22,17 | přečteno: 592x
  • Další články autora

Ivo Panuš

Mohla by to být naše vnučka, dcera, sestra, ale většina by jí nejraději přibila na kříž.

Zpráva o tom, že uvězněná Tereza H. v Pakistanu si podala odvolání, tak vyvolala ve všeobecném měřítku opětovnou vlnu nenávistných komentářů a vzkazů do pakistánské věznice v diskuzích zveřejněných článků jednotlivých médií.

3.4.2019 v 2:28 | Karma: 17,69 | Přečteno: 1239x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Epilog, a nebo post scriptum: „Lidé bděme!“

Poselství všem těm, kteří ještě neprocitli a stále slepě věří mystifikacím a intrikám o naší sociální politice, o vytváření důstojných podmínek pro naše občany, a že to naše milostivá vrchnost s námi myslí jen a jen dobře.

20.2.2019 v 8:34 | Karma: 14,41 | Přečteno: 271x | Společnost

Ivo Panuš

Přišel jsem o zdraví kvůli rodině, a nebo jsem přišel o všechny kvůli mému zdraví?

Na každý pád jsem "v tom" zůstal sám.Je dost možné, že jsem již tuto otázku v sobě řešil, ale ono to už všechno trvá, tak nekonečně dlouho. Slušností je dát vědět, sdělit, co se děje, a nebo co se odehrálo, případně se rozloučit.

14.2.2019 v 9:50 | Karma: 22,68 | Přečteno: 919x | Společnost

Ivo Panuš

Nervózní a vzteklej, jako sáňky v létě ...

...by měl být ten co “zapomněl“ na zpoplatněné “panelovce“ někde u Humpolce zátaras chovající se, jako trychtýř. Co Vy na to, pane ministře Ťoku? A laskavě, neházejte umíněně vinu na kamioňáky, kteří za to, že sněží opravdu nemohou.

14.12.2018 v 2:59 | Karma: 18,64 | Přečteno: 602x | Diskuse| Společnost

Ivo Panuš

Kdy natočí parodii o naší milostivé vrchnosti podle předlohy povídky V zámku a v podzámčí?

Zásadně nesouhlasím s parodií podle předlohy Harry Potter, jelikož to vzbuzuje dojem, že cílem je ještě více diferencovat naší společnost ... boháč & chuďas ... je to ve stylu "já na to mám". Celou parodii považuji za zcela nemístnou.

11.12.2018 v 3:36 | Karma: 15,12 | Přečteno: 535x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Čerstvá řidička se srazila s malým cyklistou bez přilby. Transportoval ho vrtulník

21. května 2024  11:56

V nemocnici skončil se středně těžkým zraněním malý cyklista, s nímž se na Tachovsku srazilo osobní...

Soused zaútočil pěstí na správce domu. Vadilo mu, že nedostal přeplatek za energie

21. května 2024  11:47

Fyzickým napadením správce bytového domu v jeho vlastním bytě skončila v Rotavě na Sokolovsku...

Příjezd, kytice první dámě a hned do úřadu. Pavlova návštěva má přísnější opatření

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  11:23

V továrně výrobce výbušnin a střeliva Explosii začala dnes dvoudenní návštěva Petra Pavla a jeho...

Na jihozápad Čech udeří odpoledne silné bouřky. Hrozí i přívalové deště

21. května 2024  10:49,  aktualizováno  11:21

Meteorologové varují, že v souvislosti s tlakovou níží postupující z Alp k severu se mohou během...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 236
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1035x
... žít a zůstat v životě úplně sám v samotě,to není úplně nejvhodnější a nejšťastnější,ale ne vždy o tom rozhodujeme my sami,někdy jsme dokonce bez šance postaveni tzv. před hotovou věc ... a tečka ...a toto mají zvířata geneticky v sobě zakódované,a proto žijí ve smečkách,různých společenstvech,pospolitostech a symbiózách ...... káždý z nás,bez rozdílu toho v jaké své momentální životní situaci se nachází, to má na tomto světě na určitý čas všechno pouze a jenom propůjčené ... ... ten,kdo si to již uvědomil,a i se podle toho tak již chová,přemýšlí a uvažuje,patří mu za to tedy i poděkování ... ... ten,kdo je pomalejší,tak se k tomuto prokouše...po čase také,a budiž všem tyto články návodem,slabikářem,pomůckou,příručkou  ... může nastat situace,že některé myšlenky, prezentované v článcích, v někom z Vás vyvolají nepříjemný a negativní pocit,který je označován,jako VZTAHOVAČNOST,ale mohu Vás uklidnit,protože pokud by u Vás tato situace,nastala,tak se jedná o SVĚDOMÍ...

...život mě naučil,že nejnebezpečnější a nejbezpečnější zároveň, jsou zbraně : -lidský jazyk -tužka -papír ... nakonec ne jednou jsem se stal terčem posměchů,ironických poznámek,zesměšňování a ponižování,že moje IQ a schopnost komunikovat,odpovídá tomu,že musím psát,a to nejlépe ještě do konceptu...ano,tak mě to život naučil,nestydím se za to a budu v tom i pokračovat dále,jelikož se mi to osvědčilo i z dob,když mi bylo vyhrožováno odstraněním a fyzickou likvidací,když jsem byl vystaven a stal se obětí rabování a plundrování,když jsem byl uvržen do SAMOTY,když jsem zůstal na všechno a ve všem SÁM.....ale osvědčilo se mi to i v době,kdy po tom všem,mi byl navrhut SMÍR v domnění,že bude vše ZAPOMENUTO...

P.S.  Z přetrvávajících zdravotních důvodů není moje motorika ještě úplně vpořádku, v souvislosti s vkládáním myšlenek skrz klávesnici na "papír", a tak to může někdy působit diletantsky, až komicky  :-(