Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Jitutinka

25. 3. 2011 9:46
Co prožívá zločinec

který spáchal vraždu je mi srdečně jedno a rozhodně tím nemůžete jeho situaci zlehčovat, obhajovat nebo omlouvat. Mě osobně vůbec nevzrušuje jestli dostane od spoluvězňů nakládačku a nedivím se, že s tím spousta lidí souhlasí, když jsou tak nízké tresty. Byla to jeho volba, že šel a vzal někomu jinému život, tak si teď musí nést následky.

0 0
možnosti
V

Valentina

25. 3. 2011 13:30
Re: Co prožívá zločinec

Ale jak já jsem to pochopila, tak paní zločince vůbec neobhajuje.

Vždyť ten případ ještě není došetřený, proti O byly jen nepřímé důkazy. Nevíme, jestli byl vrah. A jak se vám líbí představa, že ta bestie, co zabila Aničku, bude dál na svobodě mezi lidmi, mezi dětmi.

Já doufám, že se podle biologických stop jasně prokáže buď že O byl vrah (pak se mu dobře stalo) nebo že to on nebyl (pak tu máme jednoho sice zloděje ale ne vraha, co ho dohnali k sebevraždě - taky nic moc představa) a vyšetřování bude pokračovat.

Kromě toho obecně se mi nelíbí pokrytectví, kdy máme velmi mírné tresty za násilné trestné činy (byla bych pro tvrdší), ale přitom tak nějak doufáme, že tu spravedlnost dorovná soudce lynč rukou odsouzených vězňů. Proč se k tomu nepostavit čelem? 

0 0
možnosti
WG

marwill

25. 3. 2011 9:05
Zločin a trest

To je takové co by kdyby...realita mi přijde poněkud jiná. A už vůbec nemusí jít o takto závažné činy, ale třeba jen o obyčejné občanské soužití. Co je vám platné, když třeba  někdo v baráku dělá brajgl, opíjí se, tahá tam bezdomovce, kteří jsou tam jak doma a vy nebo vaše děti se bojí kolem jen projít. Voláte policii, která už přesně ví o koho jde, občas dají pokutu nebo převezou na záchytku a jede se dál. Oni to nejspíše ani neplatí. A vy víte, že žádná jiná šance není a jinak to za současného stavu řešit nelze. Leda se odstěhovat. Ale proč já mám být tímto způsobem trestán, když jsem nic neprovedl? A to je to jen takováhle lapálie v porovnání s ostatním svinstvem, které se u nás děje. A pohár bezmocnosti, frustrace a naštvanosti se pomalu, ale jistě plní. Co s tím, poraďte.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 3:55
Re: Zločin a trest

No, já jsem si také od sousedů užila své. Ale myslím, že byste se měl pokusit o přestupkové řízení. Podejte návrh.

0 0
možnosti

jarinka

25. 3. 2011 8:41
Máte můj naprostý souhlas.

Dovětek: Lidi, kteří jsou nebezpeční druhým, je potřeba pouze izolovat, nikoliv trestat - trest totiž není výchovný.

0 0
možnosti

Danny boy

25. 3. 2011 8:26
Tisk - no comment.

Presumpce neviny platí jen u soudu (snad) .Běžný občan se řídí starým "na každém šprochu je pravdy trochu" možná jen podvědomě. Jestli je to dobře nebo ne je jiná otázka, ale myslím, že bez obezřetnosti bychom dopadli jako Dodo.

Spravedlnosti soudů se obecně příliš nevěří. Pokud má pachatel dost peněz a může si dovolit drahého právníká je trest nižší nebo dokonce nulový. Toto snad neplatí u nejtěžších zločinů, ale i tak šikovný právník srazí trest na minimum.

Co prožívá zločinec který zabil? Jak který. Jsou sadisté, kteří na svůj čin rádi vzpomínají. Případné posudky psychiatrů na výši trestu nemají příliš velký vliv. I nejhorší sadista, pokud zabil poprvé, je po čase propuštěn.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 4:01
Re: Tisk - no comment.

Myslím, že to máte hodně zkreslené. Ale presumpci neviny je nutno dodržovat právě kvůli nevinným lidem. Soudci jsou úředníci. Žádný právník není schopen někomu srazit trest na nulu, pokud je to těžký zločinec ale věřte, že pokud byste se dostal do potíží a byl nevinen, pak budete hledat jakékoliv podpory, jen abyste svou nevinu dokázal. Můj článek hovoří o lidech, kteří se, ač nevinní, dostali do vazby, například. Já už nevím, jak bych to vysvětlila. Ale s hrůzou zjišťuji,jak málo si lidé uvědomují, že čím více budou usilovat o zvýšení trestů a tolerovat násilí mimo platné právo, tím více se sami vydávají do nebezpečí, že může být uplatněno i proti lidem, kteří svou nevinu dokazují.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

25. 3. 2011 7:49
Tyto mediální štvanice ukazují,

v jak labilní situaci společnost je, jak málo stačí, abychom přepadli přes hranu civilisace zpět k barbarství a vrátili se do dob avarských nájezdníků.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 4:03
Re: Tyto mediální štvanice ukazují,

Já si myslím, že labilita je zdánlivá. Stačí jen omezit ty diskutéry, kteří neustále vyvolávají agresi, vyzývají k násilí a pomlouvají. A mnoho z nich tu vůbec nežije. A stahují ostatní diskutující do agrese. To se mi opravdu nelíbí.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 3. 2011 7:38
asi jste si odpověděla sama

Posledním odstavcem.Naše soudy a jimi zajišťovaná spravedlnost je to poslední, čemu lidé u nás věří.  A reakce v médiích i na diskuzích je jen skutečně mediální reflexí na to že ta jiná (sice stejně slepá ale tvrdá a mstivá) spravedlnost vlastně vůbec neexistuje.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

26. 3. 2011 4:09
Re: asi jste si odpověděla sama

Já ve spravedlnost věřím. Ale málokdo rozumí tomu, co soudy dělají a jak soudí a posuzuje to podle svého mínění. Já nechci nikoho navádět, aby studovat judikáty, ale myslím si, to, co doslova žvaní diskutéři v nejrůznějších chatech nemá s realitou nic společného. Jen podněcují některé lidi k tomu, aby nadávali s nimi a hádali se s nimi. Ale já si myslím, že je třeba se dívat skutečnosti do tváře, bez ohledu, co říkají media, protože ta nejsou také v tomto ohledu svatá, a každý si musíme dělat úsudek sám. Já nejsem člověk,který by chtěl někdy psát nepravdu a nebo škodit lidem tím, že bych zneužila psaného slova k tomu, abych šířila depresivní nálady. Ale mlj článek byl o tom, že čím více lidé budou tolerovat protiprávní násilí, nebudou usilovat o právo, znevažovat naši státnost a ústavní práva, tím horší to bude mít dopad a zpětnou vazbu.

0 0
možnosti
PC

proxima centauri

25. 3. 2011 3:58
Presne tyhlety pseudohumanisticke postoje

ke zlocincum radikalizuji nasi spolecnost. Zlocinec ma vic lidskych prav nez obet. (nejen v pripadu vrazdy Anicky). To je furt starosti o lidska prava a spravedlivy proces techto zrud, ktere nakonec vyfasuji 5 let, po pulce jsou domu, v pripade mladistvych s cistym TR. Toz kde to k.... jsme?

Ten kripl Otakar Tomek se choval od pocatku podezrele, kdyby byl nevinny, spolupracoval by a to do podrobnosti. Tenhle zapiral, neprosel detektorem, nevypovidal.

Osobne doufam, ze se ta svine smazi v pekle a ze si svou smrt uzil. Rika se hod prvni kamenem, kdo jsi bez viny, ale rikam Vam, ze v pripade vrazd a ublizovani detem ja bych si klidne hodila!

Dost pseudohumanismu! Zkuste si na minutku predstavit, jak strasnou smrt a jakou hruzou muselo to devcatko projit , jakou bezmoc citilo, kdyz ji ta kreatura znasilnovala a skrtila a ona se nemohla dovolat pomoci!!!!

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 3. 2011 6:24
Re: Presne tyhlety pseudohumanisticke postoje

Pane, když vám dělá problém porozumět textu, když nechápete , co jsem napsala, když vám hlava nebere, tak si čtěte něco jednoduchého. Ať člověk napíše co napíše, melete si své.

0 0
možnosti
D

david111

25. 3. 2011 2:34
pojdtě změnit system

Vážení ,jsme 20 a více let od nesvobody,jedno vím jistě že i kdybych tady napsal všechno možné, co všichni znaj a ví že to tak nebylo,tak jsme ve skutečnosti všichni spokojení,to je smutný,ja bych rád změnil tenhle systém,ale vím že by mi to dalo spoustu práce a odhodlání,tak se raději na to dopředu vykašlu a budu jenom přihlížet tomu nepořádku co je tady kolem nás,je mi jasné dopředu že nikdo z nás už do ulic nepujde,proč taky.Nakonec mě se kapitalismus taky líbí,proč ne,ale ty zákony četli jste je vubec ty vás v ničem nechrání lidi žijeme v totálnim marasmu,škoda je že to zkoušíme jenom tam kde se nám to zdá jako největší vyhra,zkusíme odejít jako doktoři? O.K.projde to,Zkusime odvolat Johna? Nejde to. Smutný. A je mi tady smutno že se tady snažím něco změnit,ale to bych asi musel být bud disident a na to se už nehraje,a nebo komunista ktery tam byl jen aby měl klid a bydlel dál na Proseku, a strašně ho to štvalo,zatímco jiní bydleli na Nabřeží. Sorrry Pavle!

0 0
možnosti