Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chodě kolem močidla, nádchy neujdeš

A je to tady, šídlo vyskočilo z pytle ven! Předseda ČSSD a potencionální budoucí premiér české vlády Bohuslav Sobotka za aktivního přitakávání předsedy hnutí ANO a podivnou hatmatilkou mluvícího Andreje Babiše v nedělní Partii na PRIMĚ prohlásil, že dvacet pět let po revoluci nám hrozí jiná nebezpečí a že je na čase lustrační zákon zrušit. Odstranit ten starý zvyk, že ministři musejí před svým jmenováním předložit negativní lustrační osvědčení!

Jaká nebezpečí nám hrozí, Sobotka neřekl. Jeho výroky pak oflekoval sám Babiš, když svoji spolupráci s StB popřel a naopak se prohlásil za oběť vyšetřování StB.  Babišovo tvrzení přispěchal podpořit i bývalý důstojník StB Andrej Kulha. Inu, nic nového. Ruka ruku myje. Svazek Kulha zfalšoval. Nad takovým doznáním nezůstane jedno oko suché. Proč by to ale StB, nebo přímo on sám, dělali, Kulha nevysvětlil.

Podej čertu prst, utrhne ti celou ruku. Sobotkův prst v sobě skrývá mnohá nebezpečí. Dnes Babiš požaduje zrušení lustračního zákona (jakpak se asi k požadavku podstaví hadovití lidovci?), co bude požadovat zítra? A tak se Sobotka ocitá v roli Topolánka, který ustupoval a ustupoval Bursíkovým Zeleným, až ho část těch Zelených pomohla svrhnout (Jakubková, Zubová). Nebo v roli Petra Nečase, který ustupoval a ustupoval Bártovým Věcem, až mu porodily zákeřnou Peake, pro kterou Nečas marně hledal nějaké uplatnění ve své vládě tak dlouho, dokud se neprovalil jeho milostný románek se sekretářkou.

A že se Babiš se s tím jedním podaným prstíčkem nespokojí, to je více než jisté. Takový je jeho svět Andreje Babiše. Bude řídit stát jako firmu. Jestli zvedneš daně pro mé velké korporace, nebudu ve vládě. Když neobnovíš zelenou naftu mým zemědělským kombinátům, moji poslanci povalí vládu. Obchodní řetězec pro české potraviny si strč za klobouk, já přece dovážím z Itálie koninu, kterou přimíchávám do salámů.

Ostatně už to Babiš předvedl. Když nebudeme mít ministerstvo financí, ať si vládne ČSSD sama, hrozil před několika dny. A Sobotka kývl, ANO bude mít ministra financí. Pokud se Sobotkovi s Babišem podaří uhutoriť prezidenta Zemana, aby nelpěl na lustračním osvědčení Andreje Babiše, na čemž prý už Zeman po návštěvě Babiše v Lánech netrvá, bude to Babiš sám. Konec konců Zemanův kancléř Mynář taky nemá bezpečnostní prověrku. A Babiš si k ministrování přibere ještě funkci vicepremiéra.

Ať tak či onak, není to ale podstatné.

Podstatné je, že se náš svět začíná za režie komunistů výrazně měnit. Převládá nostalgie po „starých dobrých časech“. Tak jako se časem s podobnou nostalgií vzpomínalo na historky z vojny (pro mladší ročníky – dva roky trvala povinná základní vojenská služba socialistické vlasti) a nikdo nemluvil o tom, že to byly v podstatě dva roky otrocké služby imperiálním choutkám komunistických okupantů.

Komunisté jsou zpátky už dávno, jenom nás trochu prekabátili. Předseda Senátu Štych, předseda vlády v demisi Rusnok, předseda Ústavního soudu Rychetský. Krajské koalice ČSSD a KSČM. Na Hrad si chodí pro metály Čuba, Grégr. Chtějí místopředsedu Sněmovny Filipa.  

Teď zřejmě přichází druhá etapa restaurace státu, řízeného komunistickou stranou. Po komunistech se vracejí do funkcí agenti. Kupředu levá, zpátky ni krok. O tom, že StB byla vždycky ochotnou a oddanou odnoží KGB myslím nikdo nepochybuje. A že na sklonku éry SSSR se jejich činnost soustředila prakticky výlučně na zajištění vlastní ekonomické budoucnosti. Mnozí z jejich funkcionářů jsou dnes zámožnými „podnikateli“ (Česká republika), nebo „oligarchy“(Rusko), často za využití kapitálu, uloženého ještě za dob socialismu v západních bankách.

Podle časopisu Respekt je v současné době Agrofert ve vlastnictví nikoliv Andreje Babiše, ale pětadevadesát procent akcií koupila od původního vlastníka firmy O.F.I. ještě tajemnější firma Ameropa. Jako o jejím vlastníkovi se mluví se zejména o Marcu Davidu Richovi, obchodníkovi s ropou, který byl před lety v nepřítomnosti odsouzen v USA k devíti letům vězení za nelegální obchody s embargovanou íránskou ropou v osmdesátých letech, a později byl za skandálních okolností amnestován Billem Clintonem. Časopis Respekt uvedl, že Rich má léta nahlášené trvalé bydliště v malém švýcarském městečku Baar, právě tam, kde má sídlo i firma O.F.I. Richovo spojení s Ameropou potvrzují i další indicie. Podle Babiše je to jen náhoda.

Co jsme si zvolili, to máme. Mladým lidem je to fuk. Stará veteš. Nestrašte komunisty, ti už dávno nejsou nebezpeční. Jenomže staré přísloví praví, že chodě kolem močidla, sám nádchy neujdeš.

Ivan Bednář

Autor: Ivan Bednář | pondělí 25.11.2013 10:58 | karma článku: 30,28 | přečteno: 1469x
  • Další články autora

Ivan Bednář

Bývalý premiér Andrej Babiš zahájil svojí prezidentskou kampaň.

K dlouhé sérii podvodů, které doprovázejí éru Andreje Babiše, přibylo hned několik dalších. Kdepak, u toho člověka nemůžete čekat nic rovného. Jak se říká, spolkne hřebík a vyjde z něj vývrtka.

19.5.2022 v 11:01 | Karma: 22,19 | Přečteno: 534x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Konec finské „finlandizace“

Není to tak dávno, co se v úvahách některých politiků v souvislosti s Ukrajinou objevovalo slovo finlandizace.

13.5.2022 v 14:21 | Karma: 24,49 | Přečteno: 687x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Středula na Hrad

Odboráři se na sjezd Konfederace odborových svazů sešli o víkendu symbolicky v „železném srdci republiky.“ V Ostravě. V sobotu dopoledne na sjezd dorazil i prezident Miloš Zeman.

1.5.2022 v 10:30 | Karma: 28,18 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Ucho se utrhlo. Na Slovensku.

V řadách hnutí ANO zavládla panika. Slovenská policie oznámila, že chce poslat do vazby expremiéra Fica.

22.4.2022 v 9:36 | Karma: 31,33 | Přečteno: 1318x | Diskuse| Politika

Ivan Bednář

Mynářův požár říšského sněmu v Osvětimanech

Oné noci v Osvětinamech vzplála roubená restaurace Na Srubu v lyžařském areálu v Osvětimanech na Uherskohradišťsku patřící firmě, ovládané hradním kancléřem Vratislavem Mynářem.

7.4.2022 v 13:35 | Karma: 31,42 | Přečteno: 762x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Komentátor Schmarcz se po extempore se Šlachtou dočkal vyhazovu z televize

20. června 2024  18:42

Televizní stanice CNN Prima NEWS ukončila spolupráci s komentátorem Martinem Schmarczem. Ten se při...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Víkendová výheň, bude až 35 stupňů. Bouřky s kroupami hrozí už dnes

28. června 2024  11:37

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal na páteční odpoledne výstrahu před vysokými teplotami...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  11:34

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

V kamenolomu na Příbramsku výbuch těžce zranil dělníka, letěl pro něj vrtulník

28. června 2024  11:32

V pátek ráno došlo v Kozárovicích na Příbramsku k výbuchu rozbušky v kamenolomu. Při explozi se...

Nad Prahou proletěla čtveřice gripenů. Nepanikařte, ozbrojené síly slavily

28. června 2024  11:07,  aktualizováno  11:26

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) a náčelník generálního štábu Karel Řehka na pražském...

Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA
Rozdáváme dětský opalovací krém ZDARMA

S přicházejícím létem je nutné myslet na ochranu pokožky, zejména u dětí. Přihlaste se do testování a vyzkoušejte dětský opalovací krém Cool Kids...

  • Počet článků 570
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1280x
Občasné komentáře současného dění. 

Seznam rubrik