Staněk na červeném koberci

Na 54. ročník prestižní kulturní akce Filmového festivalu v Karlových Varech dorazila také řada českých osobností.

Vedle umělců se ve Varech objevili i někteří politici. Andrej Babiš po zkušenostech s reprezentanty pop music, kdy někteří zpěváci odmítají vystupovat na akcích sponzorovaných Agrofertem a odmítají se nechat fotit s Andrejem, poslal raději místo sebe místopředsedkyni vlády a ministryni financí za hnutí ANO Alenu Schillerovou. Ta se prošlapočerveném koberci bezostyšně i se svým manželem. Jak však ukázaly záběry České televize, šéfka státní kasy se dočkala nelichotivého pískotu.

„Fuj, fuj,“ ozývalo se ve chvíli, kdy ministryně Schillerová vystoupila z ministerské limuzíny na červený koberec spolu se svým manželem. Ministryně se i navzdor pískotu na diváky otočila a zamávala jim. Z festivalu odjela na Dny lidí dobré vůle ve Velehradě, kde ji vypískali také. Zdá se, že po ministryni Benešové je tady další ministryně s hroší kůží.

Na festival dorazil také ministr kultury Antonín Staněk (ČSSD).Jenomže na rozdíl od Schillerové Staňka při jeho cestě po červeném koberci nedoprovázely žádné výkřiky, ani pískot, rozhostilo se jen hrobové ticho.

Vzpomněl jsem si na starou anekdotu, kdy se baví Pražák s Brňákem.„V Brně se říká o lidech z Práglu,“říká Brňák Pražákovi, „že jsou strašný hajzlové.“

A víš, co se v Praze říká o Brňácích,“ zeptá se Pražák.„Nic!“

Moderátor veřejnoprávní televize Staňkovu situaci komentoval, že v moderní historii festivalu jde odoposud nezaznamenaný nedůstojný moment, protože ministr Staněk nemá ani důvěru značné části kulturní obce, ani své vlastní politické strany, sociální demokracie, která chce Staňka vyměnit.

Staňkovi to ale nevadí. Má jiný trumf v rukávě. Podporu mstivého staříka, prezidenta Miloše Zemana. A to v dnešní době úplně stačí.

Ivan Bednář

ivanbednar.blog.iDNES.cz

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ivan Bednář | pondělí 8.7.2019 11:09 | karma článku: 21,35 | přečteno: 477x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49

Ivan Bednář

Středula na Hrad

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33