Stane se Skokan (TROJ)Skokanem?

Národ je zděšen – v hlavní roli jsou sprosťák Kalousek a podrazák Petr Skokan. Miroslav Kalousek (TOP 09) poslanci Petru Skokanovi (Věci veřejné) v telefonu vulgárně nadával, ten si to nahrával, a když se to hodilo, tak Kalouska prásknul. Téměř rok sušil Skokan nahrávku ve svém archívu a trpělivě čekal. Věděl, že přijde den… I to se Petr Skokan za svou krátkou kariéru ve VV od Víta Bárty naučil.

Zatímco Kalouskovy sprosťárny nejsou v české politice žádnou novinkou (vzpomeňte na Miloše Zemana a jeho debily, hnoje, žumpy a idioty), Věci veřejné obohatily tuto politiku o mnohé novinky. Jednou z nich je právě nahrávání všeho a všech, slídění po ložnicích blondýn a fízlování politiků na všech úrovních, od té komunální až po tu nejvyšší, parlamentní.

Je známo, že Petr Skokan byl dlouholetým členem ODS, byl za ODS starostou České Lípy a posléze hejtmanem Libereckého kraje. V mládí ani v době, kdy byl členem ODS, své nynější zvukařské schopnosti nijak neprojevoval, věnoval se více basketbalu (měří dva metry), účinkoval v rockových kapelách a v libereckém Divadle hudby a poezie. Je tedy na místě otázka, kdy v sobě Skokan zálibu v záznamových zařízeních nalezl.

Zvrat zřejmě nastal na počátku roku 2009, kdy Skokan věrný svému jménu (nomen omen) přeskočil do Věcí veřejných a ocitl se na prvním místě kandidátky do Poslanecké sněmovny v Libereckém kraji a v roce 2010 byl do Sněmovny skutečně zvolen.

Přerod Skokana do typického Véčkaře byl rychlý. Již v  roce 2011 se dostal poslanec Skokan do podezření v souvislosti s hlasováním parlamentu o zákonu týkajícího se hazardních her. Některé sdělovací prostředky tehdy přinesly informaci, že Petr Skokan není v kauze nestranný, protože má v České Lípě dva objekty s hernami.  

Po rozpadu Véček se Skokan postavil na správnou stranu – na stranu Víta Bárty. Tedy ne tak docela – Vít Bárta stranu formálně opustil, aby vzbudil dojem, že Věci veřejné jsou schopny politické sebereflexe. Po čase se Bárta do strany vrátil, prý ho o to žádali jeho spolustraníci. Zřejmě i Petr Skokan.

Vůbec mu nevadilo, že Bártův návrat zpětně potvrdil původní podnikatelský záměr Věcí veřejných opanovat prostřednictví politiky veřejný sektor. Proto jsou VV jakousi symbiózou uzavřené sekty a podnikatelského subjektu. Tak jako sekta nemůže fungovat bez svého guru a firma nemůže existovat bez tvrdého manažera, nemohou VV fungovat bez Bárty.

Případ poslance Skokana potvrzuje to, co si většina lidí myslí – být Véčkařem znamená mít určitou zvláštní mentální úchylku, kterou tvoří záliba ve fízlování, udávání, podplácení. A také nezbytná až otrocká poslušnost.

Tragické na tom je, že tito lidé dneska drží vládu při životě, Petr Nečas nemá nic jistého. Za Topolánka byly jen dvě vydřidušky - Zubová a Jakubková. A Topolánek si s nimi neporadil. Poslanců Věcí veřejných je osm – z toho se nad třemi vznáší zlověstný mrak viny a trestu. Vít Bárta byl v první instanci odsouzený za korupci, poslanec Otto Chaloupka byl zbaven imunity v případě podezření z braní úplatku a poslanec Michal Babák je předmětem prověřování podezření ohledně neprůhledného financování strany.

Původních osm poslanců za VV (poslance SNK – ED zvolené na kandidátce VV nepočítám) stranu ve zběsilém úprku opustilo a snaží si zachránit kůži uskupením LIDEM.

Ne tak Petr Skokan. Pokud by totiž vstoupil do další politické strany, stal by se již (TROJ) Skokanem.

Ivan Bednář

Autor: Ivan Bednář | sobota 14.7.2012 16:45 | karma článku: 21,01 | přečteno: 1446x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49

Ivan Bednář

Středula na Hrad

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33