Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jita

5. 8. 2011 9:45
Ano dodržování léčebného postupu

Třeba křečové žíly. Otec na ně trpí. Máme to v rodině. Byl na operaci. Zaplatil si sám šetrnější postup a po operaci poctivě celý měsíc 8 hodin denně chodil přesně podle toho co mu řekli. Věděl, že když to nebude dělat operace by byla k ničemu. Teď  už více jak 15 let nosí punčochy - ne jen na lýtka, ale ty dlouhé až na nahoru na stehna. Nebere si je jen ve dnech, kdy ví, že nebude dělat nic těžkého, ale spíš odpočítat. Nedávno byl u lékařky, když jí říkal jak nosí punčochy a kdy byl na operaci a ona mu koukla na nohy říkala: "Vás bych tu potřebovala jako figuranta. Co se nazlobím s lidmi. Punčochy nechce nikdo nosit, že to nemám smysl. A vy podle mých zkušeností by jste měl mít za sebou už další operaci a přitom máte nohy jako baletka." Otec teda řekl, že se bojí bércových vředu, že ví co to znamená a že si tím nechce projít. Bércové vředy měl děda. Opravdu to není nic moc. Lékařka by si jako figuranta spíše měla vybrat někoho, kdo je má. Strach je větší motivace, než kladný příklad.

0 0
možnosti

mamina2

5. 8. 2011 13:34
Re: Ano dodržování léčebného postupu

Jestli ty punčochy lidi neodmítají spíš proto, že je v nich horko a pro dámy nejsou zrovna elegantní. To je aspoň můj důvod. Navíc mi punčochy po doporučili jako nutné jen měsíc po operaci, ne doživotně.

0 0
možnosti

petrph

5. 8. 2011 8:04
tady je nutné se spíš dotázat

Jaké vlastnosti od takového rodinného lékaře očekáváme. Je možné že nám by je mohlo splňovat obvodní lékař. Lékař který má ve své evidenci celou životní anamnézu pacienta (a klidně i celé rodiny).Lékař, kdy by měl mít svou ordinaci co nejblíže našemu bydlišti. Lékař, který dokonce bere paušálně měsíční kapitační platby od pojišťovny za to aby na pacienta myslel i když mu zrovna v ordinaci neklopí 30Kč. Lékař, který by mohl být svým pacientům k dispozici  i během odpoledne a večera, popřípadě je když jsou nemohoucí navštěvovat doma .Třeba ne sedět v ordinaci ,ale být třeba k dispozici na mobilu, poradit a poslat avízovaný elektronický recept.

Rozhodně není chybou pacientů, že se obvodní (dříve rodinní) lékaři přepnuli do úřednického módu od 8 do 12ti s frontou žadatelů na chodbě,kterým  stejně jen obvykle vystaví další bumážku pro vystátí fronty na léčení někam jinam..

0 0
možnosti

mamina2

5. 8. 2011 13:29
Re: tady je nutné se spíš dotázat

Mně by se taky líbilo, kdyby nám byla naše paní doktorka kdykoli dostupná, ale na druhou stranu chápu, že i lékař má právo na soukromý život. Návštěvy u pacientů by praktický lékař měl v případě potřeby dělat, je to jedna věcí, které by měl dělat, když zrovna neordinuje.

Když byly děti malé, tak mi hodně vadilo, že nemůžeme mít stejného praktického lékaře. Mockrát by se mi hodně hodilo, kdyby dětská doktorka mohla prohlídnout i mě, protože různé běžné nakažlivé nemoci často mají skoro všichni najednou. . Ale oni to nesmí, nemají na dospělé atestaci.

0 0
možnosti