Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rodd

16. 10. 2011 11:48
Nové poznání

My většinou děláme pořád základní chybu a pak to odnáší ostatní, tedy své pozitivní zkušenosti dáváme jako vzor ostatním ... .  Vlastně zde pořád vnucujeme jeden model jako spásu, buď svého, blízkého, rodiny, světa ... . Toto jednobarevné vnímání světa, byť aspiruje od potenciálů Boha, Ježíše (autorit), po Lenina, věku Vodnáře, nikdy vlastně nepřinese to co právě potřebujeme nebo to co chceme. Vždy to bude na úkor někoho či něčeho. Stálo nás to již nespočet  lidských životů a proto je na čase se odpoutat a učit se mnohobarevnému vnímání a poznání když máme možnost volby projevů a žít a nechat žít ... . Základ je a ten tu nikdy vlastně nebyl plně otevřen a to je náš potenciál osobnosti, místo toho nás učili převzít nějaký vzor či autoritu. Náš potenciál lze zjistit skrz predizpozice jejíž potenciál umí zobrazit humanistická astrologie, jež pracuje s člověkem jako potenciálem jež má obsáhnout svoji osobnost svůj naplněný charakter, což není hned ... . Tím je dán základ pro další poznání

0 0
možnosti

rodd

16. 10. 2011 12:00
Re: Nové poznání - dokoneční

a přístupu ke světu. Základ je učit se z dějů kolem nás, proč se děje toto či tam to, proč se mi to děje co je zatím ... . A to ne z jedné roviny, ale z mnoha, zde vedle sebe a v spolupráci má jít poznání technické, vědecké, psychologické, duchovní, karmické ..., právě společně pak umí dát hlubší odpovědět všem dějům zde a tím možnost poznání a následného osvícení a možnost volby, vstoupit a řešit, pomoci nebo tím ublížit ... . Doposavad zde bylo poznání o určitém ideálu a jedné formě stavu a nikdy to nepřineslo nic dobrého ... . Proto je možná vhodné učit se poznání mnohobarvenému skrz rozvinutou svoji osobnost a duševní rozměr a vnímat svět jako velkou školu, kde každý má svůj úděl, účel, smysl ať je to člověk, nebo rostlina, že potřebuje svůj životní prostor a své specifické živiny :-).Zde již jedna autorita a stav je na překážku je potřeba se naučit žít a nechat žít :-). Učit se žít v bohatém ekosystému a vnímat jeho potenciál k nám a k sobě, než na poušti ... .

0 0
možnosti

rodd

16. 10. 2011 11:14
Paní Ireno

vy píšete moc hezky ale svět není tak jednoduchý :-). Když si vezmu příměr z níže uvedeného článku, kde vnímám lidstvo jako ekosystém, zde na příkladu inklinace k určitému poslechu hudby, tak vy se nacházíte někde v inklinaci chorální hudby a vnímáte onu krásu, potenciál a to co Vám dává. Je nasnadě tento potenciál jež Vás obdarovává dát ostatním, tak aby přinesl obdobnou zkušenost. Zde už je ale problém v tom, že pro někoho je již toxická pro někoho již archaická ... . Zde je potřeba přejít na odosobněnou rovinu, tedy od chorálu a vnímat že je zde velký dům koncertních síní, kde zní od kmenového bubnování, dále chorál, vážná hudba, džez, pop, techno a každý si najde co potřebuje a k čemu tíhne, v počátku to ale musí probudit :-). Nelze zde mít jeden hudební potenciál, zbytek by prostě chyběl k obsáhnutí své rezonance :-).

0 0
možnosti

Maura Irena

16. 10. 2011 11:37
Re: Paní Ireno

Já plně chápu, o čem tak krásně mluvíte a také chápu, že svět není jednoduchý, pokud ho vnímání s nesčetných potřeb lidí, stále vyvíjejících prostředky, které ve skutečnosti vlastní potřeby neuspokojují. Já mám ráda africké bubnování stejně jako chorálovou hudbu a co se týče prožitku, je to stejně povznášející. Ale vnímat lidstvo jako ekosystém je jeden z mnoha způsobů jeho vnímání a poznání, což je kvalitativní rozdíl. Každá doba si vytvořila jakousi teorii, aby lépe obsáhla problematiku přežití a života. Ty mluvíte o teorii ekosystému, já o souboru věd, které teprve musí někdo vytvořit k obrazu současného a budoucího lidstva, protože i současné lidstvo, a to si troufám tvrdit, nemá kontinuitu z minulostí, z historií a poznáním.

0 0
možnosti

rodd

16. 10. 2011 10:47
Svět je velká škola

jež pomáhá vytvářet další rozměry bytí. Vlastní obdobný fenomén jaký je obsažen ve hvězdách tedy i našem slunci a tím je fúze, slučování prosté formy do další, zde prvků. V našich podmínkách to není fúze nýbrž evoluce. Zde evoluce probíhá v několika dimenzích, ať geologická, živočišná a rezonanční (duchovní). Zde ona rezonanční taktéž potřebuje bohaté a košaté životní podmínky, tak aby se rozproudila ona fúze, tah ke změně - obsáhnutí. Tím jsou zkušenosti a člověk se vlastně rodí jako "nepopsaný list" s predispozicemi. To vše vlastně ukazuje že nelze chtít po všech lidech aby hledali konečný bod našeho bytí tedy osvícení skrz své nitro, čímž by zanikl lidský úděl, nýbrž se učit ze zkušeností a tím růst. Ke svému růstu potřebujeme zvláště ty pro nás kritické momenty jež nakonec vytváří po zdravém obsáhnutí bohatost naší osobnosti a úměrné vstupy k ostatním. Lidstvo je potřeba vnímat jako ekosystém, kde každý inklinuje k jiné hudbě, někdo chorální, barokní, vážné, popu

0 0
možnosti

rodd

16. 10. 2011 10:55
Re: Svět je velká škola dokončení

a nelze "nutit" všem co mi aktuálně vyhovuje a co vidím jako dobré, třeba hudbu typu techno trance ... .  Jsme v epoše kdy se otvírá náš rezonanční potenciál, lépe řečeno je přístupnější. Otvírá se díky životním krizím, tlakům a jeho první etapa je vznik naší osobnosti. Voláme-li po duchovním otevření tak tu vlastně je a je velmi košaté a to díky právě krizím, je-li svět v mnoha krizích tak je vlastně ve velkém potenciálu duchovním, zde spíše rezonančním. Zeptejte se lidí co je přivedlo k hledání, většinou je to právě krize, nemoc, smrt blízkého ... . Krize a tvrdost života to je potrava pro ducha a rezonanční evoluci :-). Svět je v naprostém pořádku, jen my máme zatím nevyzrálou optiku.

1 0
možnosti

Danny boy

16. 10. 2011 10:00
Opět

jste krásně shrnula, co by se mělo. Jenže základem této společnosti je touha po moci a ta začíná už v rodině. Rodiče mají moc nad dětmi, manželé tvrdě bojují o nadvládu jednoho nad druhým a protože se jim to nedaří nastálo rozvádí se. V zaměstnání dostává moc vedoucí, ale dost často ji nepoužívá k odbornému vedení ale k pocitu moci nad podřízenými. A tak to pokračuje stále výš. V nejvyšších patrech společnosti musí být to ochutnání moci zvlášť opojné. Mé rozhodnutí pohne obrovskou masou lidí. Ti, kteří nestojí o nadvládu nad kýmkoliv jsou považováni přinejmenším za podivíny, v horším za outsiders. Hrabivost je jen důsledek, protože peníze tuto moc přibližují. Takže nějaká změna je možná jen v úrovni filozofických úvah.

0 0
možnosti

Maura Irena

16. 10. 2011 10:42
Re: Opět

Je to jako kyvadlo, které jde od jednoho bodu ke druhému - moc-peníze-peníze-moc od věků a schemata jsou dána. Moje poznání, které jsem učinila je, že to přestává tak fungovat proto, že je ve hře více činitelů. kolem se mají motat peníze a moc a základy demokracie postavené na principech dávných učenců a ekonomů, musí být posíleny právě o takové nástroje, které do sebe zahrnou všechny ty činitele, mezi které patří i potřeby lidí v celém jejich lidském rozměru. Teorie lidských práv jednak pochází z náboženského učení a jednak z revolucí v 18. století, kdy společnosti bojovaly o emancipaci, ale od té doby se lidstvo pohybovalo jako kyvadlo mezi návratem ke společenství (komunismem - jako dostředivým řešením) a kapitalismem (jako odstředivým řešením). A co to třetí? Pro to nemáme zatím model, ale přitom jsme na cestě, neumíme si zdůvodnit naše potřeby v celém mravním ohledu, jak by byly respektovány. pokr.

0 0
možnosti