I tuhle menšinu je třeba pozitivně diskriminovat

Pozitivní diskriminace samozřejmě oficiálně neexistuje a je dokonce na pováženou, když se o ní vůbec mluví, vždyť všichni jsme si rovni. Ale realita je jiná, zkuste se zeptat nějaké úřednice, která vyplácí sociální dávky.

Nebo pojem klasická rodina. Ten se nám v té přehršli nejrůznějších pohlaví a polyamorních vztahů mezi nimi stává pomalu nadávkou. Nemoderním přežitkem, který nikoho nezajímá a měl by být zrušen.

Takže chovejme se korektně a ve jménu všech menšin pozitivně diskriminujme. Myslím opravdu všech, včetně menšiny neočkovaných lidí. Samozřejmě úmyslně neočkovaných, protože ti, kteří se očkovat nemohou, se do téhle menšiny přifařili bez vlastní zásluhy.

Nerozumíte? Dám příklad. Zakázat vstup neočkovaným lidem do restaurací je to samé, jako kdybyste napsali na dveře své hospody, že pouštíte dovnitř jen bílé. To by pochopitelně bylo skandální a nezákonné, takový podnik by vám zavřeli a možná by zabásli i vás. Správně, aby menšina nebyla poškozená a omezovaná, je nutno povolit přístup všem. Uvnitř samozřejmě bez povinných respirátorů, rozestupů a podobných nesmyslů, protože to by pro změnu diskriminovalo menšinu popíračů covidu. Pokud se to takhle nastaví, očkovaná většina si rozmyslí, jestli do těch restaurací bude vůbec chodit, protože dobře ví, že i přes očkování se může nakazit. Takže to nakonec samo od sebe a nenásilným způsobem dospěje k té pozitivní diskriminaci podobně jako u sociálních dávek nebo u klasické rodiny.

No a chtít po neočkované menšině, aby se nechala naočkovat, to už je vrchol a návrat do doby apartheidu. To je jako kdybyste někoho nutili, aby si nechal předělat národnost nebo změnil svou pohlavní orientaci na většinovou.

Autor: Irena Mikešová | úterý 23.11.2021 21:42 | karma článku: 27,54 | přečteno: 1639x
  • Další články autora

Irena Mikešová

Jak na hlučné sousedy

28.4.2024 v 17:03 | Karma: 33,08

Irena Mikešová

Finta změněného pohlaví

17.4.2024 v 11:13 | Karma: 22,62

Irena Mikešová

Paní, přišlo vám psaní

8.4.2024 v 13:17 | Karma: 26,03

Irena Mikešová

S kondomem nebo bez?

29.3.2024 v 19:52 | Karma: 25,00