Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Hell2

4. 10. 2011 15:30
Z jednoho socialismu jsme se vymanili a spadli do druhého.

Aby se EU stala opět konkurenceschopnou, musela by opustit myšlenku sociálního státu, který žije na dluh. A který dovolí občanům, aby se chovali stejně nezodpovědně, jako sám stát.

0 0
možnosti
ML

šelma6005

5. 10. 2011 12:01
Re: Z jednoho socialismu jsme se vymanili a spadli do druhého.

Opět pravicový blábol. Nejvíc konkurence schopná země je Švédsko a přitom je to ukázka sociálního státu. Tam ovšem vlády netunelujou ekonomiku. Nebýt mého věku a jazykové bariéry jen s AJ bych, hned bych tam šel. Život na dluh nemá nic společného s odpovědnou sociální politikou.

Ve státech kde byl předtím socík si vlády zvykli na beztrestnost, že jim vše prochází, proto kradou kde se dá. Kdyby nebyli ty několikanásobné předražené státní zakázky, naše ekonmika mohla být ve zcela jiných číslech. Pravice stále namlouvá ovčanům, že kasa je prázdná kvůli štědrému sociálnímu systému. Je to bohapustá lež, ale mnozí jim to kupodivu žerou.

;-€

Ve státech na západ od nás, zase politici dost neodpovědně hospodařili a dluhy je netrápily, protože se spoléhali na neustálý růst, což je nesmysl - nelze rást do nekonečna a navíc kapitalizmus je z principu nestabilní, protože uznává jen živelnou ruku trhu.

0 0
možnosti
M

maruširi.vr.10

4. 10. 2011 15:00
Heh,

neviditelná ruka trhu nepřinesla prosperitu, protože ji eurobyrokrat už na začátku regulacemi, dotacemi a přerozdělováním utnul hned u ramene.

2 0
možnosti
K

kilgore2.0

4. 10. 2011 16:31
Re: Heh,

R^

0 0
možnosti
E

ecchajim

4. 10. 2011 14:26
Dole se narodí

Tam dole se narodí, uprostřed špíny a bídy a zpoza rohu svého ghetta bude pozorovat svět těch druhých. Zmučená duše, trpká duše, krásná duše, hlasitá duše, křikloun, Řváč a Rváč.

A jednoho dne prostě jen zvedne svůj prst a ukáže. Tam, tam je to, ten je vinen a tam je cíl... A stádo půjde, stádo poběží a stádo se bude rvát pro řev Řváče. Do krve a na kost.

Vítámě tě.

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

4. 10. 2011 14:01
předzvěst

toho,že nás na světě začíná být příliš mnoho - co z toho plyne ?Budeme řešit problém,který lidstvo nikdy neřešilo - počet lidí bude klesat a nastane značná intergenerační nerovnováha.

1. Snižování životní úrovně jako průměru je neodvratné - zdroje totiž nelze nafukovat.

2.Do kursu se začnou dostávat rychlé ( pochopitelně zcestné) recepty,jak z toho ven - hlavní modus operandi bude " bližší košile,než kabát ".Začne převládat demagogie a extrémismus.

3.V zemích,kde se rozvolňují tradiční sociální vazby nastane mezigenerační konflikt.

4.Všeobecné předlužení povede ke zhroucení měn a možná i ke zhroucení monetární ekonomiky.

0 0
možnosti
LV

lubanek

4. 10. 2011 11:23
Lehké nabytí.

Zdravím. Před mnoha léty při návštěvě české republiky jsem se zmínil ," Jednou vám Čína ukáže, zač je toho loket.

Jak už je přepověděno. Bohatí budou bohatší a chudí chudší. Amerika a jiné státy dali svojí technologii číňanům, jelikož je tam levná pracovní síla, a ti obchodníci co jim to dali mají větší zisky. Při mé návštěvě Ameriky a to pětkrát, na každém výrobku je značka ," Made in China," nebo India, Honduras atd. Ty nejkvalitnější výrobky, se už nevyrábějí v USA, ale v Číně kde pracují denně až 18 hodin za směšnou výplatu aby přežili. Podívejte se v česku kdo jim může konkurovat? No a jak z toho ven? Kolik neproduktivních lidí sedí denně před, počítači? Každý selský rozum nám napoví, že všechno jde nesprávnou cestou. Přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
RP

radim36

4. 10. 2011 10:19
neviditelná ruka trhu přirozeně funguje.

to jen my z té naší zaprděné Evropy to vidíme tak, že nefunguje.

Technický pokrok prostě pokročil tolik , že je možné téměř jakoukoliv  fungující fabriku postavit téměř kdekoliv na světě a levnou globální zámořskou dopravou ty výrobky za pár šupů dopravit kdekoliv na světě. Čína Indie, Turecko  , Brazilie atd žádnou krizi a dluhy nemají a naopak se během posledních let rozvíjejí tempem až 10 % ročně. Zafungovala totiž právě neviditelná  ruka trhu, z rozežrané Evropy a USA s jejich zelenými prosazujícími všelijaké zelené nesmysly a zákazy, socialisty rozdávajícími to, co není jejich, úředníky vymýšlejícími co nejnesmyslnější předpisy a s dalšími parazity prodražujícícmi práci totiž ta práce hnaná právě "neviditelnou rukou trhu" hromadně utíká do výše zmíněných zemí. A jak tyto země vyrábějí a do Evropy a USA exportují své levné a konkurenceschopné výrobky, odsávají z USA i Evropy i peníze, proto ty dluhy a ty krize.

2 0
možnosti
VU

Kyros

4. 10. 2011 13:44
Re: neviditelná ruka trhu přirozeně funguje.

Jistě že neviditelná ruka trhu funguje. Jenže málokdo ví jak funguje a jaká je vlastně její definice. Někdo si dokonce myslí, že ji zavedl Václav Klaus.;-D Už jen to, že si někdo myslí, že ji jde zavést, stejně tak jako zrušit nebo zakázat je směšné. Adam Smith ji také někdy nazývá Boží prozřetelnost.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe LLC

4. 10. 2011 9:41
Pravicová perestrojka nepomůže

, je nutná zněma režimu. Nezlikvidujete-li zloděje, bude se prostě krást pořád.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 10. 2011 9:42
Re: Pravicová perestrojka nepomůže

Uvažujte ještě kus dál.

0 0
možnosti
L

lesicatko

4. 10. 2011 9:40
ťažko povedať

Nakoľko sú ĺudia v EU v stave chápať čo sa deje. No a spoliehať sa na rozum...však ten ústup od jadra v Nemecku a postupne aj inde je žiarivou ukažkou iracionality, nie rozumu...

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 10. 2011 9:41
Re: ťažko povedať

Ano, iracionalita je to klíčové slovo.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 10. 2011 9:38
A co chcete?

Umělou zaměstnanost? to je ekonomicky ještě horší než prostě platit nezaměsnané... Protože žádné místo vytvořené nad skutečnou poptávku znamená ekonomické ztráty. - Náklady na něj jsou totiž větší než kolik může vyprodukovat.

Evropa by si konečně měla přiznat že 100 let nesmyslné stimulaci porodnosti (ať zavedením průběžného důchodového systému, po druhé světové různými porodonými, a po druhé světové podoporu imigrace (která těsně po válce byla prospěšná ale už v šedesátých letech se mělo říct DOST) vede k tomu že se prostě do Evropy sešlo víc lidí než kolik je efektivní k jejímu fungování.

V číně taky mají moc lidí, ale prostě mají menší provozní náklady. Proto vítězí. Pokud chce Evropa opět ekonomicky na nohy potřebuje snížit provozní náklady... protože vydělat si tady není jak.

První co musí Evropa udělat je plošné zrušení všech dávek které jen vzdáleně podporují porodnost. žádné porodné, žádnhéí přídavky na děti, žádné dávky v hmotné nouzi na děti.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 10. 2011 9:41
Re: A co chcete?

Neřekla jsem ani slovo o umělé zaměstnanosti. Mluvím o příliš drahém provozu států a nerozumných projektech, které stojí spoustu peněz a v důsledku nefungují ke kýženému cíli.

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

4. 10. 2011 9:36
Typicky levicově.

Politik, který okrade(zadluží) občana nemá podle vás žádnou odpovědnost? Dnešní situace zřejmě vznikla naprosto virtuálně anebo je za ní osobní odpovědnost každého jednotlivého voliče(samozřejmě se vztahuje i na lidi co volit nechodí)? A o virtuálních vysokoškolácích, kteří studují za peníze všech, jen aby byl titul a pak se diví, že reálná ekonomika je trochu jinde???

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

4. 10. 2011 9:39
Re: Typicky levicově.

Zřejmě jste nepochopil článek. Prosím vás, podívejte se na to nezávisle a ne jen za svého pohledu. Já nejsem levičák. ;-D

0 0
možnosti