Miluju tě... i s natáčkama

V každém knihkupectví najdete záplavu společenských románů. Je ale potřeba hledat ty, které jsou psány s vtipem a dovedou nás k zamyšlení. Pak se ptáte: Může se něco takového stát i mně? Jak bych se v takové situaci zachovala? 

Alena Jakoubková je spisovatelka životních příběhů. Sama má spoustu kamarádek a také velmi širokou základnu svých čtenářek. Jak jsem sama zjistila, v knihovnách jsou její knihy rozpůjčované neustále. Patrně je to tím, že se ženy opravdu v jejích příbězích najdou.

Miluju tě... i s natáčkama je toho důkazem.V dnešní době se do mateřství mladé ženy nijak nehrnou a pryč jsou časy, kdy se holky vdávaly v osmnácti, protože musely. Antikoncepce je dobrá věc, ale nic se nemá přehánět. A když je čtyřicítka na krku, mnohdy žena zpanikaří a udělá tak sobě i partnerovi ze života peklo. 

Ciara je atraktivní letuška, které biologické hodiny tikají jako o závod a tak se vdá za úspěšného muže,  se kterým se seznámí při jednom letu do Thajska. Teď přijde to ale...  Neposlouchá varování přítelkyň a přitom i ona sama cítí, že všechno není tak, jak by mělo být. Každou polemiku na téma "Radim" končí větami: "Já bych ale chtěla mít  dítě a bez něj to nepůjde. Ty už máš děti, to nepochopíš. Kde teď někoho najdu? Nechci být sama s dítětem."

Malá ukázka str. 78

"Copak nevidíš, že to není normální?"

'"Jo, ale..."

"Tady žádné ale není...!"

"Co mám dělat?" zeptala jsem se zkroušeně.

"Odjeď se mnou domů, vezmi si z Radimova domu všechny své věci a vrať se do svého bytu. Zavolej do aerolinek a popros je, aby tě zase vzali do práce," vypočítávala Soňa pedantsky. "A rozhlídni se po světě ještě jednou."

"Za pár měsíců mi bude čtyřicet," argumentovala jsem, " tohle je poslední příležitost, jak mám ještě šanci otěhotnět. Soňo, pochop to, já chci dítě a Radim není zase až tak špatný. Jen byl zvyklý žít s Pavoučicí sám..."

"Ciaro, tobě není pomoci," povzdychla si nade mnou Soňa.

Tak tady má ukázka končí. Snad jen mohu prozradit, že se tento rozhovor odehrává v době, kdy se Pavoučice ( Radimova matka) nacpala i na jejich svatební cestu. Někomu se to může zdát přitažené za vlasy, ale věřte mi, všechno je možné.

Společenský román Miluji tě... i s natáčkama,  je napsán vtipně a velmi čtivě. Je jako dělaný pro sychravé a chladné dny, které nám přešlapují za okny. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iveta Svobodová | sobota 15.10.2016 12:01 | karma článku: 14,76 | přečteno: 262x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87