Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tři králové sociální demokracie

Stanislav Gross je jen špičkou ledovce, vyčnívající z kalných vod České strany sociálně demokratické. Poválečná historie, a obzvláště ta novodobá, není nijak veselá. Za to se to v ní jen hemží agenty StB (i NKVD), komunisty, pravděpodobnými tuneláři, politiky s nečistými rukami atd. První poválečný předseda Zdeněk Fierlinger (předseda 1945 – 1947)  byl faktickým vykonavatelem sloučení ČSSD s KSČ a sociální demokracii sprostě zradil a následně i zlikvidoval. V některých kruzích převládá názor, že již od  třicátých let byl Fierlinger agentem sovětské tajné služby NKVD.

Ve čtvrtek 6.1. jsme oslavili svátek tříkrálový. Tři králové přinesli dary právě narozenému jezulátku.  Tři králové sociální demokracie české občany podarovali vulgaritou, aroganstvím a zlodějnou.

Dnešní důchodce z Vysočiny Miloš Zeman ( předseda 1993 – 2001) se rád obklopoval bývalými komunisty (Miroslav Šlouf), či agenty Stb (Jan Kavan) nebo komunistickými generály (Zdeněk Zbytek). S jeho politickým působením je spojována řada afér a korupčních případů – bambergská (nabídka vládních funkcí za sponzorování ČSSD podnikateli J. Vízkovi), štiřínský zámek (vydírání správce Václava Hrubého), akce Olovo (pokus o diskreditaci Petry Buzkové) atd.

Po neúspěšné prezidentské kandidatuře v roce 2003 odešel Zeman z politiky. V březnu loňského roku ale založil Stranu práv občanů. Hlavním sponzorem byl jednatel dceřinné firmy ruské společnosti Lukoil Aviation Czech Martin Nejedlý. Firma získala v roce 2007 bez výběrového řízení smlouvu na dodávání benzinu na pražské letiště. Kromě toho je považována za prostředníka, přes kterého Rusové prosazují v Česku svůj vliv.

Zemanovi bylo často vytýkáno, že do politiky vnesl nebývalou míru hrubosti a arogance

Hrubost a politickou aroganci dovedl pak k dokonalosti další „král“  Jiří Paroubek (předseda 2006 - 2010).  „Co ty černý, co tam vzadu, vystrkuješ na nás bradu“, zpívá se v tříkrálové koledě. Paroubek nevystrkoval bradu, ale drábky. V seznamech StB je veden jako kandidát tajné spolupráce pod krycím jménem Roko (jméno jeho papouška). Značná část veřejnosti považuje Paroubka za vulgárního pupulistu, usilujícího o sbližování s komunisty. Také s ním je spojována řada afér a korupčního jednání. Za všechny připomeňme tzv. Kubiceho zprávu o prorůstání organizovaného zločinu do nejvyšších míst státní správy.

Dalšího „krále“ Stanislava Grosse (předseda 2004 – 2005) jsem si nechal na konec. Pochopitelně. Proslavil se hlavně výroky „myslím to upřímně“ a „všechno je „křišťálově čisté“. To, když nedokázal vysvětlit, kde vzal v roce 2005  více než 4 mil. Kč na koupi luxusního bytu na pražském Barrandově. Podezření vyvolávalo také podnikání jeho manželky Šárky.

Jako ministr vnitra založil Gross několik vyšetřovacích týmů s nejasným účelem podřízených přímo jemu.

Při aféře s podvodným udělováním titulů na právnické fakultě Západočeské university v Plzni se zjistilo, že Grossova diplomová práce Vývoj českého bankovnictví v transformačním období měla pouhých 33 stran. Bylo o něm také známo, že ač neumí německy a tento jazyk ve svých životopisech neuvádí, na právech udělal zkoušku právě z němčiny.!

Grossova údajně 114-ti stránková rigorózní práce na téma Vývoj organizace finanční správy od roku 1918 pochopitelně v archivech univerzity chybí

Mašinfíra s andělskou tvářičkou se dnes zdá být hlavní postavou úplatkářské skandálu kolem privatizace Mostecké uhelné společnosti. Švýcarští vyšetřovatelé zřejmě zjistili, že kupec dolů vyplatil v souvislosti s obchodem obří provizi, která pravděpodobně skončila na účtech lidí blízkých Grossovi – jeho poradce Jiřího Martinka či přítele a zbrojaře Pavla Musely. Peníze z provize za prodej dolů dostal podle Švýcarů i Antonín Sýkora – otec Roberta Sýkory, díky němuž Gross zázračně zbohatl. „Tehdy by mě velmi překvapilo, kdybych se doslechl o provizích – ale po zázračném zbohatnutí Stanislava Grosse už se nedivím ničemu," došel k pozdnímu poznání Miloš Zeman 7. ledna v rozhovoru pro­ MfD.

Antonín Sýkora je někdejší člen ČSSD a poslanec. Jeho syn Robert Sýkora byl „Mladý sociální demokrat“ a Grossův kamarád. Na jeho doporučení se stal náměstkem ministra průmyslu.

V roce 2007 prodal Robert Sýkora překvapivě Grossovi za dvacet milionů akcie firmy Moravia Energo. Gross za tyto akcie o půl roku později utržil sto milionů korun. Za 21 miliónů si koupil luxusní byt v Miami.

Podle švýcarských detektivů poslala švýcarská firma Investenergy, která 46 procent akcií MUS koupila, zhruba pět milionů dolarů (asi 165 milionů Kč) na účet firmy Torrence Trading na Gibraltaru. Celková kupní cena byla 650 milionů korun, vyplacená provize tedy činila zhruba 25 procent.

K účtu Torrence Trading měl přístup zbrojař Pavel Musela. Ten podle nových zjištění vyplatil 400 tisíc dolarů najatému bankéři, další peníze pak už putovaly po "české stopě", napsala MfD.

Většina peněz šla nejprve na Kypr na firmu Cromix a z ní na Larosi Holdings LTD a Lawrence. Larosi Holdings dostala 2,2 milionu dolarů. K účtu této firmy měli přístup dva lidé – zase to byli (jaká náhoda!) Pavel Musela a Jiří Martinek. Ten si pak poslal celkem 300 tisíc dolarů (dle tehdejšího kurzu přes deset milionů korun) na svůj účet do Česka.

Firma poslala podle švýcarských dokumentů také 85 tisíc dolarů (2,9 milionu Kč) na švýcarský účet vedený na jméno Antonína Sýkory.

Jiří Martínek a Antonín Sýkora obvinění odmítají. Třetí zúčastněná osoba bohužel nepromluví. Spolu se svým kamarádem se Pavel Musela před dvěma roky vydal na loveckou výpravu, při níž údajně nešťastně spadl z posedu. Utrpěl závažná poranění mozku, takže po psychické stránce je nyní na úrovni dítěte. Zlomil si osm žeber a krček kloubu levé nohy.

Někteří znalci později vyloučili, že by si taková zranění mohl způsobit pádem.

Jiří Martínek byl poradcem Stanislava Grosse a podle MfD zajišťoval pro sociální demokracii kampaně a marketing. V současné chvíli není k nalezení.

Že by taky spadnul z posedu?

Ivan Bednář

Autor: Ivan Bednář | pátek 7.1.2011 16:45 | karma článku: 28,59 | přečteno: 1676x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Bývalý premiér Andrej Babiš zahájil svojí prezidentskou kampaň.

K dlouhé sérii podvodů, které doprovázejí éru Andreje Babiše, přibylo hned několik dalších. Kdepak, u toho člověka nemůžete čekat nic rovného. Jak se říká, spolkne hřebík a vyjde z něj vývrtka.

19.5.2022 v 11:01 | Karma: 22,19 | Přečteno: 534x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

Není to tak dávno, co se v úvahách některých politiků v souvislosti s Ukrajinou objevovalo slovo finlandizace.

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49 | Přečteno: 687x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Středula na Hrad

Odboráři se na sjezd Konfederace odborových svazů sešli o víkendu symbolicky v „železném srdci republiky.“ V Ostravě. V sobotu dopoledne na sjezd dorazil i prezident Miloš Zeman.

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

V řadách hnutí ANO zavládla panika. Slovenská policie oznámila, že chce poslat do vazby expremiéra Fica.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Mynářův požár říšského sněmu v Osvětimanech

Oné noci v Osvětinamech vzplála roubená restaurace Na Srubu v lyžařském areálu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku patřící firmě, ovládané hradním kancléřem Vratislavem Mynářem.

7.4.2022 v 13:35 | Karma: 31,42 | Přečteno: 762x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Dvouletá dívka vběhla řidiči pod kola, preventivně ji odvezli do nemocnice

2. července 2024  17:29

V pondělí po poledni projížděl řidič centrem České Lípě, když musel prudce zabrzdit a strhnout...

Muž spadl osm metrů ze skály. Jak se na ni dostal, neuměl policii po záchraně říct

2. července 2024  17:25

Při večerní procházce po náplavce řeky Vltavy v Českém Krumlově si jedna žena všimla, jak na...

Ukrajina má v Česku nového velvyslance. Zvaryč předal pověřovací listiny

2. července 2024  16:53

Novým ukrajinským velvyslancem v České republice se stal Vasyl Zvaryč. Předal pověřovací listiny...

V Česku se vyrábí legendární ukrajinské drony. Cíl umí vyhledat, označit i zničit

2. července 2024  16:30

Ukrajinsko-česká společnost U&C UAS nedávno spustila v Česku výrobu dnes již legendárních...

  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik