Fronta na lásku od: Blanka Faltová

Podle názvu knihy jsem čekala společenský román plný zlomených srdcí a erotiky a šeredně jsem se spletla. Téma, které se otvírá hned po pár stránkách, vás natolik zaujme a už nepustí.

Nedokážu za jeden den přečíst knihu a obratem napsat obsáhlou recenzi. Čtu pomalu a často se k určitým pasážím vracím, abych je správně pochopila. Z vlastní zkušenosti vím, jak mě rozčílí nesmysly, které se občas dočtu o vlastní práci. Prostě, když se chci veřejně vyjádřit, tak si rychlo čtení nemůžu dovolit :)

Fronta na lásku

Fronta na lásku je příběh studentky Sabiny. V deseti letech přišla o oba rodiče a její výchovu převzala na svá bedra babička Daniela. Jsme svědkem jejího dospívání, hledání opravdové lásky ale i jejího velkého pochybení, které ji málem přivede na okraj propasti, ze které není návratu.

Kladla jsem si otázku, co mohla Daniela udělat jinak, aby svou vnučku dostala zpět na "správnou" cestu a myslím, že nic. Když nezkušenou holku dostihne láska, nevidí nalevo ani napravo. Nedá si poradit a veškerá slova jsou zbytečná. Co na tom, že všichni vidí, jaký je Filip hajzlík, který ji jenom využívá a o to horší je, když v takovém nevyváženém vztahu hrají hlavní roli drogy.

Často se autoři dotknou tohoto tématu, po případě řeší následky závislosti, ale ve Frontě na lásku, je tato látka uchopená opravdově, do hloubky. Jsme svědky Sabinina zamilovanosti, vnitřního boje, uvědomění si skutečnosti a jdeme s ní až do léčebny, kde ji pomohou a ona konečně nachází opravdovou lásku. Život se prostě se Sabinou nepáře a náročné dětství, které ji rozhodně emočně poznamenalo, střídá období dospívání, které je ještě náročnější. 

Ve Frontě na lásku je hodně zamyšlení a vzpomínek. Skvěle jsou zde zpracované

erotické scény. Naturalistické obrazy střídá místy až básnický jazyk a tomu má Blanka Faltová blízko.

Určitě sáhněte po Frontě na lásku a nebudete litovat. Nepustíte ji, dokud nezjistíte, jak to se Sabinou dopadne :)

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Iveta Svobodová | pátek 3.6.2016 13:41 | karma článku: 21,44 | přečteno: 721x
  • Další články autora

Iveta Svobodová

Boris Pralovszký, mistr humoru

26.1.2019 v 17:14 | Karma: 8,75

Iveta Svobodová

Sněhulák

21.11.2017 v 10:15 | Karma: 10,87